+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu Kövess minket a legfrissebb hírekért!

Oktatóink

 

 
     
     

 

 

Andreica Szilvia
Mérnöktanár, Agrárménök - Méhészkörnyvédelmi szak

Képzési terület: Méhész, Kertész, Dísznövénykertész (elmélet, gyakorlat)


Hódmezővásárhelyen születtem, ott is éltem 2010-ig. 25 év gazdálkodási múlttal rendelkezem, melyben 100 ha szántóterületen való növénytermesztés, kertészeti kultúrák termesztése, sertés-, juh-, kecske-, szarvasmarha-tenyésztés történt. Az adminisztrációt, az anyagbeszerzést, a kapcsolattartást is én végeztem. Pályázatokat írtam, melyeket meg is nyertünk, zömmel az agrár-környezetgazdálkodás területén. A mai napig szaktanácsadóként is dolgozom. 2011-ben szereztem meg a méhész szakmai képesítésemet. Virágkötőként pedig főiskolai hallgatóként végeztem 2013-ban. 2014-ben lettem vizsgaelnök és vizsgabizottsági tag 23 szakmában.

Szakmai tapasztalataimat 2007 - től adom át azon tanulóimnak, akiket tanítottam az eddig eltelt időszakban. Próbálok segítséget nyújtani minden gazdálkodási tevékenységét most kezdő, vagy már gazdálkodó, végzett szakembereknek. 2018-ban végeztem el az igazságügyi szakértői képzést is.

     

 

 

Bakos László
Villamos üzemmérnök

Képzési terület: Hűtő-, légtechnikai rendszerszerelő + Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés szerelő (gyakorlat)

1970 március 24.-én végzett elektronikai műszerész szakmunkás iskolában, ugyanebben a szakmában országos versenyt nyert. 2007-től fennállásáig a neves Hóbagoly Hűtős-Kllímás Szakiskola gyakorlati oktatója. A szakiskola diákjait az ívhegesztés, a keményforrasztás, a rézmegmunkálás, a lakatos szakma és a szivárgásvizsgálat területeivel ismertette meg. A Szakiskola egyedülálló gyakorlati oktatótermében található demonstrációs eszközök karbantartója, felelőse és az oktatókabinet gondnoka. A fémipari megmunkáló tanműhely tervezője és kivitelezője. Faludy Péterrel, aki ebben az időben a Soós és Társa Zrt. műszaki igazgatója volt, közösen tervezték meg és készítették el a kézi digitális szivárgásvizsgáló készülékek kalibrálásához szükséges vizsgáló padot, melynek következtében a Zrt. megkapta a szivárgásvizsgáló készülékek kalibrálására vonatkozó akkreditációt, melyet a későbbiekben a Szakiskolával közösen végeztek. Dolgozott az Elektonikus Mérőkészülékek Gyárában (EMG), ahol először a számítógép fejlesztésében vett részt, majd egyedi műszerek tervezésével foglalkozott, később a CNC gyártásra került. Jelentős szerepet vállalt a CNC bemérésének kialakításában (bemérési utasítás megalkotása, személyi-, gazdasági feltételeinek kialakítása). Az esztergagép vezérlés bemérés vezetőjeként a tevékenysége alatt rövid időn belül sikerült ezt a merőben új terméket annyira megbízhatóvá és vonzóvá tenni, hogy mind itthon mind külföldön elismerték és forgalmazták.

     

 

 

Bálint Levente
Épületgépész technikus, Gázfogyasztó berendezések és csőhálózatszerelő

Képzési terület: Hűtő és légtechnikai rendszerszerelő (gyakorlat)

1992-től dolgozom az épületgépészet területén, 2005-től egyéni vállalkozóként. 2009-ben kezdtem el oktatással is foglakozni, először óraadó tanárként, később gyakorlati szakoktatóként, jelenleg is szakoktatóként dolgozom. Munkám során szeretném átadni a megszerzett tudásomat és tapasztalataimat a diákoknak.

