+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu Kövess minket a legfrissebb hírekért!

Oktatóink

 

 

 

 

Ágoston Zsolt
Műszaki szakoktató, Faipari technikus, Bútorasztalos

Képzési terület: Asztalos

     

 

 

Bada Zsolt
Ács, Bádogos és Tetőfedő szakember

Képzési terület: Tetőfedő

     

 

 

Bakos László
Villamos üzemmérnök

Képzési terület: Klíma

1970 március 24.-én végzett elektronikai műszerész szakmunkás iskolában, ugyanebben a szakmában országos versenyt nyert. 2007-től fennállásáig a neves Hóbagoly Hűtős-Kllímás Szakiskola gyakorlati oktatója. A szakiskola diákjait az ívhegesztés, a keményforrasztás, a rézmegmunkálás, a lakatos szakma és a szivárgásvizsgálat területeivel ismertette meg. A Szakiskola egyedülálló gyakorlati oktatótermében található demonstrációs eszközök karbantartója, felelőse és az oktatókabinet gondnoka. A fémipari megmunkáló tanműhely tervezője és kivitelezője. Faludy Péterrel, aki ebben az időben a Soós és Társa Zrt. műszaki igazgatója volt, közösen tervezték meg és készítették el a kézi digitális szivárgásvizsgáló készülékek kalibrálásához szükséges vizsgáló padot, melynek következtében a Zrt. megkapta a szivárgásvizsgáló készülékek kalibrálására vonatkozó akkreditációt, melyet a későbbiekben a Szakiskolával közösen végeztek. Dolgozott az Elektonikus Mérőkészülékek Gyárában (EMG), ahol először a számítógép fejlesztésében vett részt, majd egyedi műszerek tervezésével foglalkozott, később a CNC gyártásra került. Jelentős szerepet vállalt a CNC bemérésének kialakításában (bemérési utasítás megalkotása, személyi-, gazdasági feltételeinek kialakítása). Az esztergagép vezérlés bemérés vezetőjeként a tevékenysége alatt rövid időn belül sikerült ezt a merőben új terméket annyira megbízhatóvá és vonzóvá tenni, hogy mind itthon mind külföldön elismerték és forgalmazták.

     

 

 

Bolla Sándor
Ács, Bádogos szakember

Képzési terület: Ács

     

 

 

Brázda Gabriella
Villamos műszaki tanár, Villamos üzemmérnök

Képzési terület: Klíma

 

 

     

 

 

Bretus János
Cserápkályhás mester

Képzési terület: Kályhás

A több mint 100 éves Bogovics családi vállalkozás folytatásaként működik cége. A szakmai ismereteket - amely apáról fiúra, majd unokára örökítve-  a régi hagyományokat megőrizve és mindezt a modern kor elvárásaival ötvözve tanulhatják meg tőle a tanulók. Nem csak hagyományos cserépkályhákat, de kályhacsempével burkolt, csempekandallókat, központifűtésként funkcionáló kályhákat is készít. A tanulók tőle olyan alaptudást szívhatnak magukba ami biztos alapokra helyezi a saját vállalkozás beindítását, és felfuttatását. Képzésén a gyakorlat kiemelt szerepet kap. Az általa eddig készített remekművek ide kattinva megtekinthetők: http://www.kalyhak.hu

 

     

 

 

Czupy Kálmán
Villamos ipari technikus, Villanyszerelő, Kisipari mesterlevél, Villamos műkezelő II., Érintésvédelmi felülvizsgáló, Erősáramú Berendezések Felülvizsgálója, Villámvédelmi felülvizsgáló

Képzési terület: Villanyszerelő

     

 

 

Csatlós István
Üzemmérnök, Mérnöktanár

Képzési terület: Gumiabroncs-javító és kerékkiegyensúlyozó

     

 

 

Csősz Zsigmond
Mezőgazdasági szaktanácsadó, Mezőgazdasági szakmérnök, Növényvédelmi szakmérnök, Kertészmérnök

