+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu Kövess minket a legfrissebb hírekért!

Oktatóink

 

 

 

 

Ágoston Zsolt
Műszaki szakoktató, Faipari technikus, Bútorasztalos

Képzési terület: Asztalos (elmélet, gyakorlat)

Nős (30 éve), családos (3 gyermekünk van) vagyok. Én is nagycsaládból származom. A szakmában, vagy annak művészi ágával (rajz, linometszés, fametszés, intarzia, fafaragás, akvarell, olaj, pasztell, bútor- és restaurálás) 4 éves koromban otthon, családi körben ismerkedtem/ismerkedtünk mi gyerekek mérnök és technikus nagybátyáink, unokabátyáink, szüleink és nagyszüleink mellet. Szakmában dolgoztam/dolgozom hivatalosan (35 év) tanítom a szakmát (20 éve), felnőtteket és nappalin gyerekeket. Ipar- és képzőművészeti kiállításaink vannak (családom: gyermekeim, feleségem, nagynéném - tűzzománcművész, unokanővérem - ötvös és apémák - tűzzománc) idén a 70. kiállításom (kb. 20 év alatt) van (10 -12 külföldi kiállításom a többi országos, hazai: díjazottak, zsűrizettek). Végzettségeimet tudjátok, azokat nem írom le ide.

     

 

 

Andreica Szilvia
Mérnöktanár, Agrárménök - Méhészkörnyvédelmi szak

Képzési terület: Méhész, Kertész, Dísznövénykertész (elmélet, gyakorlat)


Hódmezővásárhelyen születtem, ott is éltem 2010-ig. 25 év gazdálkodási múlttal rendelkezem, melyben 100 ha szántóterületen való növénytermesztés, kertészeti kultúrák termesztése, sertés-, juh-, kecske-, szarvasmarha-tenyésztés történt. Az adminisztrációt, az anyagbeszerzést, a kapcsolattartást is én végeztem. Pályázatokat írtam, melyeket meg is nyertünk, zömmel az agrár-környezetgazdálkodás területén. A mai napig szaktanácsadóként is dolgozom. 2011-ben szereztem meg a méhész szakmai képesítésemet. Virágkötőként pedig főiskolai hallgatóként végeztem 2013-ban. 2014-ben lettem vizsgaelnök és vizsgabizottsági tag 23 szakmában.

Szakmai tapasztalataimat 2007 - től adom át azon tanulóimnak, akiket tanítottam az eddig eltelt időszakban. Próbálok segítséget nyújtani minden gazdálkodási tevékenységét most kezdő, vagy már gazdálkodó, végzett szakembereknek. 2018-ban végeztem el az igazságügyi szakértői képzést is.

     

 

 

Bakonyi István
Okleveles Agrármérnök, Mikrobiológus

Képzési terület: Mezőgazdasági technikus (elmélet, gyakorlat)

Mezőgazdasági tanulmányaimat a Pannon Egyetem Georgikon Karán (Keszthelyen) végeztem, melyekkel párhuzamosan az ELTE Természettudományi Karán szereztem Mikrobiológus végzettséget. Az egyetemi évek alatt a mikorrhizák növénytermesztésben való hasznosításával foglalkoztam. Ezen kísérletek eredményeiből írtam diplomamunkáimat, később pedig doktori értekezésemet. 2014 óta a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Növényvédő Gép Elleőrző Állomását vezetem a családi gazdaságunkban történő folyamatos közreműködés mellett.

     

 

 

Bakos László
Villamos üzemmérnök

Képzési terület: Hűtő-, légtechnikai rendszerszerelő + Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés szerelő (gyakorlat)

1970 március 24.-én végzett elektronikai műszerész szakmunkás iskolában, ugyanebben a szakmában országos versenyt nyert. 2007-től fennállásáig a neves Hóbagoly Hűtős-Kllímás Szakiskola gyakorlati oktatója. A szakiskola diákjait az ívhegesztés, a keményforrasztás, a rézmegmunkálás, a lakatos szakma és a szivárgásvizsgálat területeivel ismertette meg. A Szakiskola egyedülálló gyakorlati oktatótermében található demonstrációs eszközök karbantartója, felelőse és az oktatókabinet gondnoka. A fémipari megmunkáló tanműhely tervezője és kivitelezője. Faludy Péterrel, aki ebben az időben a Soós és Társa Zrt. műszaki igazgatója volt, közösen tervezték meg és készítették el a kézi digitális szivárgásvizsgáló készülékek kalibrálásához szükséges vizsgáló padot, melynek következtében a Zrt. megkapta a szivárgásvizsgáló készülékek kalibrálására vonatkozó akkreditációt, melyet a későbbiekben a Szakiskolával közösen végeztek. Dolgozott az Elektonikus Mérőkészülékek Gyárában (EMG), ahol először a számítógép fejlesztésében vett részt, majd egyedi műszerek tervezésével foglalkozott, később a CNC gyártásra került. Jelentős szerepet vállalt a CNC bemérésének kialakításában (bemérési utasítás megalkotása, személyi-, gazdasági feltételeinek kialakítása). Az esztergagép vezérlés bemérés vezetőjeként a tevékenysége alatt rövid időn belül sikerült ezt a merőben új terméket annyira megbízhatóvá és vonzóvá tenni, hogy mind itthon mind külföldön elismerték és forgalmazták.

     

 

 

Bálint Levente
Épületgépész technikus, Gázfogyasztó berendezések és csőhálózatszerelő

Képzési terület: Hűtő és légtechnikai rendszerszerelő (gyakorlat)

1992-től dolgozom az épületgépészet területén, 2005-től egyéni vállalkozóként. 2009-ben kezdtem el oktatással is foglakozni, először óraadó tanárként, később gyakorlati szakoktatóként, jelenleg is szakoktatóként dolgozom. Munkám során szeretném átadni a megszerzett tudásomat és tapasztalataimat a diákoknak.

