+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu Kövess minket a legfrissebb hírekért!

Utolsó OKJ képzések

Jelentkezz az utolsó OKJ-s képzések szabad helyeire!

Szeretnél még egy szakmát elvégezni a megszokott OKJ-s rendszerben? Oktatási és Vizsgaközpontunknál még 2022-ben is végezhetsz néhány OKJ-s szakmát.

Cikkünkben összeszedtük a kifutó képzéseket, amelyekbe várunk a szabad helyek erejéig és arra is választ kapsz mit fogsz tanulni az egyes képzéseken.

Fontos!

Elérhetőek Új képzéseink – részszakmák, szakképesítések is, részletek honlapunkon, bővebb cikkünk ezen képzésekről rövidesen!

Ha szeptemberben kezdenéd meg tanulmányaid, akkor már MOST kell regisztrálnod! Részletek főoldalunkon!


Zöld mező tanyával, MEZŐGAZDASÁG felirattal a közepén

 

Aranykalászos Gazda

 

Az alapvető mezőgazdasági, haszonállati és növény ismeretek mellett az aranykalászos gazda tanfolyamot elvégzők jogosulttá válnak az 1 hektárt meghaladó termőföld vásárlására, művelésére. A képzés végén a tanuló tisztában lesz a vetés-aratás fogalmáról, megfelelő idejéről, mezőgazdasági gépek, traktorok, betakarító gépek ismeretével. Tanulnak a haszonállatok gondozásáról, mint például a juh, kecske fejése, takarmányozása, a csirkék keltetéséről, lovak ellátásáról, valamint a kártevők irtásáról is.

Apartmanok hegyvidéki tájon, ÉPÍTÉSZET, FAIPAR felirattal

 

Ács

 

Ácsként végzett szakemberek az épületek tartó, alappilléreit készítik elő. Famunkálatokat készítenek, átalakítanak vagy bontanak, karbantartanak. Megtanulnak monolit és vasbetonszerkezetekhez zsalut készíteni, zsaluzati rendszerekhez tartozó állványzatokat szerelni. Szakmai tapasztalattal rendelkezőknek indult intenzív csoportba várjuk jelentkezőinket.

 

Asztalos

 

A képzés célja olyan szakember képzése, akinek fő feladatköre a faipari termékek készítése, szerelése, karbantartása, javítása és felújítása. Különböző rendeltetésű és szerkezetű bútorok, nyílászárók és belsőépítészeti munkák elkészítését végzi. Tevékenységi köre a termék előállításához szükséges eszközök és anyagok beszerzésén át a gyártási műveletek, kapcsolódó adminisztrációk, valamint a befejező feladatok elvégzéséig terjed.‎

 

Bádogos

 

Bádogosként végzett szakember szabásmintákat készít, majd az elkészült bádoglemez lapokat és az épületbádogos-szerkezeteket felszereli, szükség esetén javítja és karbantartja.

 

Burkoló

 

A burkoló szakember az épületek kültéri és beltéri hidegburkolatait és díszítő burkolatait készíti el. Továbbá a homlokzati, lábazati és térburkolatok készítését és bontását végzi. Szakmai tapasztalattal rendelkezőknek indult intenzív csoportba várjuk jelentkezőinket.

 

Festő, mázoló, tapétázó

 

A szakember feladatai közé tartozik a szakszerű felületdiagnosztika, felület előkészítés és előkezelés, festés, mázolás, díszítés, tapétázás, vékonyvakolat felhordás és felújítási munkák végzése. Munkáját kézi és gépi festési technológiák alkalmazásával önállóan, a minőségi és biztonsági előírások szerint végzi.

 

Kőműves

 

A kőműves szakember legfőbb feladatai az épületek falazatának, vakolatának, zsaluzatának és szigetelésének elkészítése, bontása és felújítása. Szakmai tapasztalattal rendelkezőknek indult intenzív csoportba várjuk jelentkezőinket.

 

Tetőfedő

 

A tetőfedő szakember az épületek tetőfedéseit készíti, javítja és karbantartja. Különböző tetőfedő anyagok használ fel, és a fedés alatt lévő hőtechnikai, páratechnikai rétegeket építi be.

 

Régi gépház csövekkel, mérőórákkal és kerekekkel, GÉPÉSZET, ELEKTRONIKA felirattal

 

Villanyszerelő

 

Az épület és ipari villamos berendezéseket szerelését, javítását és karbantartását végzi. A munkája során felhasznált fém és műanyag munkadarabokat megmunkálja, csatlakozókat és vezetékeket épít ki, biztonsági és szabályozási méréseket készít.

 

Hegesztő

 

A hegesztő fém alkatrészek hegesztését és vágását végzi gázláng, villamos ív, fémolvasztásos vágására és olvasztására szolgáló más hőforrások segítségével. A képzésen 4 hegesztési eljárást sajátíthatsz el: CO, AWI, ív és lánghegesztést.

 

Épületgépész technikus

 

Ez a szakma a legkomplexebb gépészeti szakképzés, amivel a víz-gáz-fűtés és a légtechnikai rendszerek telepítése, beüzemelése és időszakos ellenőrzése is hivatalosan végezhető. A szakma megszerzését követően, gyakorlati idő nélkül, azonnal kiváltható a Gázszerelői igazolvány is a 70 kW-nál kisebb teljesítményű kazánok üzemeltetésére.

 

Gáz- és hőtermelő berendezés-szerelő

 

A gázkazánok, és a megújuló energiatermelő kazánok komplex beszerelésével, beüzemelésével és műszaki állapotának felülvizsgálatával foglalkozik. A szakma megszerzését követően, a kötelező 5 éves gyakorlati idő letöltése, illetve a mestervizsga letétele után váltható ki a Gázszerelői igazolvány. Meglévő szakirányú végzettség szükséges.

 

Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő

 

A légtechnikai cső- és vezetékhálózatok kiépítésével, és a kisteljesítményű klímák, hűtőközegek telepítésével és karbantartásával foglalkozhat. Leginkább a lakossági klímákkal foglakozhat! Teljes körű szolgáltatáshoz, saját vállalkozás indításához a szakmai bizonyítvány megszerzése után F-GÁZ vizsga szükséges, melyet a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság szervezi.

 

Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés-szerelő

 

A szakember, kis és nagy teljesítményű ipari légtechnikai és hőszivattyú rendszerek létesítésével is foglalkozhat. Feladatai közé tartozik a csőhálózat kiépítés, beszerelés, beüzemelés, javítás és karbantartás, helyhez kötött hűtő-, légkondicionáló és hőszivattyú-berendezés, hűtőkamion és -pótkocsi fluortartalmú üvegházhatású gázt tartalmazó hűtőegysége tekintetében. Nem csak a lakossági klímákkal foglalkozhat! Teljes körű szolgáltatáshoz, saját vállalkozás indításához a szakmai bizonyítvány megszerzése után F-GÁZ vizsga szükséges, melyet a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság szervezi.

 

Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő

 

A fűtésrendszerek és a gázvezetékek kiépítését, üzembe helyezését és karbantartását végezheti. A szakma megszerzését követően, a kötelező 5 éves gyakorlati idő letöltése, illetve a mestervizsga letétele után váltható ki a Gázszerelői igazolvány.