+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu Kövess minket a legfrissebb hírekért!

Oktatóink

 

 

 

 

Ági Vass József
Villamosmérnök

Képzési terület: Villanyszerelő (gyakorlat)

     

 

 

Ágoston Zsolt
Műszaki szakoktató, Faipari technikus, Bútorasztalos

Képzési terület: Asztalos (elmélet, gyakorlat)

Nős (30 éve), családos (3 gyermekünk van) vagyok. Én is nagycsaládból származom. A szakmában, vagy annak művészi ágával (rajz, linometszés, fametszés, intarzia, fafaragás, akvarell, olaj, pasztell, bútor- és restaurálás) 4 éves koromban otthon, családi körben ismerkedtem/ismerkedtünk mi gyerekek mérnök és technikus nagybátyáink, unokabátyáink, szüleink és nagyszüleink mellet. Szakmában dolgoztam/dolgozom hivatalosan (35 év) tanítom a szakmát (20 éve), felnőtteket és nappalin gyerekeket. Ipar- és képzőművészeti kiállításaink vannak (családom: gyermekeim, feleségem, nagynéném - tűzzománcművész, unokanővérem - ötvös és apémák - tűzzománc) idén a 70. kiállításom (kb. 20 év alatt) van (10 -12 külföldi kiállításom a többi országos, hazai: díjazottak, zsűrizettek). Végzettségeimet tudjátok, azokat nem írom le ide.

     

 

 

Andreica Szilvia
Mérnöktanár, Agrárménök - Méhészkörnyvédelmi szak

Képzési terület: Méhész, Kertész, Dísznövénykertész (elmélet, gyakorlat)

     

 

 

Bakonyi István
Okleveles Agrármérnök, Mikrobiológus

Képzési terület: Mezőgazdasági technikus (elmélet, gyakorlat)

Mezőgazdasági tanulmányaimat a Pannon Egyetem Georgikon Karán (Keszthelyen) végeztem, melyekkel párhuzamosan az ELTE Természettudományi Karán szereztem Mikrobiológus végzettséget. Az egyetemi évek alatt a mikorrhizák növénytermesztésben való hasznosításával foglalkoztam. Ezen kísérletek eredményeiből írtam diplomamunkáimat, később pedig doktori értekezésemet. 2014 óta a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Növényvédő Gép Elleőrző Állomását vezetem a családi gazdaságunkban történő folyamatos közreműködés mellett.

     

 

 

Bakos László
Villamos üzemmérnök

Képzési terület: Hűtő-, légtechnikai rendszerszerelő + Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés szerelő (gyakorlat)

1970 március 24.-én végzett elektronikai műszerész szakmunkás iskolában, ugyanebben a szakmában országos versenyt nyert. 2007-től fennállásáig a neves Hóbagoly Hűtős-Kllímás Szakiskola gyakorlati oktatója. A szakiskola diákjait az ívhegesztés, a keményforrasztás, a rézmegmunkálás, a lakatos szakma és a szivárgásvizsgálat területeivel ismertette meg. A Szakiskola egyedülálló gyakorlati oktatótermében található demonstrációs eszközök karbantartója, felelőse és az oktatókabinet gondnoka. A fémipari megmunkáló tanműhely tervezője és kivitelezője. Faludy Péterrel, aki ebben az időben a Soós és Társa Zrt. műszaki igazgatója volt, közösen tervezték meg és készítették el a kézi digitális szivárgásvizsgáló készülékek kalibrálásához szükséges vizsgáló padot, melynek következtében a Zrt. megkapta a szivárgásvizsgáló készülékek kalibrálására vonatkozó akkreditációt, melyet a későbbiekben a Szakiskolával közösen végeztek. Dolgozott az Elektonikus Mérőkészülékek Gyárában (EMG), ahol először a számítógép fejlesztésében vett részt, majd egyedi műszerek tervezésével foglalkozott, később a CNC gyártásra került. Jelentős szerepet vállalt a CNC bemérésének kialakításában (bemérési utasítás megalkotása, személyi-, gazdasági feltételeinek kialakítása). Az esztergagép vezérlés bemérés vezetőjeként a tevékenysége alatt rövid időn belül sikerült ezt a merőben új terméket annyira megbízhatóvá és vonzóvá tenni, hogy mind itthon mind külföldön elismerték és forgalmazták.