Képzési terület: Aranykalászos gazda, Növényvédelmi szaktechnikus, Gazda

A Kecskeméti Főiskola docense volt közel 20 évig, ahol talajtan, földműveléstan és a mezőgazdasági ismeretek oktatását végezte. Emellett több kutatási témában volt társ szerző, közreműködött, illetve rengeteg szakdolgozat konzulensi - bírálói feladatát is ellátta. Több főiskolai jegyzet és szakkönyv lektorálása is fűződik nevéhez. A Regionális Szaktanácsadó Központ szervezésében több száz magyar és vadjasági gazdák részére szervezett gazdaképzésen, vizsgáztatásban vett részt.1993-óta mezőgazdasági szaktanácsadóként tevékenykedik, illetve jelenleg a MÁTRIX tanulóinak szakmai felkészítésében vesz részt. Zsiga bácsi lebilincselő előadásain keresztül a tanulók a szakmai tudáson túl, több évtized alatt szerzett tapasztalatok, élmények tanúi is lehetnek. Legyen szó az almafák kártevői elleni vegyszermentes védekezés kiskertekben történő lehetőségeiről, avagy a nagyüzemi rozstermelés aktuális országos feladatairól, avagy a kis bárányok nevelésének elméleti és gyakorlati feladatairól – nem lehet nem figyelni mondataira, mert mindenkit magával ragad a mondanivalója.

     

 

 

Dósa Balázs

Képzési terület: Asztalos

 

     

 

 

Dömény János
Építőmérnök

Képzési terület: Kályhás

 

     

 

 

Erdősi György
Faipari mérnöktanár

Képzési terület: Asztalos

1946 október 16-án Budapesten asztalos családba születtem, ami egyben iránymutatóva vált szakmai pályafutásom során. 1965 —ben faipari technikusi oklevelet Újpesten, majd 1971 —ben faipari mérnöki diplomát szereztem Sopronban. Közben a gyakorlati ismereteimet folyamatosan gyarapítottam édesapám asztalos műhelyében, aki stilbútorokat készitett 30 éven át exportra. lpari gyakorlatra mérnökként és üzemvezetőként az EPFA ajtógyárában, majd az Ócsai alkatrészgyártó üzemében főmérnökként tettem szert. (1971 -1974 ill. 1986 — 1988) A faanyagok megmunkálása és szárítása során szerzett tapasztalatok vezettek egy találmányhoz, mellyel 1989-ben a Genfi Találmányi Világkiállításon aranyérmet szereztem, s ez „Eljárás nyers faanyagok kezelésére „ címmel világszabadalmat is kapott. A szakmai oktatást 1972 —ben a 18.sz. Szakmunkásképző Iskolában kezdtem, majd 1974-ben felkértek a Faipari Szakközepiskola igazgatóhelyettesi feladatainak ellátására, ahol 1986-ig a nappali-, esti-, levelező-, különbözeti- és technikusminősítő tagozatainak vezetői és elméleti előadói feladatait láttam el. Közben 1977 —ben a BME Levelező Tagozatán mérnöktanári diplomát szereztem, ahol később a szakoktatók képzésében mint előadó részt vettem. 1988 és 2002 között a szabadalmam megvalósításán dolgoztam hazai, osztrák és svájci üzemekben és többször kiállítottam a Hannoveri Faipari gépek Világkiállításán. 2002 — 2014 —ig tagozatvezetőként, majd óraadó nyugdijasként visszatértem a szakmai elméleti oktatáshoz, hogy átadhassam megszerzett ismereteimet és tapasztalataimat az asztalosság iránt érdeklődőknek. Szakmai publikacióimat 1974—ben megjelent Épületasztalos Szakmai ismeretekkel kezdtem, majd Szakközépiskolai Tanterveket, 1983 -ban Faipari Technológia- és géptan példatárát készítettem, Faipari technológia tankönyvet szerkesztettem, Szakrajz könyvet lektoráltam, Technikusminősítő jegyzeteket írtam a faiparos jelöltek számára.