     

 

 

Balogh Márton
Műszaki szakoktató, Ács és állványozó

Képzési terület: Ács, Tetőfedő (elmélet, gyakorlat)

     

 

 

Birkás Zoltán

Képzési terület: Szőlész-borász

 

     

 

 

Bretus János
Cserápkályhás mester

Képzési terület: Kályhás (gyakorlat)

A több mint 100 éves Bogovics családi vállalkozás folytatásaként működik cége. A szakmai ismereteket - amely apáról fiúra, majd unokára örökítve-  a régi hagyományokat megőrizve és mindezt a modern kor elvárásaival ötvözve tanulhatják meg tőle a tanulók. Nem csak hagyományos cserépkályhákat, de kályhacsempével burkolt, csempekandallókat, központifűtésként funkcionáló kályhákat is készít. A tanulók tőle olyan alaptudást szívhatnak magukba ami biztos alapokra helyezi a saját vállalkozás beindítását, és felfuttatását. Képzésén a gyakorlat kiemelt szerepet kap. Az általa eddig készített remekművek ide kattinva megtekinthetők: http://www.kalyhak.hu

 

     

 

 

Burai Csaba
Burkoló

Képzési terület: Burkoló (gyakorlat)

Szakmai bizonyítványom egy országos építőipari kiállításon sikerült megszereznek. Az iskola elvégzése után folyamatosan képeztem magam. Ezt a Mapei Kft. által szervezett képzéseken tudtam megtenni, ahol megismertem a burkoló szakma minden professzionális termékét és fogását.

Azóta is folyamatosan képzem magam, hogy a munkám mindig a legmagasabb minőséget képviselje. Megrendeléseim soha nem hirdetés vagy reklám útján sikerült szerezni.

     

 

 

Czupy Kálmán
Villamos ipari technikus, Villanyszerelő, Kisipari mesterlevél, Villamos műkezelő II., Érintésvédelmi felülvizsgáló, Erősáramú Berendezések Felülvizsgálója, Villámvédelmi felülvizsgáló

Képzési terület: Villanyszerelő (gyakorlat)

Általános iskolai tanulmányaim befejezése után, mint minden kiskamasz, nagy dilemmám volt, hogyan tovább? Édesapám kőműves volt, Édesanyám háztartásbeli, Ők nem nagyon tudtak ebben a döntésben segíteni. Valahogy mégis úgy adódott, hogy villanyszerelő ipari iskolába kerültem, bár a gimnázium is szimpatikus volt. A körülöttem élő felnőttek azt mondták, legyen egy jó szakmám, aztán később , amikor már munkám van és pénzt keresek, még mindig be iratkozhatom a gimnáziumba.

A soproni Pesti Barnabás ipari iskola akadályait sikeresen vettem. A szakmunkás bizonyítvány megszerzése után megszereztem a Mesterlevelet is 1982-ben. Ezt követően egyéni vállalkozó ként dolgoztam, majd elkezdtem a gimnáziumi tanulmányaimat munka mellett és sikeres érettségit szereztem 1986-ban, mely lehetővé tette a technikusi képesítés megszerzését is a győri Pattantyús Ábrahám Géza Szakközépiskolában.

Kisebb megszakításokkal, amikor alkalmazotti munkát végeztem, vissza tértem a vállalkozói szférába, Kft-t alakítottam, melyben jelenleg is dolgozom. A lehetőséget meglátva, 1993 és 1995 között Németországban vállaltam munkát, mint építésvezető, egy klinikát szereltünk Hannover térségében. Az évek során megszerzett további iskolák, tanfolyamok értelmében, jelenleg is az árammal kapcsolatos tevékenységet folytatok.

Ma már a megszerzett iskolák lehetőségét kihasználva , építkezések erősáramú munkáinak irányítását, érintésvédelmi (ÉVÉ) és erősáramú berendezések felülvizsgálatát (EBF), villámvédelmi méréseket, az E-napló vezetésével felelős műszaki vezetést , műszaki ellenőrzést végzek,  energetikusi feladatokat látok el, a Villamos Műkezelő II végzettség pedig az áram alatt lévő műtárgyak kezelésére jogosít fel.

A Mátrix Oktatási Központ felnőtt oktatási rendszerét igénybe vevők jó helyen vannak, tudásukat nagy mértékben növelhetik az erősáramú villanyszerelő szakmában. Ez a szakma nem könnyű. Kitartást, türelmet, gyakorlást igényel. Aki megszereti ezt a szakmát, annak egy egész életre munkát biztosít, akár alkalmazotti, akár vállalkozói minősítésben.

     

 

 

Cséki István
-

Képzési terület: Épületgépész technikus, Központifűtés- és gázhálózat-rendszerszerelő (elmélet)

     

 

 

Csíkos Zoltán

Képzési terület: Hegesztő (gyakorlat)

     

 

 

Darai Pál
Villamosmérnök

Képzési terület: Villanyszerelő (elmélet, gyakorlat)

Technikus, villamosmérnök és villamos biztonságtechnikai felülvizsgálói végzettségekkel rendelkezem. Ezen területeken szakoktatói, kivitelezői és üzemeletői tapasztalatokkal rendelkezem. Szeretek emberekkel foglakozni, a megszerzett tudásomat és tapasztalataimat átadni.

     

 

 

Dósa Balázs

Képzési terület: Asztalos (gyakorlat)

 

     

 

 

Dömény János
Építőmérnök, Pedagógiai értékelés és mérés tanár, Oktatási Hivatal Építészeti szakmacsoport szakmai szakértője

Képzési terület: Kályhás (elmélet)

20 éve a bajai Jelky András Szakgimnázium és Szakközépiskolában dolgozom szakmai tanárként a szak- és felnőttképzésben építészet szakterületen; valamint az utóbbi 4 évben, mint általános tagintézmény-vezető helyettes. Az általam oktatott építőipari szakmák: Kőműves, Burkoló, Kályhás, Szárazépítő. Ez alatt a 20 év alatt több diákot is sikerült különböző szakmai (hazai és nemzetközi) versenyekre felkészíteni, mely versenyeken a felkészített diákok eredményesen szerepeltek.

