+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu Kövess minket a legfrissebb hírekért!


Gáz- és Hőtermelő berendezés - szerelő

Képzési időtartam: 4-6 hónap

Eddigi tanulóink száma több mint 85 fő.

A gyakorlati képzés árát a képzési díj tartalmazza, mely saját, korszerűen felszerelt műhelyünkben zajlik!

Képzés ára részletfizetéssel:
370.000 Ft
Vizsgadíj:

  

 A képzés célja:

 A képzés célja, hogy a képzésben résztvevő sajátítsa el a Gáz- és hőtermelő berendezés-szerelő szakképesítés megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket, készségeket és kompetenciákat.

A gáz- és hőtermelő berendezés-szerelő egy olyan ráépülő képzés melynek elvégzése után a szakember alkalmas a gáz- és olajfogyasztó, valamint a megújuló energiás hőtermelő berendezések komplex beszerelésére, beüzemelésére, egy rendszeren belül történő üzemeltetésére.

 

 Ellátható legjellemzőbb munkaterület, tevékenység vagy munkakör leírása:  

 

A gáz- és hőtermelő berendezés szerelő a gáz, és olajtüzelő berendezések, valamint az ún. megújuló energiaforrást hasznosító hőtermelő berendezések komplett szerelését, beüzemelését, egy rendszeren belül történő üzemeltetését, karbantartását végzi. Elvégzi a villamosoldali bekötéseket, egyenpotenciálra hozatalt, ellenőrzi a létesítési körülmények során a légellátást és amennyiben a hőtermelőberendezés üzemelése közben keletkezik füstgáz, annak elvezetésének módját, szakszerű kivitelezését. Kitölti, kezeli az egyes kivitelezési, üzembehelyezési dokumentumokat, lefolytatja a hőtermelő berendezések átadási átvételi eljárásait. Ellenőrzi az egyes szerelvények, eszközök, berendezések műszaki állapotát, elvégzi a szükséges karbantartási, javítási feladatokat. Betartja és betartatja a munkavédelmi, érintésvédelmi és biztonságtechnikai előírásokat a szerelés során. Elvégzi a hőtermelő berendezések próbaüzemeltetését, az esetlegesen felmerülő hibákat javítja. Elvégzi a hidraulikai beszabályozási és vezérléstechnikai bekötési és beállítási feladatokat. Kapcsolatot tart a megrendelővel, javaslatot tesz az energiahatékonyságot és gazdaságot szem előtt tartva a technológiai megoldásokra. A speciális szakmai készségeken túl kiemelt szerep jut a társas és kommunikációs készségek fejlesztésének.

 

 

 

Jelentkezz most!
Jelentkezz most!
Érdeklődj nálunk!
Üdvözlöm, Tünde vagyok!
Szeretettel várom hívását!
Képzési tanácsadó
06 70 424 23 30 (munkaidőn kívül is)
Üdvözlöm, Csilla vagyok!
Szeretettel várom hívását!
Képzési tanácsadó
06 70 603 82 78 (munkaidőn kívül is)

Nézd meg a képzésünket képekben