 

     

 

 

Faragó Zoltán
Biomérnök, Versenyhorgász, Halász-haltenyésztő

Képzési terület: Halász, haltenyésztő

Immár több mint 6 éve a Magyar Horgász Válogatott Kerettagja a felnőttek között - korábban pedig az utánpótlásban. Eredményeiről több horgász témával foglalkozó oldal is beszámolt. Néhány kiemelkedő ezek közül: 2007 - Csehországban a 21. Utánpótlás Világbajnokságon a magyar csapat válogatottjaként versenyzett, egyéni eredményével 2. helyezett lett. 2009 - Klubcsapatok Országos Bajnokságán Kunhegyesen a 2. helyezettként végzett Milo Team tagjaként versenyzett. 2009 - Szuper Kupát nyert. 2012 - Szolnok Országos Férfi Egyéni Horgász Bajnokság - 4. helyezés. 2013 - Országos Egyéni Horgász Bajnokságon egyéni 3. helyezett lett. 2013 - Szuper Kupa 7. helyezettje. 2013-ban a Fish'o'mania versenyére Magyarország is meghívást kapott. Az angolok nemzetközi versenyén a magyar csapat tagjaként ő is versenyzett, az erről készült összefoglaló videót itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=Ub3zGmKGk6o Több mint 10 éve foglalkozik díszhaltenyésztéssel is. Sikeresen tenyésztett Taeniacara candidi és Apistogramma agassizi (Gyöngyházfényű törpesügér)-t. Édesapja Faragó Róbert szintén sporthorgász, egyben a velencei Fogas Horgászbolt családi vállalkozás vezetője. Gyakran találkozhatunk velük szakmai kiállításokon, rendezvényeken is.

     

 

 

Farkas Márta
Agrármérnök - tanár, Takarmánygazdálkodási szakmérnök

Képzési terület: Aranykalászos gazda

Közel 10 éve oktat az agrárium területén: nappali szakiskolai és szakközépiskolai képzésben és felnőttképzésben. Jelentős tapasztalatra tett szert lótenyésztő, állattenyésztő, őstermelői tevékenység, hobbiállat tenyésztés- kutyatenyésztés, terápiáskutya –felvezető tevékenységekben. A gyakorlati életben 4 évig sertéstelepen dolgozott, szarvasmarhatelepen műszakvezető volt. Kutyakiképzés és tenyésztés területén számos sikert ér el - Mestertenyésztő, gyakorló kiképzés és dietetikai szaktanácsadás. A Golden retriever címmel egy kiadványt is írt és szerkesztett a Szalay könyvkiadónál.

 

     

 

 

Fecsó Gábor
Mezőgazdasági gépészmérnök, Környezetvédelmi szakmérnök

Képzési terület:  Mezőgazdasági gépész

Iskolai tanulmányait gépész vonalon végezte szakközépiskolában majd egyetemen. 2009 óta a Ráckevei Mezőgazdasági Kft. műszaki vezetője. A cég kb. 1000 ha területen gazdálkodó mezőgazdasági vállalkozás, fő tevékenységi köre a szántóföldi növénytermesztés, vetőmag előállítás, szárító-üzem, 750millió forint éves árbevétellel. "Tapasztalataim szerint a Magyarországon a gazdálkodók körében nagyon alacsony azok száma, aki bármilyen érdemi tudással rendelkezik a mezőgazdasági gépek üzemeltetésével kapcsolatban. Névjegyzéki tanácsadóként úgy látom, hogy a hivatalos Agrár Tanácsadó szervezetek sem foglalkoznak a témával, pedig Európában a mezőgazdasági termelés elképzelhetetlen gépesítés nélkül. Manapság nagy értékű és igen magas technológiai szinten lévő gépek jellemzik az ágazatot, és a technikai fejlődés gyorsasága, valamint az oktatási rendszer tehetetlensége miatt az állami képzés és a gyakorlati gazdálkodás között egyre szélesebb szakadék képződik. Terveim között szerepel a gépüzemeltetés gyakorlatával és és ökonómiájával foglalkozó képzés és független tanácsadás beindítása. " Folyamatosan tart előadásokat "gépüzemeltetés a gyakorlatban" témakörben.