A tanári tevékenység mellett végzett egyéb tevékenységeim:
- immár több, mint 10 éve végzek szakmai vizsgákon vizsgaelnöki, illetve kamarai megbízotti feladatokat
- szintén több, mint 10 éve vagyok az építészet szakmacsoport teljes körű szakértőjeként nyilvántartva az Oktatási Hivatalnál

 

     

 

 

Dr. Jerney Zoltán
Közlekedés Manager, Gazdasági Mérnök, Jogász - Közgazdász

Képzési terület: Logisztikai ügyintéző (elmélet, gyakorlat)

MÁV jogutódjaként működő Rail Cargo Hungaria Zrt. területi árufuvarozási vezetője vagyok. Negyven esztendeje foglalkozok elméleti és gyakorlati formában közlekedéslogisztikával, szállítmányozással, minőségmenedzsmenttel. 30 esztendeje kezdtem a felnőttoktatási karrierem, szeretem átadni megszerzett szakmai tudásomat, tapasztalatomat. Jelenleg is tanítok a munkám mellett főleg OKJ-s képzéseken logisztikát, szállítmányozást, pénzügyi és gazdasági ismereteket, időközönként az SZTE mérnöki és mezőgazdasági karán minőségmenedzsmentet. A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottság Műszak Szakbizottság Logisztikai Munkabizottságának tagja vagyok. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vizsgáztatók szakjegyzékében logisztikai szakirányú regisztrált tagjaként is tevékenykedek. Hosszú évek óta mint kamarai elnök - társelnök rendszeresen vizsgáztatok OKJ-s képzéseken."

 

     

 

 

Dr. Rohács Sándor
Gépészmérnök, Épületgépész

Képzési terület: Klímás (elmélet és gyakorlat)

     

 

 

Erdősi György
Faipari mérnöktanár

Képzési terület: Asztalos (elmélet)

1946 október 16-án Budapesten asztalos családba születtem, ami egyben iránymutatóva vált szakmai pályafutásom során. 1965 —ben faipari technikusi oklevelet Újpesten, majd 1971 —ben faipari mérnöki diplomát szereztem Sopronban. Közben a gyakorlati ismereteimet folyamatosan gyarapítottam édesapám asztalos műhelyében, aki stilbútorokat készitett 30 éven át exportra. lpari gyakorlatra mérnökként és üzemvezetőként az EPFA ajtógyárában, majd az Ócsai alkatrészgyártó üzemében főmérnökként tettem szert. (1971 -1974 ill. 1986 — 1988) A faanyagok megmunkálása és szárítása során szerzett tapasztalatok vezettek egy találmányhoz, mellyel 1989-ben a Genfi Találmányi Világkiállításon aranyérmet szereztem, s ez „Eljárás nyers faanyagok kezelésére „ címmel világszabadalmat is kapott. A szakmai oktatást 1972 —ben a 18.sz. Szakmunkásképző Iskolában kezdtem, majd 1974-ben felkértek a Faipari Szakközepiskola igazgatóhelyettesi feladatainak ellátására, ahol 1986-ig a nappali-, esti-, levelező-, különbözeti- és technikusminősítő tagozatainak vezetői és elméleti előadói feladatait láttam el. Közben 1977 —ben a BME Levelező Tagozatán mérnöktanári diplomát szereztem, ahol később a szakoktatók képzésében mint előadó részt vettem. 1988 és 2002 között a szabadalmam megvalósításán dolgoztam hazai, osztrák és svájci üzemekben és többször kiállítottam a Hannoveri Faipari gépek Világkiállításán. 2002 — 2014 —ig tagozatvezetőként, majd óraadó nyugdijasként visszatértem a szakmai elméleti oktatáshoz, hogy átadhassam megszerzett ismereteimet és tapasztalataimat az asztalosság iránt érdeklődőknek. Szakmai publikacióimat 1974—ben megjelent Épületasztalos Szakmai ismeretekkel kezdtem, majd Szakközépiskolai Tanterveket, 1983 -ban Faipari Technológia- és géptan példatárát készítettem, Faipari technológia tankönyvet szerkesztettem, Szakrajz könyvet lektoráltam, Technikusminősítő jegyzeteket írtam a faiparos jelöltek számára.

 

     

 

 

Faragó Zoltán
Biomérnök, Versenyhorgász, Halász-haltenyésztő

Képzési terület: Halász, haltenyésztő (elmélet, gyakorlat)

Immár több mint 6 éve a Magyar Horgász Válogatott Kerettagja a felnőttek között - korábban pedig az utánpótlásban. Eredményeiről több horgász témával foglalkozó oldal is beszámolt. Néhány kiemelkedő ezek közül: 2007 - Csehországban a 21. Utánpótlás Világbajnokságon a magyar csapat válogatottjaként versenyzett, egyéni eredményével 2. helyezett lett. 2009 - Klubcsapatok Országos Bajnokságán Kunhegyesen a 2. helyezettként végzett Milo Team tagjaként versenyzett. 2009 - Szuper Kupát nyert. 2012 - Szolnok Országos Férfi Egyéni Horgász Bajnokság - 4. helyezés. 2013 - Országos Egyéni Horgász Bajnokságon egyéni 3. helyezett lett. 2013 - Szuper Kupa 7. helyezettje. 2013-ban a Fish'o'mania versenyére Magyarország is meghívást kapott. Az angolok nemzetközi versenyén a magyar csapat tagjaként ő is versenyzett, az erről készült összefoglaló videót itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=Ub3zGmKGk6o Több mint 10 éve foglalkozik díszhaltenyésztéssel is. Sikeresen tenyésztett Taeniacara candidi és Apistogramma agassizi (Gyöngyházfényű törpesügér)-t. Édesapja Faragó Róbert szintén sporthorgász, egyben a velencei Fogas Horgászbolt családi vállalkozás vezetője. Gyakran találkozhatunk velük szakmai kiállításokon, rendezvényeken is.

     

 

 

Fidler Gábor
Villanyszerelő mérnök

Képzési terület: Villanyszerelő (elmélet)

     

 

 

Frievald László
Halász, halőr

Képzési terület: Halász, haltenyésztő (gyakorlat)

     

 

 

Geréd Attila

Képzési terület: Villanyszerelő (elmélet, gyakorlat)

 

 

     

 

 

Halasi Mihály
Mérnöktanár, Gépész üzemmérnök, Vegyipari technikus, Munkavédelmi oktató

Képzési terület: Klímás (elmélet)

Szakmai pályafutásomat vegyész technikusként kezdtem a Debreceni Vegyipari Technikumban, ezt követően tanulmányaimat a pécsi Pollack Mihály Műszaki Főiskola gépész karán folytattam, ahol 1976-ban diplomáztam gépész üzemmérnökként. Mindezek kiegészítéseképpen 1989-ben munkavédelmi oktató szakképesítést, illetve 1993-ban felsőfokú külkereskedelmi üzletkötő szakképesítést szereztem.

