+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu

Oktatóink

Alföldi János

feltöltés alatt


ajpli laszlo

Ájpli László

Méhész, Kunszentmiklósi helyi méhész egyesület alapítója, Omme "Magyar Méhészetért" emlékérem jutalmazottja 2015-ben

A mi "Laci bácsink" közel 47 éves szakmai tapasztalattal háta mögött istápolja a kezdő méhészeket. Az oktatás során ugyanúgy megköveteli a szakmai kifejezések ismeretét és használatát, mint a szép, tiszta magyaros beszédet. Aki nála végez, abból nem csupán "méh-tartó" hanem valódi tudással felvértezett méhész válik.

Laci bácsi óráin csak csillogó szempárokat látni ami nem csoda, mert ezek a kis rovarok olyan „törvény” szerint élik életüket, mely egyszerűen lenyűgöző.

Megjelent cikk róla: Akiből méhész válik az is marad


20170103 095358Bakos László

2007-től fennállásáig a neves Hóbagoly Hűtős-Kllímás Szakiskola gyakorlati oktatója. A szakiskola diákjait az ívhegesztés, a keményforrasztás, a rézmegmunkálás, a lakatos szakma és a szivárgásvizsgálat területeivel ismertette meg. A Szakiskola egyedülálló gyakorlati oktatótermében található demonstrációs eszközök karbantartója, felelőse és az oktatókabinet gondnoka. A fémipari megmunkáló tanműhely tervezője és kivitelezője. Faludy Péterrel, aki ebben az időben a Soós és Társa Zrt. műszaki igazgatója volt, közösen tervezték meg és készítették el a kézi digitális szivárgásvizsgáló készülékek kalibrálásához szükséges vizsgáló padot, melynek következtében a Zrt. megkapta a szivárgásvizsgáló készülékek kalibrálására vonatkozó akkreditációt, melyet a későbbiekben a Szakiskolával közösen végeztek.

1970 március 24.-én végzett elektronikai műszerész szakmunkás iskolában, ugyanebben a szakmában országos versenyt nyert.

Dolgozott az Elektonikus Mérőkészülékek Gyárában (EMG), ahol először a számítógép fejlesztésében vett részt, majd egyedi műszerek tervezésével foglalkozott, később a CNC gyártásra került. Jelentős szerepet vállalt a CNC bemérésének kialakításában (bemérési utasítás megalkotása, személyi-, gazdasági feltételeinek kialakítása). Az esztergagép vezérlés bemérés vezetőjeként a tevékenysége alatt rövid időn belül sikerült ezt a merőben új terméket annyira megbízhatóvá és vonzóvá tenni, hogy mind itthon mind külföldön elismerték és forgalmazták. 


Balogh Márton

feltöltés alatt


 bretus janosBretus János
Cserépkályhás mester

A több mint 100 éves Bogovics családi vállalkozás folytatásaként működik cége. A szakmai ismereteket - amely apáról fiúra, majd unokára örökítve-  a régi hagyományokat megőrizve és mindezt a modern kor elvárásaival ötvözve tanulhatják meg tőle a tanulók. 
Nem csak hagyományos cserépkályhákat, de kályhacsempével burkolt, csempekandallókat, központifűtésként funkcionáló kályhákat is készít.

Az általa eddig készített remekművek ide kattinva megtekinthetők: http://www.kalyhak.hu

A tanulók tőle olyan alaptudást szívhatnak magukba ami biztos alapokra helyezi a saját vállalkozás beindítását, és felfuttatását. Képzésén a gyakorlat kiemelt szerepet kap.

 


Csosz ZsigaCsősz Zsigmond
Mezőgazdasági szakmérnök, Kertészmérnök, Mezőgazdasági szaktanácsadó

A Kecskeméti Főiskola docense volt közel 20 évig, ahol talajtan, földműveléstan és a mezőgazdasági ismeretek oktatását végezte. Emellett több kutatási témában volt társ szerző, közreműködött, illetve rengeteg szakdolgozat konzulensi - bírálói feladatát is ellátta. Több főiskolai jegyzet és szakkönyv lektorálása is fűződik nevéhez.