     

 

 

Fekete Sándor
Gépszerelő és karbantartó, Mezőgazdasái gépszerelő

Képzési terület: Mezőgazdasági gépész

     

 

 

Fidler Gábor
Villanyszerelő mérnök

Képzési terület: Villanyszerelő

     

 

 

Friedrich István

Képzési terület: Szőlész-borász

 

 

     

 

 

Hegedűs Károly
Bádogos mester

Képzési terület: Bádogos

     

 

 

Horváth Roland
Hegesztő szakmérnök, Üzemgépész-üzemmérnök, Géplakatos

Képzési terület: Hegesztő

 

 

     

 

 

Geréd Attila

Képzési terület: Villanyszerelő

 

 

     

 

 

Gubán László
Műszaki szakoktató

Képzési terület: Kőműves, Burkoló

     

 

 

Dr. Jerney Zoltán
Közlekedés Manager, Gazdasági Mérnök, Jogász - Közgazdász

Képzési terület: Logisztikai ügyintéző

MÁV jogutódjaként működő Rail Cargo Hungaria Zrt. területi árufuvarozási vezetője vagyok. Negyven esztendeje foglalkozok elméleti és gyakorlati formában közlekedéslogisztikával, szállítmányozással, minőségmenedzsmenttel. 30 esztendeje kezdtem a felnőttoktatási karrierem, szeretem átadni megszerzett szakmai tudásomat, tapasztalatomat. Jelenleg is tanítok a munkám mellett főleg OKJ-s képzéseken logisztikát, szállítmányozást, pénzügyi és gazdasági ismereteket, időközönként az SZTE mérnöki és mezőgazdasági karán minőségmenedzsmentet. A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottság Műszak Szakbizottság Logisztikai Munkabizottságának tagja vagyok. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vizsgáztatók szakjegyzékében logisztikai szakirányú regisztrált tagjaként is tevékenykedek. Hosszú évek óta mint kamarai elnök - társelnök rendszeresen vizsgáztatok OKJ-s képzéseken."

 

     

 

 

Káplán György
Épületgépész vállalkozó, gyakorlati oktató

Képzési terület: Klíma

"1997-óta foglalkozom épületgépészettel. Ez a közel 20 év megtanított arra, hogy folyamatos fejlődés és megújulás nélkül nem létezik jó szakember. Fontosnak tartom a gyakorlati szemléletet, hiszen gyakorló kivitelezőként magam is nap mint nap tapasztalom ennek a szükségességét. Magabiztos elméleti tudás mellett a gyakorlat teszi a szakembert igazán jó szakemberré. Víz-, gáz és központi fűtés szerelő szakmai végzettségeim mellett csőszerelői és hegesztői végzettségekkel is rendelkezem. Cégvezetőként épületgépészettel és generálkivitelezéssel foglalkozom. Családi házak, irodaházak és új építésű társasházak kivitelezési és műszaki ellenőrzési munkáiban is nagy tapasztalattal rendelkezem. Fontosnak tartom az új technológiák használatát, ezért a megújuló energiaforrások különböző területeire, a környezettudatosságra és a hatékony energiafelhasználásra is nagy hangsúlyt fektetek. A komplex, rendszerben való gondolkodás elengedhetetlenül fontos a számomra, hiszen egy jó rendszer hatékony üzemeltetés nélkül sem működhet megfelelően. Vállalkozóként a cégvezetéssel járó feladatok is a komplex gondolkodásra tanítottak meg, hiszen a kiváló minőség és a hatékonyság elengedhetetlenül fontos a megrendelői igények teljes körű kiszolgálásához. Épületgépész szakmai oktatással 2003 óta foglalkozom. Magam is gyakorlat-orientált személyiség vagyok, és fontos a számomra, hogy a megszerzett gyakorlati ismereteket másoknak is átadhassam."