Hosszadalmas, számos kitérővel gazdagított szakmai pályámon a legkülönbözőbb területeken, változatos munkaköri feladatok és vezetői beosztások révén gyűjtött tapasztalataimra alapozva 1993-tól 2006-ig a vállalkozói szférában tevékenykedtem.

Óraadó tanárként 1978 óta tanítok különböző felnőttképzési tanfolyamokon, többnyire műszaki jellegű tantárgyakat (Műszaki géptan- és technológiai ismeretek, műszaki alapismeretek, műszaki gyártási folyamatok ismeretek, műszaki- és munkavédelmi ismeretek, targoncavezetők speciális feladatai, földmunka-rakodó- és szállítógép kezelők speciális feladatai, környezeti fenntarthatósági ismeretek, stb.).

Jelenleg főállásban a debreceni Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola tanáraként tevékenykedem, ahol szakmai tantárgyakat oktatok autószerelő, autó-elektronikai műszerész, karosszérialakatos és járműfényező szakirányon tanuló szakközépiskolai diákok számára. Emellett a felnőttképzésben több intézményben tanítok autószerelő, autó-elektronikai műszerész, szállítmányozási-logisztikai ügyintéző, illetve hűtő- és légtechnikai rendszer szerelő képzésben résztvevő hallgatókat. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara felkérése alapján különféle szakképző intézményeknél szervezett szakmai vizsgák lebonyolításában, vizsgabizottsági tagként is részt veszek évek óta.

Lényeges számomra a folyamatos szakmai fejlődés, ezért 2017. szeptembere óta a Dunaújvárosi Egyetem mérnöktanár szakos – gépészet-mechatronika szakirány – hallgatója vagyok, a mesterképzésen a jövő év elején diplomázom.

     

 

 

Hegedűs Károly
Bádogos mester

Képzési terület: Bádogos (gyakorlat)

1987-ben kezdtem meg szakmai tanulmányaimat a dunaújvárosi Dunaferr Szakközép- és Szakiskolában, bádogos szakon. Édesapám is bádogos volt, így a gyakorlati tudásom elmélyítésében, a bádogosság iránti szeretet kialakulásában, az ő szakmai tapasztalata is sokat segített.

A középiskola elvégzése után hamarosan külföldön, Németországban mélyítettem további szakmai tapasztalataimat.

2005-ben szereztem meg a mester fokozatot a BKMKIK mestervizsga bizottsága előtt. Tudásomat folyamatosan külföldi képzéseken is gyarapítom, melyeket elengedhetetlennek tartok az aktuális trendek, anyagok és kivitelezési technikák terén.

A bádogos képzés keretein belül célom, hogy használható, valós és a mai kornak megfelelő gyakorlati tudást adjak át a tanulóknak.

     

 

 

Ipacs Csaba
Érintésvédelmi ellenőr, Munkavédelmi technikus, Erősáramú berendezések felülvizsgáló, Tűzvédelmi előadó

Képzési terület: Villanyszerelő (gyakorlat)

Magyarország egyik meghatározó építőipari cégnél 37-évet dolgoztam különböző beosztásokban. Munkaviszonyom megkezdésekor gyakorló villanyszerelőként kezdtem, majd a munkáltató igényeinek megfelelően tovább képeztem magam, így még nagyobb rálátással szakmai tudással tudtam dolgozni a kivitelezésekben.

A munkában eltöltött évtizedek alatt, szakmai tovább képzéseim nyomán elértem a villanyszerelési kivitelezéstől a szakmai vállalkozás előkészítésen át az irányításokig. Sokrétű képzettségemmel, villanyszerelői szakmai tapasztalataimmal a leendő villanyszerelő tanulóknak megfelelő gyakorlati ismereteket szeretnék átadni, amivel versenyképes szakmát tudnak szerezni.

A szakma teljes körű megismerésére, elsajátítására a jól felszerelt, kulturált körülményeket biztosító Mátrix Oktatási és Vizsgaközpont ad lehetőséget.

 

     

 

 

Káplán György
Épületgépész vállalkozó, gyakorlati oktató

Képzési terület: Hűtő-, légtechnikai rendszerszerelő + Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés szerelő (gyakorlat)

"1997-óta foglalkozom épületgépészettel. Ez a közel 20 év megtanított arra, hogy folyamatos fejlődés és megújulás nélkül nem létezik jó szakember. Fontosnak tartom a gyakorlati szemléletet, hiszen gyakorló kivitelezőként magam is nap mint nap tapasztalom ennek a szükségességét. Magabiztos elméleti tudás mellett a gyakorlat teszi a szakembert igazán jó szakemberré. Víz-, gáz és központi fűtés szerelő szakmai végzettségeim mellett csőszerelői és hegesztői végzettségekkel is rendelkezem. Cégvezetőként épületgépészettel és generálkivitelezéssel foglalkozom. Családi házak, irodaházak és új építésű társasházak kivitelezési és műszaki ellenőrzési munkáiban is nagy tapasztalattal rendelkezem. Fontosnak tartom az új technológiák használatát, ezért a megújuló energiaforrások különböző területeire, a környezettudatosságra és a hatékony energiafelhasználásra is nagy hangsúlyt fektetek. A komplex, rendszerben való gondolkodás elengedhetetlenül fontos a számomra, hiszen egy jó rendszer hatékony üzemeltetés nélkül sem működhet megfelelően. Vállalkozóként a cégvezetéssel járó feladatok is a komplex gondolkodásra tanítottak meg, hiszen a kiváló minőség és a hatékonyság elengedhetetlenül fontos a megrendelői igények teljes körű kiszolgálásához. Épületgépész szakmai oktatással 2003 óta foglalkozom. Magam is gyakorlat-orientált személyiség vagyok, és fontos a számomra, hogy a megszerzett gyakorlati ismereteket másoknak is átadhassam."