     

 

 

Bálint Levente
Épületgépész technikus, Gázfogyasztó berendezések és csőhálózatszerelő

Képzési terület: Hűtő és légtechnikai rendszerszerelő (gyakorlat)

     

 

 

Balogh Márton
Műszaki szakoktató, Ács és állványozó

Képzési terület: Ács, Tetőfedő (elmélet, gyakorlat)

     

 

 

Bretus János
Cserápkályhás mester

Képzési terület: Kályhás (gyakorlat)

A több mint 100 éves Bogovics családi vállalkozás folytatásaként működik cége. A szakmai ismereteket - amely apáról fiúra, majd unokára örökítve-  a régi hagyományokat megőrizve és mindezt a modern kor elvárásaival ötvözve tanulhatják meg tőle a tanulók. Nem csak hagyományos cserépkályhákat, de kályhacsempével burkolt, csempekandallókat, központifűtésként funkcionáló kályhákat is készít. A tanulók tőle olyan alaptudást szívhatnak magukba ami biztos alapokra helyezi a saját vállalkozás beindítását, és felfuttatását. Képzésén a gyakorlat kiemelt szerepet kap. Az általa eddig készített remekművek ide kattinva megtekinthetők: http://www.kalyhak.hu

 

     

 

 

Burai Csaba
Burkoló

Képzési terület: Burkoló (gyakorlat)

     

 

 

Czupy Kálmán
Villamos ipari technikus, Villanyszerelő, Kisipari mesterlevél, Villamos műkezelő II., Érintésvédelmi felülvizsgáló, Erősáramú Berendezések Felülvizsgálója, Villámvédelmi felülvizsgáló

Képzési terület: Villanyszerelő (gyakorlat)

Általános iskolai tanulmányaim befejezése után, mint minden kiskamasz, nagy dilemmám volt, hogyan tovább? Édesapám kőműves volt, Édesanyám háztartásbeli, Ők nem nagyon tudtak ebben a döntésben segíteni. Valahogy mégis úgy adódott, hogy villanyszerelő ipari iskolába kerültem, bár a gimnázium is szimpatikus volt. A körülöttem élő felnőttek azt mondták, legyen egy jó szakmám, aztán később , amikor már munkám van és pénzt keresek, még mindig be iratkozhatom a gimnáziumba.

A soproni Pesti Barnabás ipari iskola akadályait sikeresen vettem. A szakmunkás bizonyítvány megszerzése után megszereztem a Mesterlevelet is 1982-ben. Ezt követően egyéni vállalkozó ként dolgoztam, majd elkezdtem a gimnáziumi tanulmányaimat munka mellett és sikeres érettségit szereztem 1986-ban, mely lehetővé tette a technikusi képesítés megszerzését is a győri Pattantyús Ábrahám Géza Szakközépiskolában.

Kisebb megszakításokkal, amikor alkalmazotti munkát végeztem, vissza tértem a vállalkozói szférába, Kft-t alakítottam, melyben jelenleg is dolgozom. A lehetőséget meglátva, 1993 és 1995 között Németországban vállaltam munkát, mint építésvezető, egy klinikát szereltünk Hannover térségében. Az évek során megszerzett további iskolák, tanfolyamok értelmében, jelenleg is az árammal kapcsolatos tevékenységet folytatok.

Ma már a megszerzett iskolák lehetőségét kihasználva , építkezések erősáramú munkáinak irányítását, érintésvédelmi (ÉVÉ) és erősáramú berendezések felülvizsgálatát (EBF), villámvédelmi méréseket, az E-napló vezetésével felelős műszaki vezetést , műszaki ellenőrzést végzek,  energetikusi feladatokat látok el, a Villamos Műkezelő II végzettség pedig az áram alatt lévő műtárgyak kezelésére jogosít fel.

A Mátrix Oktatási Központ felnőtt oktatási rendszerét igénybe vevők jó helyen vannak, tudásukat nagy mértékben növelhetik az erősáramú villanyszerelő szakmában. Ez a szakma nem könnyű. Kitartást, türelmet, gyakorlást igényel. Aki megszereti ezt a szakmát, annak egy egész életre munkát biztosít, akár alkalmazotti, akár vállalkozói minősítésben.

     

 

 

Cséki István
-

Képzési terület: Épületgépész technikus, Központifűtés- és gázhálózat-rendszerszerelő (elmélet)

     

 

 

Darai Pál
Villamosmérnök

Képzési terület: Villanyszerelő (elmélet, gyakorlat)

     

 

 

Dósa Balázs

Képzési terület: Asztalos (gyakorlat)

 

     

 

 

Dömény János
Építőmérnök, Pedagógiai értékelés és mérés tanár, Oktatási Hivatal Építészeti szakmacsoport szakmai szakértője

Képzési terület: Kályhás (elmélet)

20 éve a bajai Jelky András Szakgimnázium és Szakközépiskolában dolgozom szakmai tanárként a szak- és felnőttképzésben építészet szakterületen; valamint az utóbbi 4 évben, mint általános tagintézmény-vezető helyettes. Az általam oktatott építőipari szakmák: Kőműves, Burkoló, Kályhás, Szárazépítő. Ez alatt a 20 év alatt több diákot is sikerült különböző szakmai (hazai és nemzetközi) versenyekre felkészíteni, mely versenyeken a felkészített diákok eredményesen szerepeltek.