     

 

 

Korbuly Sándor
Gépészmérnök, Környezetvédelmi szakmérnök

Képzési terület: Klíma

2008-2012 között a Hóbagoly Hűtés-Klímatechnikai Szakiskola vezetője, egyben diákjainak oktatója és vizsgáztatója. Az iskolát a Soós és Társa Kft. alapította 1995-ben. A cég hűtő- és klímaberendezés alkatrészek, szerelési- és segédanyagok forgalmazására jött létre, jelenleg nincs olyan klímás szakember aki ne ismerné a Hóbagoly nevet. Az itt található szakmai demonstrációs eszközök sokasága ma már egyedülálló az országban. Az alapítók, Soós Árpád és Faludy Péter a LEHEL Hűtőgépgyárban (ma már Electrolux vállalat) töltött évtizedek alatt szereztek tapasztalatot a szervizellátás, vevőszolgálat és a hűtőgépszerelő képzés területén. Ezt megelőzően dolgozott többek között az LG Magyar Kft-nél légkondicionálási managerként és a CLH Kft-nél klímaberendezés termékfelelőseként. 2014-ben Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Hűtő-, klíma – és hőszivattyú berendezés szerelő mestervizsga bizottsági tagja. Esetenként előadásokat tart a HKVSZ (Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozók Szövetsége) Szervizkonferenciáin, a Mérnökkamara kreditpont gyűjtő rendezvényein, az Autó-mobil klímajavítók országos konferenciáján. Több publikációja is napvilágot látott már , csak hogy néhányat említsünk: A levegő mint hőforrás HKVSZ; Autó-mobil klímajavítók 2010; A split klíma stb. Ezek mellett ő írta a T-II tanfolyam jegyzeteit (Termodinamika, Hőszivattyúk, Kisteljesítményű klímaberendezések).

     

 

 

Kovács István
Építészmérnök, Kőműves, Műszaki ellenőr

Képzési terület: Kőműves

 

 

     

 

 

Kováts László
Hűtő és hőszivattyú berendezés szerelő gyakorlati oktató

Képzési terület: Hűtő és légtechnikai rendszerszerelő

"2001-ben kisiparosként kezdtem a szakmát split klímaberendezések, szellőző rendszerek telepítésével, javításával, forgalmazásával. Néhány év elteltével egyéni vállalkozóként folytattam ezt a tevékenységet. Hűtőkamrák tervezésével és kivitelezésével is foglalkoztam. Társasházak épületgépészeti tervezésében, kivitelezésében is tevékenykedtem, a szellőzés és klimatizálás területén. Két éve gyakorlati helyet biztosítok nappali tagozatos és felnőttképzésben résztvevő tanulók számára a műhelyemben, illetve terepen. A szakma jövőjéért érzett felelősségem miatt, azt gondolom, tapasztalatomat, tudásomat át kell adnom a jövő szakembereinek, a jövő generációjának. Ezért is kapcsolódtam be a Matrix Oktató és Vizsgaközpont felnőttképzésébe is gyakorlati oktatóként." 2016-ban Csongrád megyei Szakmai Vizsgabizottsági Területi Vizsgabizottsági Tag

 

     

 

 