A Regionális Szaktanácsadó Központ szervezésében több száz magyar és vadjasági gazdák részére szervezett gazdaképzésen, vizsgáztatásban vett részt.1993-óta mezőgazdasági szaktanácsadóként tevékenykedik, illetve jelenleg a MÁTRIX tanulóinak szakmai felkészítésében vesz részt.

Zsiga bácsi lebilincselő előadásain keresztül a tanulók a szakmai tudáson túl, több évtized alatt szerzett tapasztalatok, élmények tanúi is lehetnek. Legyen szó az almafák kártevői elleni vegyszermentes védekezés kiskertekben történő lehetőségeiről, avagy a nagyüzemi rozstermelés aktuális országos feladatairól, avagy a kis bárányok nevelésének elméleti és gyakorlati feladatairól – nem lehet nem figyelni mondataira, mert mindenkit magával ragad a mondanivalója…


DSCN0701Erdősi György

okl. faipari mérnöktanár

1946 október 16-án Budapesten asztalos családba születtem, ami egyben iránymutatóva vált szakmai pályafutásom során.
1965 —ben faipari technikusi oklevelet Újpesten, majd 1971 —ben faipari mérnöki diplomát szereztem Sopronban. Közben a gyakorlati ismereteimet folyamatosan gyarapítottam édesapám asztalos műhelyében, aki stilbútorokat készitett 30 éven át exportra.

lpari gyakorlatra mérnökként és üzemvezetőként az EPFA ajtógyárában, majd az Ócsai alkatrészgyártó üzemében főmérnökként tettem szert. (1971 -1974 ill. 1986 — 1988) A faanyagok megmunkálása és szárítása során szerzett tapasztalatok vezettek egy találmányhoz, mellyel 1989-ben a Genfi Találmányi Világkiállításon aranyérmet szereztem, s ez „Eljárás nyers faanyagok kezelésére „ címmel világszabadalmat is kapott.

A szakmai oktatást 1972 —ben a 18.sz. Szakmunkásképző Iskolában kezdtem, majd 1974-ben felkértek a Faipari Szakközepiskola igazgatóhelyettesi feladatainak ellátására, ahol 1986-ig a nappali-, esti-, levelező-, különbözeti- és technikusminősítő tagozatainak vezetői és elméleti előadói feladatait láttam el. Közben 1977 —ben a BME Levelező Tagozatán mérnöktanári diplomát szereztem, ahol később a szakoktatók képzésében mint előadó részt vettem.

1988 és 2002 között a szabadalmam megvalósításán dolgoztam hazai, osztrák és svájci üzemekben és többször kiállítottam a Hannoveri Faipari gépek Világkiállításán. 2002 — 2014 —ig tagozatvezetőként, majd óraadó nyugdijasként visszatértem a szakmai elméleti oktatáshoz, hogy átadhassam megszerzett ismereteimet és tapasztalataimat az asztalosság iránt érdeklődőknek.
Szakmai publikacióimat 1974—ben megjelent Épületasztalos Szakmai ismeretekkel kezdtem, majd Szakközépiskolai Tanterveket, 1983 -ban Faipari Technológia- és géptan példatárát készítettem, Faipari technológia tankönyvet szerkesztettem, Szakrajz könyvet lektoráltam, Technikusminősítő jegyzeteket írtam a faiparos jelöltek számára.

Továbbra is szívesen adom át ismereteimet és tapasztalataimat az érdeklődők számára!


oktatók ZoliFaragó Zoltán
Biomérnök - biotechnológia szak; Halász, haltenyésztő; Versenyhorgász

Zsenge kora ellenére számos verseny és kiemelkedő helyezés van háta mögött. Immár több mint 6 éve a Magyar Horgász Válogatott Kerettagja a felnőttek között - korábban pedig az utánpótlásban. Eredményeiről több horgász témával foglalkozó oldal is beszámolt. (Az aláhúzott szövegre kattintva olvasható.) Csak néhány kiemelkedő ezek közül:

2007 - Csehországban a 21. Utánpótlás Világbajnokságon a magyar csapat válogatottjaként versenyzett, egyéni eredményével 2. helyezett lett.