A tanári tevékenység mellett végzett egyéb tevékenységeim:
- immár több, mint 10 éve végzek szakmai vizsgákon vizsgaelnöki, illetve kamarai megbízotti feladatokat
- szintén több, mint 10 éve vagyok az építészet szakmacsoport teljes körű szakértőjeként nyilvántartva az Oktatási Hivatalnál

 

     

 

 

Dr. Jerney Zoltán
Közlekedés Manager, Gazdasági Mérnök, Jogász - Közgazdász

Képzési terület: Logisztikai ügyintéző (elmélet, gyakorlat)

MÁV jogutódjaként működő Rail Cargo Hungaria Zrt. területi árufuvarozási vezetője vagyok. Negyven esztendeje foglalkozok elméleti és gyakorlati formában közlekedéslogisztikával, szállítmányozással, minőségmenedzsmenttel. 30 esztendeje kezdtem a felnőttoktatási karrierem, szeretem átadni megszerzett szakmai tudásomat, tapasztalatomat. Jelenleg is tanítok a munkám mellett főleg OKJ-s képzéseken logisztikát, szállítmányozást, pénzügyi és gazdasági ismereteket, időközönként az SZTE mérnöki és mezőgazdasági karán minőségmenedzsmentet. A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottság Műszak Szakbizottság Logisztikai Munkabizottságának tagja vagyok. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vizsgáztatók szakjegyzékében logisztikai szakirányú regisztrált tagjaként is tevékenykedek. Hosszú évek óta mint kamarai elnök - társelnök rendszeresen vizsgáztatok OKJ-s képzéseken."

 

     

 

 

dr. Nótári Márta
Agrármérnök

Képzési terület: Sajtkészítő, Gyógynövénytermesztő, Gyümölcspálinka-gyártó, Szőlész-borász (elmélet, gyakorlat)

 

 

     

 

 

Erdősi György
Faipari mérnöktanár

Képzési terület: Asztalos (elmélet)

1946 október 16-án Budapesten asztalos családba születtem, ami egyben iránymutatóva vált szakmai pályafutásom során. 1965 —ben faipari technikusi oklevelet Újpesten, majd 1971 —ben faipari mérnöki diplomát szereztem Sopronban. Közben a gyakorlati ismereteimet folyamatosan gyarapítottam édesapám asztalos műhelyében, aki stilbútorokat készitett 30 éven át exportra. lpari gyakorlatra mérnökként és üzemvezetőként az EPFA ajtógyárában, majd az Ócsai alkatrészgyártó üzemében főmérnökként tettem szert. (1971 -1974 ill. 1986 — 1988) A faanyagok megmunkálása és szárítása során szerzett tapasztalatok vezettek egy találmányhoz, mellyel 1989-ben a Genfi Találmányi Világkiállításon aranyérmet szereztem, s ez „Eljárás nyers faanyagok kezelésére „ címmel világszabadalmat is kapott. A szakmai oktatást 1972 —ben a 18.sz. Szakmunkásképző Iskolában kezdtem, majd 1974-ben felkértek a Faipari Szakközepiskola igazgatóhelyettesi feladatainak ellátására, ahol 1986-ig a nappali-, esti-, levelező-, különbözeti- és technikusminősítő tagozatainak vezetői és elméleti előadói feladatait láttam el. Közben 1977 —ben a BME Levelező Tagozatán mérnöktanári diplomát szereztem, ahol később a szakoktatók képzésében mint előadó részt vettem. 1988 és 2002 között a szabadalmam megvalósításán dolgoztam hazai, osztrák és svájci üzemekben és többször kiállítottam a Hannoveri Faipari gépek Világkiállításán. 2002 — 2014 —ig tagozatvezetőként, majd óraadó nyugdijasként visszatértem a szakmai elméleti oktatáshoz, hogy átadhassam megszerzett ismereteimet és tapasztalataimat az asztalosság iránt érdeklődőknek. Szakmai publikacióimat 1974—ben megjelent Épületasztalos Szakmai ismeretekkel kezdtem, majd Szakközépiskolai Tanterveket, 1983 -ban Faipari Technológia- és géptan példatárát készítettem, Faipari technológia tankönyvet szerkesztettem, Szakrajz könyvet lektoráltam, Technikusminősítő jegyzeteket írtam a faiparos jelöltek számára.

 

     

 

 

Faragó Eszter
Sportedző

Képzési terület: Sportoktató (gyakorlat)

2004-ben tettem rajtengedély vizsgát és elkezdtem versenyezni díjugrató szakágban B1/a (100 cm) kezdő lovas számokban. Ekkor Sipos Attila volt az edzőm.

2006-tól Erdős Sándor lett az edzőm, ekkor indultam először B2 –es (110 cm) kategóriában.

2007-ben és 2009-ben részt vettem a Korosztályos Championátuson 125 cm-en és rendszeresen lovagoltam 100-125 cm-es számokban fiatal lovakkal. 2009-ben a Korosztályos OB-n 2. helyezést értem el csapatban.

2012-ben kezdtem versenyezni military szakágban is A0, A és B kategóriákban.