Martinelli Nagy Miklós
Állattenyésztő üzemmérnök

Képzési terület: Aranykalászos gazda

"Középiskolámat a Marek József Mezőgazdasági Technikumban végeztem Mohácson 1968-ban. Gyakornokként kezdtem el dolgozni a Görösgali Állami Gazdaságban, mint ménesgazda, törzskanca és csikótelep vezető. Két év sorkatonai szolgálat után Darányban az Új Élet Mgtsz-ben dolgoztam mint tehenészeti telepvezető. 1972-ben kezdtem el tanulmányaimat levelező tagozaton az Állattenyésztési Főiskolán Hódmezővásárhelyen és végeztem 1976-ban. Pályázat útján kerültem a Béke Mgtsz-be Zagyvarékasra, ahol törzstenyésztő, majd szárító- és takarmánykeverő üzemvezetőként dolgoztam. 1976-ban a Pécs melletti Kacsótára hívtak a MECSEKTEJ Vállalat üzemvezetőjének és mellette óraadó tanárnak Szentlőrincre az Ujhelyi Imre Mezőgazdasági Szakközépiskolába. 1977. őszén pályázat útján kerültem Gyálra a Béke MGtsz-be, mint baromfi üzemegység vezető, majd ágazatvezető, később állattenyésztési főágazat vezető. Elvégeztem posztrgad. a GATE Mezőgazdasági és Üzemszervezési karát 1983-ban. Munkakörömbe tartozott a baromfi hízlalás, árutojás termelés, jércenevelés, juhászat és hízómarhatartás irányítása. A rendszerváltás első lehetőségeként 1989. áprilisában Kft-t alapítottam és a Magyar Árutőzsde alapító tagjaiként a Gabona Szekcióban, mint szakképzett bróker tevékenykedtem. Kenyérgabonák és egyéb mezőgazdasági termények nagykereskedelmével és külkereskedelmével foglalkoztam. Nyugdíjba vonulásom után 2008-tól is folyamatosan foglalkozom gabona nagykereskedelem ügynöki tevékenységgel. "

     

 

 

Mészáros Viktor
Autószerelő

Képzési terület: Gumiabroncs-javító és kerékkiegyensúlyozó

     

 

 

Meleg László
Képesített hegesztő

Képzési terület: Hegesztő

 

 

     

 

 

Molnárné Juhász Ágnes
Mérnök tanár, Kertész mérnök

Képzési terület: Kertész+Gyógy és fűszernövénytermesztő

"Szerencsésnek érzem magam, mivel egy kertes családi házban lakunk, ahol lehetőségem nyílik a legkedvesebb hobbim, a kertészkedés gyakorlására. A hely adta adottságokat kihasználva, rengeteget kísérletezgetek növények összeoltásával, párosításával, figyelem a különböző fajú növények terjedésének módját, ahogy birtokba veszik a földterületet, illetve ahogy versenyeznek azért. Olyannyira megszerettem a kertészetet, hogy négy szakirányra (fűszer- és gyógynövénytermesztő; zöldség- és gombatermesztő) diplomáztam, illetve azért, hogy ne csak gyakoroljam, taníthassam is, általános kertészeti mérnöktanári diplomát is szereztem. Közben arra gondoltam, hogy próbára teszem magam szakmai anyagok írásában, publikálásban is és megszületett első könyvem, Virágkötészet címmel a Szaktudás Kiadó gondozásában. Tanári diplomám átvételét követően hospitálásra helyt adó szakközép iskolámtól kaptam felkérést leendő kertész gyermekek tanítására, melyet örömmel elfogadtam. Az iskolát egy idő után integrálták, melynek köszönhetően nagyobb anyagi keret, tangazdaság és több lehetőség állt rendelkezésre, így már komoly süllyesztett üvegházban is taníthattam a szakmát. Itt sikerült az elmélet mellett, gyakorlati rutinra is szert tenni. Innentől kedve publikálgattam kisebb cikkeket, felkértek szakértői tanulmányok készítésére, és manapság is hívnak szaktanácsadásra különböző kertészeti témákban. Második könyvem Gyógyteák címmel a Cser Kiadó gondozásában jelent meg. Jelenleg egy talajtani témájú könyvem a kiadóban van gondozás alatt, míg másik kettőt írogatok, próbálom papírra vetni gondolataim, tudományos formába öltve. Az egyik a Gyógyteás könyv egy tovább gondolt változata, a másik pedig egy kertészeti oktatásban nagy segítséget nyújtó felkészítő jegyzet."