2009 - Klubcsapatok Országos Bajnokságán Kunhegyesen a 2. helyezettként végzett Milo Team tagjaként versenyzett.

2009 - Szuper Kupát nyert.

2012 - Szolnok Országos Férfi Egyéni Horgász Bajnokság - 4. helyezés.

2013 - Országos Egyéni Horgász Bajnokságon egyéni 3. helyezett lett.

2013 - Szuper Kupa 7. helyezettje.

2013-ban a  Fish'o'mania versenyére Magyarország is meghívást kapott. Az angolok nemzetközi  versenyén a magyar csapat tagjaként ő is versenyzett, az erről készült összefoglaló videót itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=Ub3zGmKGk6o

Több mint 10 éve foglalkozik díszhaltenyésztéssel is. Sikeresen tenyésztett Taeniacara candidi és Apistogramma agassizi (Gyöngyházfényű törpesügér)-t. Édesapja Faragó Róbert szintén sporthorgász, egyben a velencei Fogas Horgászbolt családi vállalkozás vezetője. Gyakran találkozhatunk velük szakmai kiállításokon, rendezvényeken is.


 

Farkas Márta
agrármérnök, agrármérnök tanár, takarmánygazdálkodási szakmérnök

Közel 10 éve oktat az agrárium területén: nappali szakiskolai és szakközépiskolai képzésben és felnőttképzésben. Jelentős tapasztalatra tett szert lótenyésztő, állattenyésztő, őstermelői tevékenység, hobbiállat tenyésztés- kutyatenyésztés, terápiáskutya –felvezető tevékenységekben.

A gyakorlati életben 4 évig sertéstelepen dolgozott, szarvasmarhatelepen műszakvezető volt. Kutyakiképzés és tenyésztés területén számos sikert ér el - Mestertenyésztő, gyakorló kiképzés és dietetikai szaktanácsadás. A Golden retriever címmel egy kiadványt is írt és szerkesztett a Szalay könyvkiadónál. 


Fecsó Gábor-foto-02Fecsó Gábor

okl. mezőgazdasági gépészmérnök, környezetvédelmi szakmérnök

Iskolai tanulmányait gépész vonalon végezte szakközépiskolában majd egyetemen. 2009 óta a Ráckevei Mezőgazdasági Kft. műszaki vezetője. A cég kb. 1000 ha területen gazdálkodó mezőgazdasági vállalkozás, fő tevékenységi köre a szántóföldi növénytermesztés, vetőmag előállítás, szárító-üzem, 750millió forint éves árbevétellel.

"Tapasztalataim szerint a Magyarországon a gazdálkodók körében nagyon alacsony azok száma, aki bármilyen érdemi tudással rendelkezik a mezőgazdasági gépek üzemeltetésével kapcsolatban. Névjegyzéki tanácsadóként úgy látom, hogy a hivatalos Agrár Tanácsadó szervezetek sem foglalkoznak a témával, pedig Európában a mezőgazdasági termelés elképzelhetetlen gépesítés nélkül. Manapság nagy értékű és igen magas technológiai szinten lévő gépek jellemzik az ágazatot, és a technikai fejlődés gyorsasága, valamint az oktatási rendszer tehetetlensége miatt az állami képzés és a gyakorlati gazdálkodás között egyre szélesebb szakadék képződik. Terveim között szerepel a gépüzemeltetés gyakorlatával és és ökonómiájával foglalkozó képzés és független tanácsadás beindítása. "

Folyamatosan tart előadásokat "gépüzemeltetés a gyakorlatban" témakörben.