     

 

 

Kontra László
Erdőgazdálkodási technikus, Lakott - területi fakitermelő

Képzési terület: Lakott - területi fakitermelő

1981-ben szereztem techikusi oklevelet Szegeden a Kiss Ferenc Erdészerti Szakközépiskola levelező tagozatán. 1971-től 1991-ig az Erdészeti Tudományos Intézet kecskeméti állomás gépkisérleti osztályán dolgoztam. Ezt követően 1991-től 1997-ig a mátrafüredi Erdészeti Középiskola Szakmunkés Tagozatán gyakorlati oktatóként tevékenykedtem. 1997-től 2009-ig a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság-nál dolgoztam nyugdíjazásomig. Felnőtt oktatással 1991-től foglalkozom. Több alkalommal hívtak az Erdészeti Szakmunkás Verseny fakitermelői gyakorlati vizsgályára versenybírónak. 1986-tól résztvettem a Magyar Fakitermelő Válogatott felkészítésében a aktuális világbajnokságra. 1991-től a válogatott technikai vezetőjeként tevékenykedtem 13 világbajnokságon. A hazai fakitermelői versenyekre is meghívnak versenybírói feladat ellátására, illetve versenybírók képzésének oktatására.

     

 

 

Kolveg Ferenc
Erősáramú Elektrotechnikus, Villanyszerelő Mester, Kisfeszültségű FAM szerelő, Kisfeszültségű kábelszerelő, Középfeszültségű kábelszerelő, Villamos hálózat kezelő, Ipari és kereskedelmi hűtőgépszerelő, Érintésvédelmi felülvizsgáló, Erősáramú berendezések felülvizsgálója, Villanyszerelő

Képzési terület: Villanyszerelő (gyakorlat)

     

 

 

Korbuly Sándor
Gépészmérnök, Környezetvédelmi szakmérnök

Képzési terület: Hűtő-, légtechnikai rendszerszerelő + Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés szerelő (elmélet)

2008-2012 között a Hóbagoly Hűtés-Klímatechnikai Szakiskola vezetője, egyben diákjainak oktatója és vizsgáztatója. Az iskolát a Soós és Társa Kft. alapította 1995-ben. A cég hűtő- és klímaberendezés alkatrészek, szerelési- és segédanyagok forgalmazására jött létre, jelenleg nincs olyan klímás szakember aki ne ismerné a Hóbagoly nevet. Az itt található szakmai demonstrációs eszközök sokasága ma már egyedülálló az országban. Az alapítók, Soós Árpád és Faludy Péter a LEHEL Hűtőgépgyárban (ma már Electrolux vállalat) töltött évtizedek alatt szereztek tapasztalatot a szervizellátás, vevőszolgálat és a hűtőgépszerelő képzés területén. Ezt megelőzően dolgozott többek között az LG Magyar Kft-nél légkondicionálási managerként és a CLH Kft-nél klímaberendezés termékfelelőseként. 2014-ben Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Hűtő-, klíma – és hőszivattyú berendezés szerelő mestervizsga bizottsági tagja. Esetenként előadásokat tart a HKVSZ (Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozók Szövetsége) Szervizkonferenciáin, a Mérnökkamara kreditpont gyűjtő rendezvényein, az Autó-mobil klímajavítók országos konferenciáján. Több publikációja is napvilágot látott már , csak hogy néhányat említsünk: A levegő mint hőforrás HKVSZ; Autó-mobil klímajavítók 2010; A split klíma stb. Ezek mellett ő írta a T-II tanfolyam jegyzeteit (Termodinamika, Hőszivattyúk, Kisteljesítményű klímaberendezések).

     

 

 

Kovács István
Víz, gázvezeték és készülékszerelő mester, Anyagmozgató gép kezelője, Műanyaghegezstő, Gáz műszaki biztonsági felülvizsgáló

Képzési terület: Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő (gyakorlat)

1978 juniusában végeztem a 316 sz. szakmunkásképzőben víz-gázveszeték és készülékszerelőként. Még abban a hónapban megkezdtem a valós szakmai gyakorlat megszerzését az akkori gázszolgáltatónál Dunaújvárosban. Ekkor kezdtem a gázzal, gázszolgáltatással, készülékszereléssel való kapcsolatomat , amely azóta is tart.

Az eddigi 40 év szakmai múlt sok kihívást, számtalan megoldandó problémát, szükségszerű és fontos szakmai tanfolyamot, továbbképzést, vizsgát és fejlődést követelt. 1987 -ben megszerzett mestervizsga óta egyéni vállalkozóként végzem szolgáltatásaimat. Fő tevékenységeim közé tartozik a fogyasztói és csatlakozóvezeték építés, gázkészülék szerelés, Vízvezeték, csatorna csere, felújítás, fűtési rendszerek kivitelezése, beüzemelése. Természetesen nem maradhatnak ki a megújuló energiával működő rendszerek sem.

Ezen a terülteken szerzett szakmai tudásomat, tapasztalatimat szeretném átadni a jövő szakembereinek, remélve hogy jólképzett, munkájára igényes, megbízható elhivatott szakemberek lesznek.

 

     

 

 

Kováts László
Hűtő és hőszivattyú berendezés szerelő gyakorlati oktató

Képzési terület: Hűtő-, légtechnikai rendszerszerelő + Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés szerelő (gyakorlat)

"2001-ben kisiparosként kezdtem a szakmát split klímaberendezések, szellőző rendszerek telepítésével, javításával, forgalmazásával. Néhány év elteltével egyéni vállalkozóként folytattam ezt a tevékenységet. Hűtőkamrák tervezésével és kivitelezésével is foglalkoztam. Társasházak épületgépészeti tervezésében, kivitelezésében is tevékenykedtem, a szellőzés és klimatizálás területén. Két éve gyakorlati helyet biztosítok nappali tagozatos és felnőttképzésben résztvevő tanulók számára a műhelyemben, illetve terepen. A szakma jövőjéért érzett felelősségem miatt, azt gondolom, tapasztalatomat, tudásomat át kell adnom a jövő szakembereinek, a jövő generációjának. Ezért is kapcsolódtam be a Matrix Oktató és Vizsgaközpont felnőttképzésébe is gyakorlati oktatóként." 2016-ban Csongrád megyei Szakmai Vizsgabizottsági Területi Vizsgabizottsági Tag

 

     

 

 

Kovács József
Közoktatási vezető, Műszaki szakoktató

Képzési terület: Festő, mázoló, tapétázó (elmélet és gyakorlat)

     

 

 

Kovács László Zoltán
Műszaki szakoktató, Festő, mázoló, tapétázó

Képzési terület: Festő, mázoló, tapétázó (gyakorlat)

     

 

 

Litresits Gábor
Faipari mérnök

Képzési terület: Asztalos, Ács (elmélet és gyakorlat)

     

 

 

Lovas Albertné

Képzési terület: Hegesztő (elmélet)

     

 

 