     

 

 

Nagy Zsófia
Agrármérnök

Képzési terület: Aranykalászos gazda

 

 

     

 

 

Nemes Zoltán

Képzési terület: Asztalos

 

 

     

 

 

Németh Szabolcs
Gépész mérnöktanár

Képzési terület: Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, Épületgépész technikus

 

 

     

 

 

dr. Nótári Márta
Agrármérnök

Képzési terület: Sajtkészítő, Gyógynövénytermesztő, Pálinka gyártó

 

 

     

 

 

Pálfy Attila
Bútor asztalos

Képzési terület: Asztalos

 

 

     

 

 

Rabi Zsolt
Épületgépész mérnök tanár; Hűtő -klímaberendezés szerelő, karbantartó

Képzési terület: Hűtő és légtechnikai rendszerszerelő

Az épületgépész technikus végzettségét megszerezve ezen a vonalon folytatta tanulmányait és a mérnöki képesítést követően pedagógiai ismereteket is szerzett. Továbbá Hűtő - és klímaberendezés szerelő, karbantartó, Gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat szerelő továbbá Gázipari Műszaki Biztonsági felülvizsgáló végzettséggel is rendelkezik. 2005- óta a Szegedi Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskola oktatója, az elmúlt években pedig a MÁTRIX - klímás tanulóit is felkarolta. Alapos szakmai ismeretekkel rendelkezik és figyelme nem csak az elméletre de a helyes gyakorlat megtanítására is kiterjed. A nála felkészülő tanulók közül többen azonnali állásajánlatot kaptak, többségük saját vállalkozásba kezdett. Tanulói között sokan kiemelkedő eredményt értek el a szakmában. Akinek a klímás pályához van szüksége valódi tudásra, benne biztosan nem fog csalódni...

 

     

 

 

Pelyhes Gábor
Faipari mérnök

Képzési terület: Asztalos

 

 

     

 

 

Rendekné Olga
Gyógynövénytermesztő, Gombatermesztő, Biogazdálkodó - Rendek Tanya és Kiskunsági Ökomúzeum, Falusi vendéglátó

Képzési terület:Kertész+Gyógy és fűszernövénytermesztő

Olgi és családja már közel 30 éve ökológiai gazdálkodással és a paraszti kultúrával foglalkozik. Egészen gyerek kora óta végzi a tanya körüli fizikai munkát, ezt az 58 év alatt felhalmozott tudását adja át tanfolyamok kereteim belül itthon és külföldön egyaránt. A vegyszermentes gazdálkodását már nagyszüleitől, szüleitől látta és tanulta, felnőttként ezt az utat folytatta saját gazdaságukban. Ökogazdaságuk több rangos elismerésben részesült: 1997-ben a Tanyák értékei díjat, 1998-ban Henry Ford díjat, 2010-ben az év ökoturisztikai létesítménye elismerést kaptuk meg, 2003 óta pedig a Slow Food Biodiverzitásért Világmozgalom egyetlen magyar presidiuma, azaz oltalma. Hosszúra időre visszanyúló tevékenységükről, eredményeikről több publikáció is világott látott (Gasztroanyagyal, Pannon RTV - Szubjektív; Ízlelő - Helyben vagy; Gazdakör; Magyar Gazda; Legendás Konyhák). Az biztos, hogy aki szeretne önálló, fenntartható gazdálkodást folytatni nála megtalálja a számításait!