 

feketzoltan

Fekete Zoltán

Épületgépész szakoktató vagyok. Az épületgépészettel 22 évvel ezelőtt találkoztam, amit megszerettem. A szakmámból kifolyólag tudtam hegeszteni, ezért felkértek maradjak ott a vállalkozónál így ezt is elsajátítottam.

Nagyon fontosnak tartom a szakemberképzést ezért nem elég a mostani fiatalokat, hanem az idősebb korosztályt is oktatni, tanítani kell. Fontosnak tartom az új technológiák megismerését, megtanulását is, hogy ezt a megszerzett tudást tovább tudjam adni. Ezért érzek magamban ambíciót , hogy aki szakmát akar tanulni azt szívesen és tiszta szívből képzem!

 

 

 


 

 

 

gocsl2

Göcs László
mérnök informatikus, informatika tanár, informatikai igazságügyi szakértő

Több mint 10 éves oktatói tapasztalattal rendelkezik és lelkesedését mi sem igazolná jobban mint az informatikában elért eredményei, publikációi és a sok elégedett tanítvány. Jelenleg a Kecskeméti Főiskola GAMF Kar Informatika Tanszéken mérnöktanár státuszban oktató, emelett szakközépiskolai diákok és OKJ-s felnőttképzésben, szaktanfolyamokon informatikai oktatásban és vizsgáztatásban is részt vesz.

Szakmai tevékenységéről, publikációiról itt olvashatsz bővebben: http://gocslaszlo.hu/

Nagyon sokrétű tudással rendelkezik, amit közvetlenül, mosolygós stílusban tud a tanulók felé közvetíteni. Nem hiába szeretik annyian az óráit...


jerneyDr. Jerney Zoltán
Közlekedés Manager Gazdasági Mérnök, Jogász - Közgazdász

"MÁV jogutódjaként működő Rail Cargo Hungaria Zrt. területi árufuvarozási vezetője vagyok. Negyven esztendeje foglalkozok elméleti és gyakorlati formában közlekedéslogisztikával, szállítmányozással, minőségmenedzsmenttel.

30 esztendeje kezdtem a felnőttoktatási karrierem, szeretem átadni megszerzett szakmai tudásomat, tapasztalatomat. Jelenleg is tanítok a munkám mellett főleg OKJ-s képzéseken logisztikát, szállítmányozást, pénzügyi és gazdasági ismereteket, időközönként az SZTE mérnöki és mezőgazdasági karán minőségmenedzsmentet.
A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottság Műszak Szakbizottság Logisztikai Munkabizottságának tagja vagyok.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vizsgáztatók szakjegyzékében logisztikai szakirányú regisztrált tagjaként is tevékenykedek. Hosszú évek óta mint kamarai elnök - társelnök rendszeresen vizsgáztatok OKJ-s képzéseken."


kaplanKáplán György

Épületgépész vállalkozó, gyakorlati oktató

"1997-óta foglalkozom épületgépészettel. Ez a közel 20 év megtanított arra, hogy folyamatos fejlődés és megújulás nélkül nem létezik jó szakember. Fontosnak tartom a gyakorlati szemléletet, hiszen gyakorló kivitelezőként magam is nap mint nap tapasztalom ennek a szükségességét. Magabiztos elméleti tudás mellett a gyakorlat teszi a szakembert igazán jó szakemberré.

Víz-, gáz és központi fűtés szerelő szakmai végzettségeim mellett csőszerelői és hegesztői végzettségekkel is rendelkezem.

Cégvezetőként épületgépészettel és generálkivitelezéssel foglalkozom. Családi házak, irodaházak és új építésű társasházak kivitelezési és műszaki ellenőrzési munkáiban is nagy tapasztalattal rendelkezem. Fontosnak tartom az új technológiák használatát, ezért a megújuló energiaforrások különböző területeire, a környezettudatosságra és a hatékony energiafelhasználásra is nagy hangsúlyt fektetek. A komplex, rendszerben való gondolkodás elengedhetetlenül fontos a számomra, hiszen egy jó rendszer hatékony üzemeltetés nélkül sem működhet megfelelően. Vállalkozóként a cégvezetéssel járó feladatok is a komplex gondolkodásra tanítottak meg, hiszen a kiváló minőség és a hatékonyság elengedhetetlenül fontos a megrendelői igények teljes körű kiszolgálásához.