2004. és 2017. között folyamatosan versenyeztem, az előzőekben a nagyobb eredményeket emeltem ki.

2013-tól foglalkozom lovasoktatással Őrbottyánban. Tanítványaim közül eddig négyen tettek rajtengedély vizsgát ill. versenyeznek póni klubos, szabadidős és szakági versenyeken is.

 

     

 

 

Faragó Zoltán
Biomérnök, Versenyhorgász, Halász-haltenyésztő

Képzési terület: Halász, haltenyésztő (elmélet, gyakorlat)

Immár több mint 6 éve a Magyar Horgász Válogatott Kerettagja a felnőttek között - korábban pedig az utánpótlásban. Eredményeiről több horgász témával foglalkozó oldal is beszámolt. Néhány kiemelkedő ezek közül: 2007 - Csehországban a 21. Utánpótlás Világbajnokságon a magyar csapat válogatottjaként versenyzett, egyéni eredményével 2. helyezett lett. 2009 - Klubcsapatok Országos Bajnokságán Kunhegyesen a 2. helyezettként végzett Milo Team tagjaként versenyzett. 2009 - Szuper Kupát nyert. 2012 - Szolnok Országos Férfi Egyéni Horgász Bajnokság - 4. helyezés. 2013 - Országos Egyéni Horgász Bajnokságon egyéni 3. helyezett lett. 2013 - Szuper Kupa 7. helyezettje. 2013-ban a Fish'o'mania versenyére Magyarország is meghívást kapott. Az angolok nemzetközi versenyén a magyar csapat tagjaként ő is versenyzett, az erről készült összefoglaló videót itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=Ub3zGmKGk6o Több mint 10 éve foglalkozik díszhaltenyésztéssel is. Sikeresen tenyésztett Taeniacara candidi és Apistogramma agassizi (Gyöngyházfényű törpesügér)-t. Édesapja Faragó Róbert szintén sporthorgász, egyben a velencei Fogas Horgászbolt családi vállalkozás vezetője. Gyakran találkozhatunk velük szakmai kiállításokon, rendezvényeken is.

     

 

 

Fecsó Gábor
Mezőgazdasági gépészmérnök, Környezetvédelmi szakmérnök

Képzési terület:  Mezőgazdasági gépész (elmélet, gyakorlat)

Iskolai tanulmányait gépész vonalon végezte szakközépiskolában majd egyetemen. 2009 óta a Ráckevei Mezőgazdasági Kft. műszaki vezetője. A cég kb. 1000 ha területen gazdálkodó mezőgazdasági vállalkozás, fő tevékenységi köre a szántóföldi növénytermesztés, vetőmag előállítás, szárító-üzem, 750millió forint éves árbevétellel. "Tapasztalataim szerint a Magyarországon a gazdálkodók körében nagyon alacsony azok száma, aki bármilyen érdemi tudással rendelkezik a mezőgazdasági gépek üzemeltetésével kapcsolatban. Névjegyzéki tanácsadóként úgy látom, hogy a hivatalos Agrár Tanácsadó szervezetek sem foglalkoznak a témával, pedig Európában a mezőgazdasági termelés elképzelhetetlen gépesítés nélkül. Manapság nagy értékű és igen magas technológiai szinten lévő gépek jellemzik az ágazatot, és a technikai fejlődés gyorsasága, valamint az oktatási rendszer tehetetlensége miatt az állami képzés és a gyakorlati gazdálkodás között egyre szélesebb szakadék képződik. Terveim között szerepel a gépüzemeltetés gyakorlatával és és ökonómiájával foglalkozó képzés és független tanácsadás beindítása. " Folyamatosan tart előadásokat "gépüzemeltetés a gyakorlatban" témakörben.

     

 

 

Fekete Sándor
Gépszerelő és karbantartó, Mezőgazdasái gépszerelő

Képzési terület: Mezőgazdasági gépész (gyakorlat)

     

 

 

Fekete Zoltán János
Hegesztő szakember

Képzési terület: Hűtő-, légtechnikai rendszerszerelő + Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés szerelő (gyakorlat)

     

 

 

Fidler Gábor
Villanyszerelő mérnök

Képzési terület: Villanyszerelő (elmélet)

     

 

 

Geréd Attila

Képzési terület: Villanyszerelő (elmélet, gyakorlat)

 

 

     

 

 

Halasi Mihály
Mérnöktanár, Gépész üzemmérnök, Vegyipari technikus, Munkavédelmi oktató

Képzési terület: Klímás (elmélet)

Szakmai pályafutásomat vegyész technikusként kezdtem a Debreceni Vegyipari Technikumban, ezt követően tanulmányaimat a pécsi Pollack Mihály Műszaki Főiskola gépész karán folytattam, ahol 1976-ban diplomáztam gépész üzemmérnökként. Mindezek kiegészítéseképpen 1989-ben munkavédelmi oktató szakképesítést, illetve 1993-ban felsőfokú külkereskedelmi üzletkötő szakképesítést szereztem.