     

 

 

Balogh Márton
Műszaki szakoktató, Ács és állványozó

Képzési terület: Ács, Tetőfedő (elmélet, gyakorlat)

     

 

 

Bretus János
Cserápkályhás mester

Képzési terület: Kályhás (gyakorlat)

A több mint 100 éves Bogovics családi vállalkozás folytatásaként működik cége. A szakmai ismereteket - amely apáról fiúra, majd unokára örökítve-  a régi hagyományokat megőrizve és mindezt a modern kor elvárásaival ötvözve tanulhatják meg tőle a tanulók. Nem csak hagyományos cserépkályhákat, de kályhacsempével burkolt, csempekandallókat, központifűtésként funkcionáló kályhákat is készít. A tanulók tőle olyan alaptudást szívhatnak magukba ami biztos alapokra helyezi a saját vállalkozás beindítását, és felfuttatását. Képzésén a gyakorlat kiemelt szerepet kap. Az általa eddig készített remekművek ide kattinva megtekinthetők: http://www.kalyhak.hu

 

     

 

 

Burai Csaba
Burkoló

Képzési terület: Burkoló (gyakorlat)

Szakmai bizonyítványom egy országos építőipari kiállításon sikerült megszereznek. Az iskola elvégzése után folyamatosan képeztem magam. Ezt a Mapei Kft. által szervezett képzéseken tudtam megtenni, ahol megismertem a burkoló szakma minden professzionális termékét és fogását.

Azóta is folyamatosan képzem magam, hogy a munkám mindig a legmagasabb minőséget képviselje. Megrendeléseim soha nem hirdetés vagy reklám útján sikerült szerezni.

     

 

 

Csíkos Zoltán

Képzési terület: Hegesztő (gyakorlat)

     
     
     

 

 

Dr. Jerney Zoltán
Közlekedés Manager, Gazdasági Mérnök, Jogász - Közgazdász

Képzési terület: Logisztikai ügyintéző (elmélet, gyakorlat)

MÁV jogutódjaként működő Rail Cargo Hungaria Zrt. területi árufuvarozási vezetője vagyok. Negyven esztendeje foglalkozok elméleti és gyakorlati formában közlekedéslogisztikával, szállítmányozással, minőségmenedzsmenttel. 30 esztendeje kezdtem a felnőttoktatási karrierem, szeretem átadni megszerzett szakmai tudásomat, tapasztalatomat. Jelenleg is tanítok a munkám mellett főleg OKJ-s képzéseken logisztikát, szállítmányozást, pénzügyi és gazdasági ismereteket, időközönként az SZTE mérnöki és mezőgazdasági karán minőségmenedzsmentet. A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottság Műszak Szakbizottság Logisztikai Munkabizottságának tagja vagyok. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vizsgáztatók szakjegyzékében logisztikai szakirányú regisztrált tagjaként is tevékenykedek. Hosszú évek óta mint kamarai elnök - társelnök rendszeresen vizsgáztatok OKJ-s képzéseken."

 

     

 

 

Dr. Rohács Sándor
Gépészmérnök, Épületgépész

Képzési terület: Klímás (elmélet és gyakorlat)

     

 

 

Fidler Gábor
Villanyszerelő mérnök

Képzési terület: Villanyszerelő (elmélet)

     
   

 

     

 

 

Hegedűs Károly
Bádogos mester

Képzési terület: Bádogos (gyakorlat)

1987-ben kezdtem meg szakmai tanulmányaimat a dunaújvárosi Dunaferr Szakközép- és Szakiskolában, bádogos szakon. Édesapám is bádogos volt, így a gyakorlati tudásom elmélyítésében, a bádogosság iránti szeretet kialakulásában, az ő szakmai tapasztalata is sokat segített.

A középiskola elvégzése után hamarosan külföldön, Németországban mélyítettem további szakmai tapasztalataimat.

2005-ben szereztem meg a mester fokozatot a BKMKIK mestervizsga bizottsága előtt. Tudásomat folyamatosan külföldi képzéseken is gyarapítom, melyeket elengedhetetlennek tartok az aktuális trendek, anyagok és kivitelezési technikák terén.

A bádogos képzés keretein belül célom, hogy használható, valós és a mai kornak megfelelő gyakorlati tudást adjak át a tanulóknak.