Épületgépész szakmai oktatással 2003 óta foglalkozom. Magam is gyakorlat-orientált személyiség vagyok, és fontos a számomra, hogy a megszerzett gyakorlati ismereteket másoknak is átadhassam."


BorcsiKerti Borbála
agrármérnök, mérnök-tanár, kynologus, kutyakozmetikus

Az agráriumból az állattenyésztés és tartás áll szívéhez közel. Ezekkel majd 3 évtizede aktívan foglalkozik. Családi kisgazdaságukat sportlovakkal, hízóbikákkal, mangalicákkal osztotották meg. 21 éve tenyészt golden retrievert "Non-Stop" kennelnév alatt. Munkáját két ízben Mestertenyésztői címmel ismerték el. Vadász és terápiás munkát egyaránt végez kutyáival. A legnagyobb Nyugat- és Észak-Európai állattenyésztő nemzetek közül többen tenyésztenek, kiállítanak és/vagy dolgoznak számos kutyájával és azok leszármazottaival.

1988 óta MEOE tag, 2006 óta az angol The Golden Retriever Club tagja. A Magyar Retriever és Vízikutya Egyesület vezetőségi tagja.

Öröm számára, hogy átadhatja a gyakorlatban megszerzett tapasztalatai és volt tanulói évek múltán is megkeresik kérdéseikkel.


Kiss Gábor

feltöltés alatt


 

korbulysKorbuly Sándor
gépészmérnök, környezetvédelmi szakmérnök

2008-2012 között a Hóbagoly Hűtés-Klímatechnikai Szakiskola vezetője, egyben diákjainak oktatója és vizsgáztatója. Az iskolát a Soós és Társa Kft. alapította 1995-ben. A cég hűtő- és klímaberendezés alkatrészek, szerelési- és segédanyagok forgalmazására jött létre, jelenleg nincs olyan klímás szakember aki ne ismerné a Hóbagoly nevet. Az itt található szakmai demonstrációs eszközök sokasága ma már egyedülálló az országban. Az alapítók, Soós Árpád és Faludy Péter a LEHEL Hűtőgépgyárban (ma már Electrolux vállalat) töltött évtizedek alatt szereztek tapasztalatot a szervizellátás, vevőszolgálat és a hűtőgépszerelő képzés területén.

Ezt megelőzően dolgozott többek között az LG Magyar Kft-nél légkondicionálási managerként és a CLH Kft-nél klímaberendezés termékfelelőseként.

2014-ben Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Hűtő-, klíma – és hőszivattyú berendezés szerelő mestervizsga bizottsági tagja.

Esetenként előadásokat tart a HKVSZ (Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozók Szövetsége) Szervizkonferenciáin, a Mérnökkamara kreditpont gyűjtő rendezvényein, az Autó-mobil klímajavítók országos konferenciáján. Több publikációja is napvilágot látott már , csak hogy néhányat említsünk: A levegő mint hőforrás HKVSZ; Autó-mobil klímajavítók 2010; A split klíma stb. Ezek mellett ő írta  a T-II tanfolyam jegyzeteit (Termodinamika, Hőszivattyúk, Kisteljesítményű klímaberendezések).