Hosszadalmas, számos kitérővel gazdagított szakmai pályámon a legkülönbözőbb területeken, változatos munkaköri feladatok és vezetői beosztások révén gyűjtött tapasztalataimra alapozva 1993-tól 2006-ig a vállalkozói szférában tevékenykedtem.

Óraadó tanárként 1978 óta tanítok különböző felnőttképzési tanfolyamokon, többnyire műszaki jellegű tantárgyakat (Műszaki géptan- és technológiai ismeretek, műszaki alapismeretek, műszaki gyártási folyamatok ismeretek, műszaki- és munkavédelmi ismeretek, targoncavezetők speciális feladatai, földmunka-rakodó- és szállítógép kezelők speciális feladatai, környezeti fenntarthatósági ismeretek, stb.).

Jelenleg főállásban a debreceni Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola tanáraként tevékenykedem, ahol szakmai tantárgyakat oktatok autószerelő, autó-elektronikai műszerész, karosszérialakatos és járműfényező szakirányon tanuló szakközépiskolai diákok számára. Emellett a felnőttképzésben több intézményben tanítok autószerelő, autó-elektronikai műszerész, szállítmányozási-logisztikai ügyintéző, illetve hűtő- és légtechnikai rendszer szerelő képzésben résztvevő hallgatókat. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara felkérése alapján különféle szakképző intézményeknél szervezett szakmai vizsgák lebonyolításában, vizsgabizottsági tagként is részt veszek évek óta.

Lényeges számomra a folyamatos szakmai fejlődés, ezért 2017. szeptembere óta a Dunaújvárosi Egyetem mérnöktanár szakos – gépészet-mechatronika szakirány – hallgatója vagyok, a mesterképzésen a jövő év elején diplomázom.

     

 

 

Hegedűs Károly
Bádogos mester

Képzési terület: Bádogos (gyakorlat)

     

 

 

Horváth Roland
Hegesztő szakmérnök, Üzemgépész-üzemmérnök, Géplakatos

Képzési terület: Hegesztő (elmélet)

 

 

     

 

 

Ipacs Csaba
Érintésvédelmi ellenőr, Munkavédelmi technikus, Erősáramú berendezések felülvizsgáló, Tűzvédelmi előadó

Képzési terület: Villanyszerelő (gyakorlat)

 

 

     

 

 

Káplán György
Épületgépész vállalkozó, gyakorlati oktató

Képzési terület: Hűtő-, légtechnikai rendszerszerelő + Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés szerelő (gyakorlat)

"1997-óta foglalkozom épületgépészettel. Ez a közel 20 év megtanított arra, hogy folyamatos fejlődés és megújulás nélkül nem létezik jó szakember. Fontosnak tartom a gyakorlati szemléletet, hiszen gyakorló kivitelezőként magam is nap mint nap tapasztalom ennek a szükségességét. Magabiztos elméleti tudás mellett a gyakorlat teszi a szakembert igazán jó szakemberré. Víz-, gáz és központi fűtés szerelő szakmai végzettségeim mellett csőszerelői és hegesztői végzettségekkel is rendelkezem. Cégvezetőként épületgépészettel és generálkivitelezéssel foglalkozom. Családi házak, irodaházak és új építésű társasházak kivitelezési és műszaki ellenőrzési munkáiban is nagy tapasztalattal rendelkezem. Fontosnak tartom az új technológiák használatát, ezért a megújuló energiaforrások különböző területeire, a környezettudatosságra és a hatékony energiafelhasználásra is nagy hangsúlyt fektetek. A komplex, rendszerben való gondolkodás elengedhetetlenül fontos a számomra, hiszen egy jó rendszer hatékony üzemeltetés nélkül sem működhet megfelelően. Vállalkozóként a cégvezetéssel járó feladatok is a komplex gondolkodásra tanítottak meg, hiszen a kiváló minőség és a hatékonyság elengedhetetlenül fontos a megrendelői igények teljes körű kiszolgálásához. Épületgépész szakmai oktatással 2003 óta foglalkozom. Magam is gyakorlat-orientált személyiség vagyok, és fontos a számomra, hogy a megszerzett gyakorlati ismereteket másoknak is átadhassam."

     

 

 

Kiss János
Műszaki szakoktató

Képzési terület: Villanyszerelő (elmélet, gyakorlat)

     

 

 

Kontra László
Erdőgazdálkodási technikus, Lakott - területi fakitermelő

Képzési terület: Lakott - területi fakitermelő

1981-ben szereztem techikusi oklevelet Szegeden a Kiss Ferenc Erdészerti Szakközépiskola levelező tagozatán. 1971-től 1991-ig az Erdészeti Tudományos Intézet kecskeméti állomás gépkisérleti osztályán dolgoztam. Ezt követően 1991-től 1997-ig a mátrafüredi Erdészeti Középiskola Szakmunkés Tagozatán gyakorlati oktatóként tevékenykedtem. 1997-től 2009-ig a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság-nál dolgoztam nyugdíjazásomig. Felnőtt oktatással 1991-től foglalkozom. Több alkalommal hívtak az Erdészeti Szakmunkás Verseny fakitermelői gyakorlati vizsgályára versenybírónak. 1986-tól résztvettem a Magyar Fakitermelő Válogatott felkészítésében a aktuális világbajnokságra. 1991-től a válogatott technikai vezetőjeként tevékenykedtem 13 világbajnokságon. A hazai fakitermelői versenyekre is meghívnak versenybírói feladat ellátására, illetve versenybírók képzésének oktatására.