Mácskovics László
Műszaki szakoktató

Képzési terület: Szárazépítő, Burkoló, Kőműves (elmélet, gyakorlat)

     

 

 

Martinelli Nagy Miklós
Állattenyésztő üzemmérnök

Képzési terület: Aranykalászos gazda

"Középiskolámat a Marek József Mezőgazdasági Technikumban végeztem Mohácson 1968-ban. Gyakornokként kezdtem el dolgozni a Görösgali Állami Gazdaságban, mint ménesgazda, törzskanca és csikótelep vezető. Két év sorkatonai szolgálat után Darányban az Új Élet Mgtsz-ben dolgoztam mint tehenészeti telepvezető. 1972-ben kezdtem el tanulmányaimat levelező tagozaton az Állattenyésztési Főiskolán Hódmezővásárhelyen és végeztem 1976-ban. Pályázat útján kerültem a Béke Mgtsz-be Zagyvarékasra, ahol törzstenyésztő, majd szárító- és takarmánykeverő üzemvezetőként dolgoztam. 1976-ban a Pécs melletti Kacsótára hívtak a MECSEKTEJ Vállalat üzemvezetőjének és mellette óraadó tanárnak Szentlőrincre az Ujhelyi Imre Mezőgazdasági Szakközépiskolába. 1977. őszén pályázat útján kerültem Gyálra a Béke MGtsz-be, mint baromfi üzemegység vezető, majd ágazatvezető, később állattenyésztési főágazat vezető. Elvégeztem posztrgad. a GATE Mezőgazdasági és Üzemszervezési karát 1983-ban. Munkakörömbe tartozott a baromfi hízlalás, árutojás termelés, jércenevelés, juhászat és hízómarhatartás irányítása. A rendszerváltás első lehetőségeként 1989. áprilisában Kft-t alapítottam és a Magyar Árutőzsde alapító tagjaiként a Gabona Szekcióban, mint szakképzett bróker tevékenykedtem. Kenyérgabonák és egyéb mezőgazdasági termények nagykereskedelmével és külkereskedelmével foglalkoztam. Nyugdíjba vonulásom után 2008-tól is folyamatosan foglalkozom gabona nagykereskedelem ügynöki tevékenységgel. "

     

 

 

Memon Katalin
Erősáramú technikus, Erősáramú villamosmérnök

Képzési terület: Villanyszerelő (elmélet)

     

 

 

Mihók József Pál
Műszaki oktató, Villanyszerelő, Gépjavító villamost műszerész

Képzési terület: Villanyszerelő (elmélet, gyakorlat)

Nyugdíjazásomig Szegeden a Móra Ferenc Szakközép és Szakiskola tanáraként feladatom a szakközépiskolás elektrotechnika szakmai alapozó tárgyainak tanítása, valamint a villanyszerelő és erősáramú elektronikai technikus képzés gyakorlat és elmélet tanítása, vizsgára felkészítése volt. Továbbá végeztem szakképző tanfolyamvezetést, - kamarai felkérésre – mestervizsgára felkészítő tanfolyamvezetést, vizsgára felkészítést. Szakmai tanulmányi versenyeken tanulóim többnyire dobogós helyen végeztek utoljára: 2013 Szakma Sztár II. helyezés.

     

 

 

Miklós István
Villanyszerelő

Képzési terület: Villanyszerelő (elmélet)

     

 

 

Nemes Zoltán

Képzési terület: Asztalos (gyakorlat)

 

 

     

 

 

Németh Szabolcs
Gépész mérnöktanár

Képzési terület: Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, Épületgépész technikus (elmélet)

Gépészmérnök (épületgépész szakirány) és gépész szakos mérnöktanár végzettséggel rendelkezem. Kilenc – középfokú oktatási intézményben eltöltött – tanév után jelenleg főállásban projektmérnökként tevékenykedem építési beruházásokon, ahol a különböző funkciójú ingatlanok (oktatási épület, kollégium, uszoda, sportcsarnok, lovarda, sportpályák, irodaépületek, stb.) építési beruházásaival kapcsolatos komplex előkészítési, műszaki, gazdasági, pályáztatási, projektszervezési és lebonyolítási feladatait látom el. Felnőttképzéssel 2007 óta folyamatosan foglalkozom, tanóráimat a gyakorlati tapasztalataim alapján építem fel. Mottóm: "Ha a tudás megelőzi a tapasztalatot előfordul, hogy értelmetlennek tűnik."

 

     

 

 

Orosz Csaba
Villanyszerelő mester, Hűtő-, légtechnikai rendszerszerelő, Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés szerelő

Képzési terület: Klímás, Villanyszerelő (gyakorlat)

     

 

 

Pálfy Attila
Bútor asztalos

Képzési terület: Asztalos (gyakorlat)

 

 

     

 

 

Pelyhes Gábor
Faipari mérnök

Képzési terület: Asztalos (elmélet)

Pelyhes Gábor vagyok, faipari mérnök és faipari műszaki tanár. Állandó szakmai gyakorlat mellett már harminc éve a faipari szakoktatásban dolgozom. Örömmel tölt el a tény, hogy a Mátrix szakmai csapatát is erősíthetem. A szakmán belül több szakterületen dolgozom, mesterpedagógusként sokféle szakértői munkában veszek részt. Főállásban a Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában dolgozom, de évek óta a Zeneakadémia hangszerész iskolájában is tanítok. Nagyon sokat foglalkozom asztalos és kárpitos tanulók országos versenyekre és vizsgákra való felkészítésével. Remélem mielőbb találkozunk asztalos képzésén!

 

 

     

 

 

Rabi Zsolt
Épületgépész mérnök tanár; Hűtő -klíma berendezés szerelő, karbantartó

Képzési terület: Klímás, Épületgépész technikus (elmélet)

Az épületgépész technikus végzettségét megszerezve ezen a vonalon folytatta tanulmányait és a mérnöki képesítést követően pedagógiai ismereteket is szerzett. Továbbá Hűtő - és klímaberendezés szerelő, karbantartó, Gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat szerelő továbbá Gázipari Műszaki Biztonsági felülvizsgáló végzettséggel is rendelkezik. 2005- óta a Szegedi Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskola oktatója, az elmúlt években pedig a MÁTRIX - klímás tanulóit is felkarolta. Alapos szakmai ismeretekkel rendelkezik és figyelme nem csak az elméletre de a helyes gyakorlat megtanítására is kiterjed. A nála felkészülő tanulók közül többen azonnali állásajánlatot kaptak, többségük saját vállalkozásba kezdett. Tanulói között sokan kiemelkedő eredményt értek el a szakmában. Akinek a klímás pályához van szüksége valódi tudásra, benne biztosan nem fog csalódni...