Kovács István

feltöltés alatt


kovatslKováts László
Hűtő és hőszivattyú berendezés szerelő gyakorlati oktató

"2001-ben kisiparosként kezdtem a szakmát split klímaberendezések, szellőző rendszerek telepítésével, javításával, forgalmazásával. Néhány év elteltével egyéni vállalkozóként folytattam ezt a tevékenységet. Hűtőkamrák tervezésével és kivitelezésével is foglalkoztam. Társasházak épületgépészeti tervezésében, kivitelezésében is tevékenykedtem, a szellőzés és klimatizálás területén. 
Két éve gyakorlati helyet biztosítok nappali tagozatos és felnőttképzésben résztvevő tanulók számára a műhelyemben, illetve terepen. A szakma jövőjéért érzett felelősségem miatt, azt gondolom, tapasztalatomat, tudásomat át kell adnom a jövő szakembereinek, a jövő generációjának. Ezért is kapcsolódtam be a Matrix Oktató és Vizsgaközpont felnőttképzésébe is gyakorlati oktatóként."

2016-ban Csongrád megyei Szakmai Vizsgabizottsági Területi Vizsgabizottsági Tag

 


Marton Ferenc

feltöltés alatt


martiMartinelli Nagy Miklós

állattenyésztő üzemmérnök

"Középiskolámat a Marek József Mezőgazdasági Technikumban végeztem Mohácson 1968-ban. Gyakornokként kezdtem el dolgozni a Görösgali Állami Gazdaságban, mint ménesgazda, törzskanca és csikótelep vezető. Két év sorkatonai szolgálat után Darányban az Új Élet Mgtsz-ben dolgoztam mint tehenészeti telepvezető. 1972-ben kezdtem el tanulmányaimat levelező tagozaton az Állattenyésztési Főiskolán Hódmezővásárhelyen és végeztem 1976-ban. 

Pályázat útján kerültem a Béke Mgtsz-be Zagyvarékasra, ahol törzstenyésztő, majd szárító- és takarmánykeverő üzemvezetőként dolgoztam. 1976-ban a Pécs melletti Kacsótára hívtak a MECSEKTEJ Vállalat üzemvezetőjének és mellette óraadó tanárnak Szentlőrincre az Ujhelyi Imre Mezőgazdasági Szakközépiskolába.

1977. őszén pályázat útján kerültem Gyálra a Béke MGtsz-be, mint baromfi üzemegység vezető, majd ágazatvezető, később állattenyésztési főágazat vezető. Elvégeztem posztrgad. a GATE Mezőgazdasági és Üzemszervezési karát 1983-ban. Munkakörömbe tartozott a baromfi hízlalás, árutojás termelés, jércenevelés, juhászat és hízómarhatartás irányítása.

A rendszerváltás első lehetőségeként 1989. áprilisában Kft-t alapítottam és a Magyar Árutőzsde alapító tagjaiként a Gabona Szekcióban, mint szakképzett bróker tevékenykedtem. Kenyérgabonák és egyéb mezőgazdasági termények nagykereskedelmével és külkereskedelmével foglalkoztam. 

Nyugdíjba vonulásom után 2008-tól is folyamatosan foglalkozom gabona nagykereskedelem ügynöki tevékenységgel. "


 

molnarnejaMolnárné Juhász Ágnes
kertészmérnök; tanár

"Szerencsésnek érzem magam, mivel egy kertes családi házban lakunk, ahol lehetőségem nyílik a legkedvesebb hobbim, a kertészkedés gyakorlására. A hely adta adottságokat kihasználva, rengeteget kísérletezgetek növények összeoltásával, párosításával, figyelem a különböző fajú növények terjedésének módját, ahogy birtokba veszik a földterületet, illetve ahogy versenyeznek azért. 

Olyannyira megszerettem a kertészetet, hogy négy szakirányra (fűszer- és gyógynövénytermesztő; zöldség- és gombatermesztő) diplomáztam, illetve azért, hogy ne csak gyakoroljam, taníthassam is, általános kertészeti mérnöktanári diplomát is szereztem.

Közben arra gondoltam, hogy próbára teszem magam szakmai anyagok írásában, publikálásban is és megszületett első könyvem, Virágkötészet címmel a Szaktudás Kiadó gondozásában.