 

     

 

 

Romhányi Emese
Erdészmérnök

Képzési terület: Vadgazdálkodási technikus

 

 

     

 

 

Terjéki László

Képzési terület: Mezőgazdasági gépész

 

     

 

 

Szenek József
Vadgazdálkodási mérnök

Képzési terület: Vadgazdálkodási technikus

 

 

     

 

 

Szente András
Villamosmérnök

Képzési terület: Villanyszerelő

 

 

     

 

 

Udvari Dezső
Műszaki szakoktató, Kőműves mester

Képzési terület: Kőműves

 

 

     

 

 

Tóth Judit
Vidékfejlesztési agrármérnök, Szaktanácsadó

Képzési terület: Vidékfejlesztési szaktechnikus

2008-ban a Debreceni Egyetem Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Karán végzett mint Mezőgazdasági szakigazgatási szervező mérnök. Ezt követően 2012-ben Okleveles Vidékfejlesztési Agrármérnök Egyetemi diplomáját is megszerezte ugyanitt. Szaktanácsadóként tevékenykedett a Nemzeti Agrár Szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézetben. "Bár néhány egyéb végzettséget is szereztem pályafutásom során, mellyel más szakterületen is elhelyezkedhettem volna, és mégis a mezőgazdaság és tanítás a „mesterségem”. Okleveles Vidékfejlesztő Mérnöki és Mezőgazdasági Mérnöki végzettségemmel, rendszeresen részt veszek konferenciákon (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara), és digitális tananyagokat készítek."

 

     

 

 

 

Vajda Rudolf
Biológia-testnevelés szakos tanár, Életmód tanácsadó, Terapeuta, Lovastúra-vezető

Képzési terület: Kályhás, Lovastúravezető, Lovász, Sportoktató, Sportedző

Keresve se nagyon találnánk olyan sokoldalú oktatót, mint Rudi. 30 éve oktat és nevel a természetes életmódra kicsiket és nagyokat. Emellett erdész technikus, Lovas edző, Lovastúra-vezető végzettséggel is rendelkezik. Saját tanyáján a Szentgyörgy Kaland Tanyán minden évben több százan fordulnak meg, azért hogy nevetve tanuljanak. Több mint 1000 tanítványa volt eddig. Hagyományőrző rendezvényeken, lovas és vadász kiállításokon, rendezvényeken is találkozhatsz a mi Rudi huszárunkkal! Órái mindig jó kedélyűek, érdekfeszítőek, szinte észrevétlenül röpül az idő.

 

     

 

 

Varga Attila
Környgazdálkodási agrármérnök, Állatjólétifelelős

Képzési terület: Aranykalászos gazda, Mezőgazdasági technikus

 

 

     

 

 

Vaskor Árpád

Képzési terület: Villanyszerelő

 

 

     

 

 

Vidéki Attila
Építészmérnök

Képzési terület: Ács, Tetőfedő

 

 

     

 

 

Tolnai Pál
Villamos-üzemmérnök, Mérnök tanár

Képzési terület: Villanyszerelő

 

 

     

 

 

Varga Gábor Attila
Műszaki szakoktató, Bútor és épület asztalos technikus, cnc forgácsoló

Képzési terület: Asztalos

 

 

     

 

 

Zombori József
Mezőgazdasági gépészmérnök

Képzési terület: Mezőgazdasági gépész, gépjavító

 

 

     

  

Ajánló
 • ÉPÍTŐIPARI KEDVEZMÉNY
  Jelentkezz akár 80 000 Ft kedvezménnyel építőipari képzéseinkre!
  Tovább a képzésekhez
 • 2018-BAN ÚJRA INDUL
  2018-ban induló Vadgazdálkodási technikus képzésünkre már lehet jelentkezni!
  További részletek
 • ÚJ KÉPZÉSEKET INDÍTUNK
  3 ÚJ építőipari képzéssel bővülünk!
  Olvasd el a részleteket
 • KIEMELKEDŐ LEHETŐSÉG
  Aranykalászos gazda tanfolyamunkra 65 000 Ft kedvezményt adunk!
  További részletek
Bezárás