     

 

 

Korbuly Sándor
Gépészmérnök, Környezetvédelmi szakmérnök

Képzési terület: Hűtő-, légtechnikai rendszerszerelő + Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés szerelő (elmélet)

2008-2012 között a Hóbagoly Hűtés-Klímatechnikai Szakiskola vezetője, egyben diákjainak oktatója és vizsgáztatója. Az iskolát a Soós és Társa Kft. alapította 1995-ben. A cég hűtő- és klímaberendezés alkatrészek, szerelési- és segédanyagok forgalmazására jött létre, jelenleg nincs olyan klímás szakember aki ne ismerné a Hóbagoly nevet. Az itt található szakmai demonstrációs eszközök sokasága ma már egyedülálló az országban. Az alapítók, Soós Árpád és Faludy Péter a LEHEL Hűtőgépgyárban (ma már Electrolux vállalat) töltött évtizedek alatt szereztek tapasztalatot a szervizellátás, vevőszolgálat és a hűtőgépszerelő képzés területén. Ezt megelőzően dolgozott többek között az LG Magyar Kft-nél légkondicionálási managerként és a CLH Kft-nél klímaberendezés termékfelelőseként. 2014-ben Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Hűtő-, klíma – és hőszivattyú berendezés szerelő mestervizsga bizottsági tagja. Esetenként előadásokat tart a HKVSZ (Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozók Szövetsége) Szervizkonferenciáin, a Mérnökkamara kreditpont gyűjtő rendezvényein, az Autó-mobil klímajavítók országos konferenciáján. Több publikációja is napvilágot látott már , csak hogy néhányat említsünk: A levegő mint hőforrás HKVSZ; Autó-mobil klímajavítók 2010; A split klíma stb. Ezek mellett ő írta a T-II tanfolyam jegyzeteit (Termodinamika, Hőszivattyúk, Kisteljesítményű klímaberendezések).

     

 

 

Kovács István
Víz, gázvezeték és készülékszerelő mester, Anyagmozgató gép kezelője, Műanyaghegezstő, Gáz műszaki biztonsági felülvizsgáló

Képzési terület: Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő (gyakorlat)

 

 

     

 

 

Kováts László
Hűtő és hőszivattyú berendezés szerelő gyakorlati oktató

Képzési terület: Hűtő-, légtechnikai rendszerszerelő + Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés szerelő (gyakorlat)

"2001-ben kisiparosként kezdtem a szakmát split klímaberendezések, szellőző rendszerek telepítésével, javításával, forgalmazásával. Néhány év elteltével egyéni vállalkozóként folytattam ezt a tevékenységet. Hűtőkamrák tervezésével és kivitelezésével is foglalkoztam. Társasházak épületgépészeti tervezésében, kivitelezésében is tevékenykedtem, a szellőzés és klimatizálás területén. Két éve gyakorlati helyet biztosítok nappali tagozatos és felnőttképzésben résztvevő tanulók számára a műhelyemben, illetve terepen. A szakma jövőjéért érzett felelősségem miatt, azt gondolom, tapasztalatomat, tudásomat át kell adnom a jövő szakembereinek, a jövő generációjának. Ezért is kapcsolódtam be a Matrix Oktató és Vizsgaközpont felnőttképzésébe is gyakorlati oktatóként." 2016-ban Csongrád megyei Szakmai Vizsgabizottsági Területi Vizsgabizottsági Tag

 

     

 

 

Kvalla János
-

Képzési terület: -

 

 

     

 

 

Mácskovics László
Műszaki szakoktató

Képzési terület: Szárazépítő, Burkoló, Kőműves (elmélet, gyakorlat)

     

 

 