 

     

 

 

Schreiber Tibor
Villanyszerelő

Képzési terület: Gáz- és hőtermelő berendezés-szerelő (gyakorlat)

1983 óta vagyok villanyszerelő, szeretem a szakmámat. A villanyszerelésben minden alkalommal van egy új kihívás, minden megrendelő mást szeretne, ez egy kreatív szakma és nagyon sok odafigyelést kíván.

Először családi házak villamosítását csináltam, de szerettem volna a villanyszerelés logikai oldalát is kipróbálni. Jelenleg nagy konyhai berendezések javításával foglalkozom, ami a szakmai előrelépésemet nagy mértékben elősegíti. A villanyszerelés szerte ágazó hivatás, ami a jövőben kihívások előtt áll. A jövő a villanyszerelésé.

 

     

 

 

Szenek József
Vadgazdálkodási mérnök

Képzési terület: Vadgazdálkodási technikus

Szenek József nyugalmazott vadgazda mérnök vagyok. Családi indíttatásból már gyermekkoromban eldőlt, hogy felmenőim hívatását, az erdészszakmát választom. Tanulmányaimat is ebben az irányban folytattam. Erdészeti technikumban érettségiztem, majd munka mellett elvégeztem Debreceni Agrártudományi Egyetem Vadgazda mérnöki szakát. A szakmában 43 évig teljesítettem szolgálatot. A munkámat 90%-ban a rám bízott erdőterületeken végeztem, családommal együtt szolgálati helyemen, a természet közelében laktunk, éltünk. Feladataim közé tartozott az erdőgazdálkodás, erdőművelés, vadgazdálkodás, apróvadnevelés, nagyvadgazdálkodás, -megfigyelés, a vadállomány ellátása. Ezen kívül a vadászatok szervezése, vendég vadászatok lebonyolítása. Mindennapi feladatom volt a kerületen belüli munkaszervezés, a szakmunkások, beosztott dolgozók munkájának koordinálása, irányítása. Munkám során sok fiatallal is foglalkoztam: a kerületbe beosztott szakiskolások, technikusjelöltek gyakorlatvezetői feladatát, valamint mérnök gyakornokok mentorálását, diplomamunkáik külső szakvezetését is elláttam. Munkám során igyekeztem a tudásom legjavát nyújtani, az elvárásoknak megfelelően elvégezni a rám bízott feladatokat, valamint figyelemmel kísérni és integrálni a legfrissebb kutatási eredményeket ill. törvényi változásokat. Ezt a munkáltatóim is elismerték.

 

 

     

 

 

Szenek Zoltán
Vadgazdálkodási mérnök

Képzési terület: Vadgazdálkodási technikus (elmélet, gyakorlat)

Tősgyökeres erdész-vadász családban volt szerencsém születni, így számomra adott volt a pálya, a melyet folytatni kívántam. Apám kerületvezető erdész és egyben fővadász volt a KEFAG Zrt-nél, illetve annak jogelődjénél. A mellette eltöltött évek alatt többet tanultam mint azt sokan a szakirányú iskolában. Sajnos Én nem lehettem erdész, de nem adtam fel, ezért hogy alapdiplomát szerezzek a Kertészeti Főiskolán tanultam tovább.

Ezt követően első és legfontosabb cél volt számomra a vadászvizsga letétele. A vadászat mellett a madarakkal foglalkoztam behatóan. Madárgyűrűzésből tettem vizsgát a Madártani Intézetben. Itt olyan kiváló tanáraim voltak, mint Schmidt Egon és Dr. Sterbetz István. A Kiskunsági Nemzeti Park szervezési munkálataiba is bekapcsolódtam, és 1977-től 1988-ig mint zoológiai-és vadászati felügyelőként dolgoztam, közben a DTE. hódmezővásárhelyi karán vadgazdálkodási szakmérnöki képesítést szereztem.

Ezt követően megpályáztam a Bács-Kiskun megyei Vadászati és halászati hatsági osztályra kiírt pályázatot, amelyet elnyertem és itt dolgoztam 2018-ig, amikor 45 év ledolgozott év után nyugdíjba vonultam.

Munka mellett 23 éven át részt vette, a vadászjelöltek oktatásában és tagja voltam a megyei vadászvizsga bizottságnak. Azok szerencsések közé tartozom, akik elmondhatják magukról, hogy a munkájuk egyben a hobbijuk is volt. Emellett kiemelt gondot fordítottam a magyar vadászati irodalom ápolására és az olvasásra.

Azért jelentkeztem és vállaltam előadói feladatot, hogy a megszerzett tapasztalataimat, úgy mint korábban a jövő vadásznemzedék számára továbbadjam. Előadásaimat minden tekintetben úgy állítottam össze, hogy a gyakorlati tapasztalatokat hogyan lehet a vadászati joggal összeegyeztetni, valamint mindig szem előtt tartva a természet és vad védelmet.

 

     

 

 

Tímár Péter

Képzési terület: Gáz- és hőtermelő berendezés-szerelő (elmélet)

 

A PMMF-án végeztem épületgépész üzemmérnökként. Idestova 27 éve a gázellátásban tevékenykedem a főváros területén. Az épületgépészet számomra egy folyamatosan változó, korszerűsödő világ, teli új technológiákkal. Főállásom mellett az esti oktatásban óraadóként dolgozom. Óráimon saját szerkesztésű tankönyvemet használom. Várok mindenkit, aki a szakmánk felöl érdeklődik.

 

     

 

 

Tolnai Pál
Villamos-üzemmérnök, Mérnök tanár

Képzési terület: Villanyszerelő (elmélet, gyakorlat)

Egészen korán, már alsó tagozatos koromban eldőlt, valamilyen villamossággal kapcsolatos pályát fogok választani. Ennek megfelelően középiskolai tanulmányimat a szentesi Pollák Anatal Erősáramú Szakközépiskolában végeztem, majd ezt követően a pécsi Pollack Mihály Műszaki Főiskola villamosmérnöki karán szereztem oklevelet 1989-ben.