     

 

 

Ipacs Csaba
Épületgépész vállalkozó, gyakorlati oktató

Képzési terület: Hűtő-, légtechnikai rendszerszerelő + Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés szerelő (gyakorlat)

"1997-óta foglalkozom épületgépészettel. Ez a közel 20 év megtanított arra, hogy folyamatos fejlődés és megújulás nélkül nem létezik jó szakember. Fontosnak tartom a gyakorlati szemléletet, hiszen gyakorló kivitelezőként magam is nap mint nap tapasztalom ennek a szükségességét. Magabiztos elméleti tudás mellett a gyakorlat teszi a szakembert igazán jó szakemberré. Víz-, gáz és központi fűtés szerelő szakmai végzettségeim mellett csőszerelői és hegesztői végzettségekkel is rendelkezem. Cégvezetőként épületgépészettel és generálkivitelezéssel foglalkozom. Családi házak, irodaházak és új építésű társasházak kivitelezési és műszaki ellenőrzési munkáiban is nagy tapasztalattal rendelkezem. Fontosnak tartom az új technológiák használatát, ezért a megújuló energiaforrások különböző területeire, a környezettudatosságra és a hatékony energiafelhasználásra is nagy hangsúlyt fektetek. A komplex, rendszerben való gondolkodás elengedhetetlenül fontos a számomra, hiszen egy jó rendszer hatékony üzemeltetés nélkül sem működhet megfelelően. Vállalkozóként a cégvezetéssel járó feladatok is a komplex gondolkodásra tanítottak meg, hiszen a kiváló minőség és a hatékonyság elengedhetetlenül fontos a megrendelői igények teljes körű kiszolgálásához. Épületgépész szakmai oktatással 2003 óta foglalkozom. Magam is gyakorlat-orientált személyiség vagyok, és fontos a számomra, hogy a megszerzett gyakorlati ismereteket másoknak is átadhassam."

     

 

 

Káplán György
Épületgépész vállalkozó, gyakorlati oktató

Képzési terület: Hűtő-, légtechnikai rendszerszerelő + Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés szerelő (gyakorlat)

"1997-óta foglalkozom épületgépészettel. Ez a közel 20 év megtanított arra, hogy folyamatos fejlődés és megújulás nélkül nem létezik jó szakember. Fontosnak tartom a gyakorlati szemléletet, hiszen gyakorló kivitelezőként magam is nap mint nap tapasztalom ennek a szükségességét. Magabiztos elméleti tudás mellett a gyakorlat teszi a szakembert igazán jó szakemberré. Víz-, gáz és központi fűtés szerelő szakmai végzettségeim mellett csőszerelői és hegesztői végzettségekkel is rendelkezem. Cégvezetőként épületgépészettel és generálkivitelezéssel foglalkozom. Családi házak, irodaházak és új építésű társasházak kivitelezési és műszaki ellenőrzési munkáiban is nagy tapasztalattal rendelkezem. Fontosnak tartom az új technológiák használatát, ezért a megújuló energiaforrások különböző területeire, a környezettudatosságra és a hatékony energiafelhasználásra is nagy hangsúlyt fektetek. A komplex, rendszerben való gondolkodás elengedhetetlenül fontos a számomra, hiszen egy jó rendszer hatékony üzemeltetés nélkül sem működhet megfelelően. Vállalkozóként a cégvezetéssel járó feladatok is a komplex gondolkodásra tanítottak meg, hiszen a kiváló minőség és a hatékonyság elengedhetetlenül fontos a megrendelői igények teljes körű kiszolgálásához. Épületgépész szakmai oktatással 2003 óta foglalkozom. Magam is gyakorlat-orientált személyiség vagyok, és fontos a számomra, hogy a megszerzett gyakorlati ismereteket másoknak is átadhassam."

     

 

 

Kontra László
Erdőgazdálkodási technikus, Lakott - területi fakitermelő

Képzési terület: Lakott - területi fakitermelő

1981-ben szereztem techikusi oklevelet Szegeden a Kiss Ferenc Erdészerti Szakközépiskola levelező tagozatán. 1971-től 1991-ig az Erdészeti Tudományos Intézet kecskeméti állomás gépkisérleti osztályán dolgoztam. Ezt követően 1991-től 1997-ig a mátrafüredi Erdészeti Középiskola Szakmunkés Tagozatán gyakorlati oktatóként tevékenykedtem. 1997-től 2009-ig a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság-nál dolgoztam nyugdíjazásomig. Felnőtt oktatással 1991-től foglalkozom. Több alkalommal hívtak az Erdészeti Szakmunkás Verseny fakitermelői gyakorlati vizsgályára versenybírónak. 1986-tól résztvettem a Magyar Fakitermelő Válogatott felkészítésében a aktuális világbajnokságra. 1991-től a válogatott technikai vezetőjeként tevékenykedtem 13 világbajnokságon. A hazai fakitermelői versenyekre is meghívnak versenybírói feladat ellátására, illetve versenybírók képzésének oktatására.