Martinelli Nagy Miklós
Állattenyésztő üzemmérnök

Képzési terület: Aranykalászos gazda

"Középiskolámat a Marek József Mezőgazdasági Technikumban végeztem Mohácson 1968-ban. Gyakornokként kezdtem el dolgozni a Görösgali Állami Gazdaságban, mint ménesgazda, törzskanca és csikótelep vezető. Két év sorkatonai szolgálat után Darányban az Új Élet Mgtsz-ben dolgoztam mint tehenészeti telepvezető. 1972-ben kezdtem el tanulmányaimat levelező tagozaton az Állattenyésztési Főiskolán Hódmezővásárhelyen és végeztem 1976-ban. Pályázat útján kerültem a Béke Mgtsz-be Zagyvarékasra, ahol törzstenyésztő, majd szárító- és takarmánykeverő üzemvezetőként dolgoztam. 1976-ban a Pécs melletti Kacsótára hívtak a MECSEKTEJ Vállalat üzemvezetőjének és mellette óraadó tanárnak Szentlőrincre az Ujhelyi Imre Mezőgazdasági Szakközépiskolába. 1977. őszén pályázat útján kerültem Gyálra a Béke MGtsz-be, mint baromfi üzemegység vezető, majd ágazatvezető, később állattenyésztési főágazat vezető. Elvégeztem posztrgad. a GATE Mezőgazdasági és Üzemszervezési karát 1983-ban. Munkakörömbe tartozott a baromfi hízlalás, árutojás termelés, jércenevelés, juhászat és hízómarhatartás irányítása. A rendszerváltás első lehetőségeként 1989. áprilisában Kft-t alapítottam és a Magyar Árutőzsde alapító tagjaiként a Gabona Szekcióban, mint szakképzett bróker tevékenykedtem. Kenyérgabonák és egyéb mezőgazdasági termények nagykereskedelmével és külkereskedelmével foglalkoztam. Nyugdíjba vonulásom után 2008-tól is folyamatosan foglalkozom gabona nagykereskedelem ügynöki tevékenységgel. "

     

 

 

Meleg László
Képesített hegesztő

Képzési terület: Hegesztő (gyakorlat)

 

 

     

 

 

Mihók József Pál
Műszaki oktató, Villanyszerelő, Gépjavító villamost műszerész

Képzési terület: Villanyszerelő (elmélet, gyakorlat)

Nyugdíjazásomig Szegeden a Móra Ferenc Szakközép és Szakiskola tanáraként feladatom a szakközépiskolás elektrotechnika szakmai alapozó tárgyainak tanítása, valamint a villanyszerelő és erősáramú elektronikai technikus képzés gyakorlat és elmélet tanítása, vizsgára felkészítése volt. Továbbá végeztem szakképző tanfolyamvezetést, - kamarai felkérésre – mestervizsgára felkészítő tanfolyamvezetést, vizsgára felkészítést. Szakmai tanulmányi versenyeken tanulóim többnyire dobogós helyen végeztek utoljára: 2013 Szakma Sztár II. helyezés.

     

 

 

Nemes Zoltán

Képzési terület: Asztalos (gyakorlat)

 

 

     

 

 

Németh Szabolcs
Gépész mérnöktanár

Képzési terület: Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, Épületgépész technikus (elmélet)

 

 

     

 

 

Pálfy Attila
Bútor asztalos

Képzési terület: Asztalos (gyakorlat)

 

 

     

 

 

Pelyhes Gábor
Faipari mérnök

Képzési terület: Asztalos (elmélet)

Pelyhes Gábor vagyok, faipari mérnök és faipari műszaki tanár. Állandó szakmai gyakorlat mellett már harminc éve a faipari szakoktatásban dolgozom. Örömmel tölt el a tény, hogy a Mátrix szakmai csapatát is erősíthetem. A szakmán belül több szakterületen dolgozom, mesterpedagógusként sokféle szakértői munkában veszek részt. Főállásban a Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában dolgozom, de évek óta a Zeneakadémia hangszerész iskolájában is tanítok. Nagyon sokat foglalkozom asztalos és kárpitos tanulók országos versenyekre és vizsgákra való felkészítésével. Remélem mielőbb találkozunk asztalos képzésén!

 

 

     

 

 

Pelyva Imre
Biológia-Testnevelés-Etika szakos tanár, Lótenyésztő szakmérnök, Oktatási Hivatal lovas szakmai szakértője

Képzési terület:Sportoktató

Biológia-Testnevelés-Etika szakos tanár, Lótenyésztő szakmérnök, valamint az Oktatási Hivatal lovas szakmai szakértője vagyok. Jelenleg A PTE Egészségtudományi Doktori Iskolájának doktorandusza. Kutatási területem a lóasszisztált tevékenységek hatása a serülők szociális viselkedésére.

     

 

 

Rabi Zsolt
Épületgépész mérnök tanár; Hűtő -klíma berendezés szerelő, karbantartó

Képzési terület: Klímás, Épületgépész technikus (elmélet)

Az épületgépész technikus végzettségét megszerezve ezen a vonalon folytatta tanulmányait és a mérnöki képesítést követően pedagógiai ismereteket is szerzett. Továbbá Hűtő - és klímaberendezés szerelő, karbantartó, Gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat szerelő továbbá Gázipari Műszaki Biztonsági felülvizsgáló végzettséggel is rendelkezik. 2005- óta a Szegedi Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskola oktatója, az elmúlt években pedig a MÁTRIX - klímás tanulóit is felkarolta. Alapos szakmai ismeretekkel rendelkezik és figyelme nem csak az elméletre de a helyes gyakorlat megtanítására is kiterjed. A nála felkészülő tanulók közül többen azonnali állásajánlatot kaptak, többségük saját vállalkozásba kezdett. Tanulói között sokan kiemelkedő eredményt értek el a szakmában. Akinek a klímás pályához van szüksége valódi tudásra, benne biztosan nem fog csalódni...