Tanári diplomám átvételét követően hospitálásra helyt adó szakközép iskolámtól kaptam felkérést leendő kertész gyermekek tanítására, melyet örömmel elfogadtam. Az iskolát egy idő után integrálták, melynek köszönhetően nagyobb anyagi keret, tangazdaság és több lehetőség állt rendelkezésre, így már komoly süllyesztett üvegházban is taníthattam a szakmát. Itt sikerült az elmélet mellett, gyakorlati rutinra is szert tenni. Innentől kedve publikálgattam kisebb cikkeket, felkértek szakértői tanulmányok készítésére, és manapság is hívnak szaktanácsadásra különböző kertészeti témákban. Második könyvem Gyógyteák címmel a Cser Kiadó gondozásában jelent meg.

Jelenleg egy talajtani témájú könyvem a kiadóban van gondozás alatt, míg másik kettőt írogatok, próbálom papírra vetni gondolataim, tudományos formába öltve. Az egyik a Gyógyteás könyv egy tovább gondolt változata, a másik pedig egy kertészeti oktatásban nagy segítséget nyújtó felkészítő jegyzet."


Nagy Zsófia

feltöltés alatt

 


dr. Nótáry Márta

feltöltés alatt

 


sajtpanniPozsa Anna
tejtermékgyártó, gyakorlati oktató

Panni sajtműhelyéről már mindenki hallott, aki csak egy kicsit is beleásta magát a sajtkészítés, túrógyártás mesterségébe. 2011-ben szerezte szakképesítését tejtermékgyártó szakon az Ujhelyi Imre Élelmiszeripari Középiskola, Közép- és Felsőfokú Szakképző Intezmény és Kollégiumban. Ezt követően 2012-től saját válallkozásban indította el a Panni Sajtműhelyét, ahol a saját készítésű sajtok népszerűsítése és tanítását tűzték ki célul. Az elmúlt években rengetegen tanultak Pannitól. Szakmai tevékenységéről számos publikáció is megjelent, amit honlapján is megtalálhatunk: http://hazisajtkeszites.hu

2015-ben Házi sajtkészítés címmel saját könyve is megjelent a Szalay - Pannon - Literatúra Kft kiadásában.


Rabi Zsolt
Épületgépész mérnök tanár; Hűtő -klímaberendezés szerelő, karbantartó

Az épületgépész technikus végzettségét megszerezve ezen a vonalon folytatta tanulmányait és a mérnöki képesítést követően pedagógiai ismereteket is szerzett. Továbbá Hűtő - és klímaberendezés szerelő, karbantartó, Gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat szerelő továbbá Gázipari Műszaki Biztonsági felülvizsgáló végzettséggel is rendelkezik.

2005- óta a Szegedi Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskola oktatója, az elmúlt években pedig a MÁTRIX - klímás tanulóit is felkarolta. Alapos szakmai ismeretekkel rendelkezik és figyelme nem csak az elméletre de a helyes gyakorlat megtanítására is kiterjed. A nála felkészülő tanulók közül többen azonnali állásajánlatot  kaptak, többségük saját vállalkozásba kezdett. Tanulói között sokan kiemelkedő eredményt értek el a szakmában.

Akinek a klímás pályához van szüksége valódi tudásra, benne biztosan nem fog csalódni...


Rácz László
épületgépész mérnök, épületgépész vezetőtervező, épületgépész műszaki ellenőr, mérnöktanár

 

 

 


IMG 4698

Rendek Lászlóné Kiss Olga
biogazdálkodó; Rendek Tanya és Kiskunsági Ökomúzeum

Olgi és családja már közel 30 éve ökológiai gazdálkodással és a paraszti kultúrával foglalkozik. Egészen gyerek kora óta végzi a tanya körüli fizikai munkát, ezt az 58 év alatt felhalmozott tudását adja át tanfolyamok kereteim belül itthon és külföldön egyaránt. A vegyszermentes gazdálkodását már nagyszüleitől, szüleitől látta és tanulta, felnőttként ezt az utat folytatta saját gazdaságukban.