Pályafutásom az Orosházi Üveggyárban kezdtem, ahol művezetőként, illetve energetikusként tevékenykedtem. Később főállásban és vállalkozóként is kivitelezési, karbantartási tervezési munkákat végeztem egészen 2005-ig, ekkor lehetőségem nyílt, hogy az oktatásban is kipróbálhassam magam. 2009-ben az SZTE mérnöki karán mérnök-tanár végzettséget is szereztem.

A szakképzésben eltöltött közel másfél évtized után elmondhatom, hogy a tanulóim felkészítése a villamosipari pályák ismeretére, szeretetére mára hivatásommá vált. Kiváló kollégáimmal ez idő alatt sok-sok diák sikeres vizsgájának, tanulmányi versenyeken való részvételének, felkészítésének voltunk részesei és remélhetőleg leszünk a jövőben is. A nappali tagozatos tanköteles tanulók mellett, a kezdetektől aktív részese vagyok elméleti-gyakorlati oktatóként, a felnőttképzéseknek is. Hiszem, hogy tanulni sohasem késő, sőt egyre inkább kötelező.

 

     

 

 

Tóth Judit
Vidékfejlesztési agrármérnök, Szaktanácsadó

Képzési terület: Vidékfejlesztési szaktechnikus, Aranykalászos gazda (elmélet, gyakorlat)

2008-ban a Debreceni Egyetem Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Karán végzett mint Mezőgazdasági szakigazgatási szervező mérnök. Ezt követően 2012-ben Okleveles Vidékfejlesztési Agrármérnök Egyetemi diplomáját is megszerezte ugyanitt. Szaktanácsadóként tevékenykedett a Nemzeti Agrár Szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézetben. "Bár néhány egyéb végzettséget is szereztem pályafutásom során, mellyel más szakterületen is elhelyezkedhettem volna, és mégis a mezőgazdaság és tanítás a „mesterségem”. Okleveles Vidékfejlesztő Mérnöki és Mezőgazdasági Mérnöki végzettségemmel, rendszeresen részt veszek konferenciákon (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara), és digitális tananyagokat készítek."

 

     

 

 

Udvari Dezső
Műszaki szakoktató, Kőműves mester

Képzési terület: Kőműves (elmélet, gyakorlat)

 

 

     

 

 

Varga Attila
Környgazdálkodási agrármérnök, Állatjólétifelelős

Képzési terület: Aranykalászos gazda, Mezőgazdasági technikus (elmélet, gyakorlat)

2010-ben a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Környezet- Tudományi Karán végeztem, mint Környezetgazdálkodási agrármérnök.

Egyetemi diplomám megszerzését követően egy húsmarha tenyésztéssel foglalkozó mezőgazdasági vállalkozásnál, állattenyésztési ágazatvezetőként helyezkedtem el.

Főállású munkaviszonyom mellett 2015-től "fiatal gazdaként" saját mezőgazdasági vállalkozást indítottam, melyben szántóföldi növénytermesztés és sertéstenyésztés tevékenységet végzek.

2017-től vállalkozási tevékenységemet kibővítve, a szakmai tapasztalataimat gyakorlati oktatóként adom tovább.

 

     

 

 

Varga Gábor Attila
Műszaki szakoktató, Bútor és épület asztalos technikus, cnc forgácsoló

Képzési terület: Asztalos (gyakorlat)

1984. május 12. születtem. 2004- ben szereztem faipari technikus bizonyítványt a Kaesz Gyula Szakközépiskolában. Majd tanulmányaimat a Nyugat-Magyarországi Egyetemen folytattam. Itt 2007–ben Műszaki szakoktatói diplomával végeztem. Már szakközepes tanulmányaim közben is fontosnak tartottam a gyakorlati tudás elsajátítását, ezért öreg mestereknél igyekeztem ellesni a „műhelytitkokat”.

Célom: A modern kor technológiai ismerete mellett a „régi” mesterek ismereteinek, tudásának tovább örökítése. Ill. átadni az asztalos szakma szépségének az élményét.

 

     

 

 

Vaskor Árpád

Villamosenergia ipari technikus

Képzési terület: Épületgépész technikus, Villanyszerelő (gyakorlat)

 

 

     

 

 

Zángó Zoltán
Műszaki szakoktató

Képzési terület: Villanyszerelő (elmélet, gyakorlat)

A berettyóújfalui Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskolában dolgozom pedagógusként.

1984-óta oktatom a villamosipari szakmák tantárgyait,1992-től pedig a felnőtt képzésben is aktívan részt veszek az Észak Alföldi Régió területén. Szeretem a nehezen megoldható feladatokat, technikai műszaki kihívásokat. A szakmai képességek mellett törekszem a tanulók problémamegoldó képességét is fejleszteni az oktatás során.

 

     

 

 

Zombori József
Mezőgazdasági gépészmérnök

Képzési terület: Mezőgazdasági gépész, gépjavító (elmélet)

Mivel paraszt családban születtem (1956. szept. 18-án). így igen sokat dolgoztam a mezőgazdasági munkákban. Középiskolát gimnáziumban végeztem, s már akkor láttam, hogy a nehéz munkákat a mezőgazdaságban is egyre inkább a gépek végzik. Úgy gondoltam, hogy a legjobb ha meglovagolom ezt a területet, és ebben szerzek szakképesítést.

Így is történt. Felvételiztem, és fel is vettek a Gödöllői Agrártudományi Egyetem (ma Szent István Egyetem) Mezőgazdasági Gépészmérnöki karára, s ott végeztem Okleveles Mezőgazdasági Gépészmérnökként 1980 – ban. Első munkahelyem a lakóhelyemen működő egyik mezőgazdasági nagyüzem, ahol gépüzemeltető mérnökként kezdtem, majd ágazatvezetőként folytattam. Ezután (200 januártól) a szövetkezet járműjavító üzemébe kerültem vezetőnek, ahol 2006 – ig dolgoztam különféle vállalkozási formákat kipróbálva, amíg az egész szövetkezet megszűnt.

Ezt követően tanítok a Kecskeméti Szakképzési Centrum Tiszakécskei Kiss Bálint Szakközépiskolában, valamint felnőttképzésben. Igyekszem a legtöbb ismeretet átadni a jövő nemzedékének, hogy a mezőgazdaság szakember ellátottsága minél zökkenő mentesebb legyen.

 

     

 

 

Zsengellér Gábor