 

     

 

 

Ravasz József
-

Képzési terület: Ipari szigetelő bádogos

     

 

 

Schreiber Tibor
Villanyszerelő

Képzési terület: Gáz- és hőtermelő berendezés-szerelő (gyakorlat)

 

 

     

 

 

Szabó Zsolt
Elektroműszerész, Hűtőgépszerelő

Képzési terület: Klímás

     

 

 

Szenek József
Vadgazdálkodási mérnök

Képzési terület: Vadgazdálkodási technikus

Szenek József nyugalmazott vadgazda mérnök vagyok. Családi indíttatásból már gyermekkoromban eldőlt, hogy felmenőim hívatását, az erdészszakmát választom. Tanulmányaimat is ebben az irányban folytattam. Erdészeti technikumban érettségiztem, majd munka mellett elvégeztem Debreceni Agrártudományi Egyetem Vadgazda mérnöki szakát. A szakmában 43 évig teljesítettem szolgálatot. A munkámat 90%-ban a rám bízott erdőterületeken végeztem, családommal együtt szolgálati helyemen, a természet közelében laktunk, éltünk. Feladataim közé tartozott az erdőgazdálkodás, erdőművelés, vadgazdálkodás, apróvadnevelés, nagyvadgazdálkodás, -megfigyelés, a vadállomány ellátása. Ezen kívül a vadászatok szervezése, vendég vadászatok lebonyolítása. Mindennapi feladatom volt a kerületen belüli munkaszervezés, a szakmunkások, beosztott dolgozók munkájának koordinálása, irányítása. Munkám során sok fiatallal is foglalkoztam: a kerületbe beosztott szakiskolások, technikusjelöltek gyakorlatvezetői feladatát, valamint mérnök gyakornokok mentorálását, diplomamunkáik külső szakvezetését is elláttam. Munkám során igyekeztem a tudásom legjavát nyújtani, az elvárásoknak megfelelően elvégezni a rám bízott feladatokat, valamint figyelemmel kísérni és integrálni a legfrissebb kutatási eredményeket ill. törvényi változásokat. Ezt a munkáltatóim is elismerték.

 

 

     

 

 

Szenek Zoltán
Vadgazdálkodási mérnök

Képzési terület: Vadgazdálkodási technikus (elmélet, gyakorlat)

 

 

     

 

 

Tímár Péter

Képzési terület: Gáz- és hőtermelő berendezés-szerelő (elmélet)

 

     

 

 

Tolnai Pál
Villamos-üzemmérnök, Mérnök tanár

Képzési terület: Villanyszerelő (elmélet, gyakorlat)

 

 

     

 

 

Tóth Judit
Vidékfejlesztési agrármérnök, Szaktanácsadó

Képzési terület: Vidékfejlesztési szaktechnikus, Aranykalászos gazda (elmélet, gyakorlat)

2008-ban a Debreceni Egyetem Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Karán végzett mint Mezőgazdasági szakigazgatási szervező mérnök. Ezt követően 2012-ben Okleveles Vidékfejlesztési Agrármérnök Egyetemi diplomáját is megszerezte ugyanitt. Szaktanácsadóként tevékenykedett a Nemzeti Agrár Szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézetben. "Bár néhány egyéb végzettséget is szereztem pályafutásom során, mellyel más szakterületen is elhelyezkedhettem volna, és mégis a mezőgazdaság és tanítás a „mesterségem”. Okleveles Vidékfejlesztő Mérnöki és Mezőgazdasági Mérnöki végzettségemmel, rendszeresen részt veszek konferenciákon (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara), és digitális tananyagokat készítek."

 

     

 

 

Udvari Dezső
Műszaki szakoktató, Kőműves mester

Képzési terület: Kőműves (elmélet, gyakorlat)

 

 

     

 

 

Varga Attila
Környgazdálkodási agrármérnök, Állatjólétifelelős

Képzési terület: Aranykalászos gazda, Mezőgazdasági technikus (elmélet, gyakorlat)

 

 

     

 

 

Varga Gábor Attila
Műszaki szakoktató, Bútor és épület asztalos technikus, cnc forgácsoló

Képzési terület: Asztalos (gyakorlat)

 

 

     

 

 

Vaskor Árpád

Villamosenergia ipari technikus

Képzési terület: Épületgépész technikus, Villanyszerelő (gyakorlat)

 

 

     

 

 

Zángó Zoltán
Műszaki szakoktató

Képzési terület: -)

 

 

     

 

 

Zombori József
Mezőgazdasági gépészmérnök

Képzési terület: Mezőgazdasági gépész, gépjavító (elmélet)

 

 

     

  

Ajánló
Bezárás