Ökogazdaságuk több rangos elismerésben részesült: 1997-ben a Tanyák értékei díjat, 1998-ban Henry Ford díjat, 2010-ben az év ökoturisztikai létesítménye elismerést kaptuk meg, 2003 óta pedig a Slow Food Biodiverzitásért Világmozgalom egyetlen magyar presidiuma, azaz oltalma.

Hosszúra időre visszanyúló tevékenységükről, eredményeikről több publikáció is világott látott (Gasztroanyagyal, Pannon RTV - SzubjektívÍzlelő - Helyben vagyGazdakörMagyar GazdaLegendás Konyhák).

Az biztos, hogy aki szeretne önálló, fenntartható gazdálkodást folytatni nála megtalálja a számításait!


Udvari Dezső

feltöltés alatt


Szabó István

feltöltés alatt


tothjTóth Judit
okleveles vidékfejlesztési agrármérnök

2008-ban a Debreceni Egyetem Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Karán végzett mint Mezőgazdasági szakigazgatási szervező mérnök. Ezt követően 2012-ben Okleveles Vidékfejlesztési Agrármérnök Egyetemi diplomáját is megszerezte ugyanitt. 
Szaktanácsadóként tevékenykedett a Nemzeti Agrár Szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézetben. 

"Bár néhány egyéb végzettséget is szereztem pályafutásom során, mellyel más szakterületen is elhelyezkedhettem volna, és mégis a mezőgazdaság és tanítás a „mesterségem”. Okleveles Vidékfejlesztő Mérnöki és Mezőgazdasági Mérnöki végzettségemmel, rendszeresen részt veszek konferenciákon (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara), és digitális tananyagokat készítek."

 


 

rudi

Vajda Rudolf
biológia-testnevelés oktató, életmód tanácsadó, terapeuta

Keresve se nagyon találnánk olyan sokoldalú oktatót, mint Rudi. 30 éve oktat és nevel a természetes életmódra kicsiket és nagyokat. Emellett erdész technikus, Lovas edző, Lovastúra-vezető végzettséggel is rendelkezik. Saját tanyáján a Szentgyörgy Kaland Tanyán minden évben több százan fordulnak meg, azért hogy nevetve tanuljanak. Több mint 1000 tanítványa volt eddig.

Hagyományőrző rendezvényeken, lovas és vadász kiállításokon, rendezvényeken is találkozhatsz a mi Rudi huszárunkkal!

Órái mindig jó kedélyűek, érdekfeszítőek, szinte észrevétlenül röpül az idő.

 


 

birkaszBirkás Zoltán
Borszakértő, Sommelier, Szőlész-borász

Duna Borrégió Borút Egyesület elnöke, Arany Sárfehér Pezsgő- és Borlovagrend alapító tagja, Izsáki Borklub alapítója

1999-től a családi vállalkozást (Birkás Bor- és Pálinkaház) erősíti, tanulmányait Borásztechnikusként a Budafoki iskolában végezte. Jelenleg szőlészként, borászként tevékenykedik, valamint kereskedelmi és marketing feladatokat is ellát. 2003-tól az Izsáki Borverseny és Izsáki borutca szervezője, valamint 2004 óta az Izsáki Borbarátklub rendezvényeinek szervezője, amely havonta rendszeresen kerül megrendezésre.

Borai:

A Vinagora Nemzetközi borversenyen 2006-ban a Cabernet Franc Barrique 2006 ezüstérmet ért el,
2007-ben az Országos Cserszegi Borverseny nagy aranyéremet szervezett,
az Országos Syngenta Fehérbor versenyen a 2007-es késői szüretelésű Rajnai Rizling I. helyezett lett,
2009-ben az Országos Hungaricum és Eredetvédett borok versenyén a 2008-as Kadarka nagy aranyérmet kapott
2011. Bács-Kiskun legjobb fehérbora- cserszegi fűszeres 2011. évjárattal.

Megjelent cikkek róla:
Hírösvény; Elitbor; Kontakt Magazin; Gazdakör; Kecskeméti TV