     

 

 

 

     

 

 

 


 

     

 

 

Kováts László
Hűtő és hőszivattyú berendezés szerelő gyakorlati oktató

Képzési terület: Hűtő-, légtechnikai rendszerszerelő + Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés szerelő (gyakorlat)

"2001-ben kisiparosként kezdtem a szakmát split klímaberendezések, szellőző rendszerek telepítésével, javításával, forgalmazásával. Néhány év elteltével egyéni vállalkozóként folytattam ezt a tevékenységet. Hűtőkamrák tervezésével és kivitelezésével is foglalkoztam. Társasházak épületgépészeti tervezésében, kivitelezésében is tevékenykedtem, a szellőzés és klimatizálás területén. Két éve gyakorlati helyet biztosítok nappali tagozatos és felnőttképzésben résztvevő tanulók számára a műhelyemben, illetve terepen. A szakma jövőjéért érzett felelősségem miatt, azt gondolom, tapasztalatomat, tudásomat át kell adnom a jövő szakembereinek, a jövő generációjának. Ezért is kapcsolódtam be a Matrix Oktató és Vizsgaközpont felnőttképzésébe is gyakorlati oktatóként." 2016-ban Csongrád megyei Szakmai Vizsgabizottsági Területi Vizsgabizottsági Tag

 

     

 

 

Litresits Gábor
Faipari mérnök

Képzési terület: Asztalos, Ács (elmélet és gyakorlat)

     

 

 
     

   
     

 

 

Nemes Zoltán

Képzési terület: Asztalos (gyakorlat)

 

 

     
 

 

 

     

 

 

 

 

     

 

 

Rabi Zsolt
Épületgépész mérnök tanár; Hűtő -klíma berendezés szerelő, karbantartó

Képzési terület: Klímás, Épületgépész technikus (elmélet)

Az épületgépész technikus végzettségét megszerezve ezen a vonalon folytatta tanulmányait és a mérnöki képesítést követően pedagógiai ismereteket is szerzett. Továbbá Hűtő - és klímaberendezés szerelő, karbantartó, Gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat szerelő továbbá Gázipari Műszaki Biztonsági felülvizsgáló végzettséggel is rendelkezik. 2005- óta a Szegedi Móravárosi Ipari Szakképző és Általános Iskola oktatója, az elmúlt években pedig a MÁTRIX - klímás tanulóit is felkarolta. Alapos szakmai ismeretekkel rendelkezik és figyelme nem csak az elméletre de a helyes gyakorlat megtanítására is kiterjed. A nála felkészülő tanulók közül többen azonnali állásajánlatot kaptak, többségük saját vállalkozásba kezdett. Tanulói között sokan kiemelkedő eredményt értek el a szakmában. Akinek a klímás pályához van szüksége valódi tudásra, benne biztosan nem fog csalódni...

 

     

 

 

 
     

 

 

Tóth Judit
Vidékfejlesztési agrármérnök, Szaktanácsadó

Képzési terület: Vidékfejlesztési szaktechnikus, Aranykalászos gazda (elmélet, gyakorlat)

2008-ban a Debreceni Egyetem Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Karán végzett mint Mezőgazdasági szakigazgatási szervező mérnök. Ezt követően 2012-ben Okleveles Vidékfejlesztési Agrármérnök Egyetemi diplomáját is megszerezte ugyanitt. Szaktanácsadóként tevékenykedett a Nemzeti Agrár Szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézetben. "Bár néhány egyéb végzettséget is szereztem pályafutásom során, mellyel más szakterületen is elhelyezkedhettem volna, és mégis a mezőgazdaság és tanítás a „mesterségem”. Okleveles Vidékfejlesztő Mérnöki és Mezőgazdasági Mérnöki végzettségemmel, rendszeresen részt veszek konferenciákon (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara), és digitális tananyagokat készítek."

 

     

 

 

Udvari Dezső
Műszaki szakoktató, Kőműves mester

Képzési terület: Kőműves (elmélet, gyakorlat)

 

 

     

 

 

Varga Attila
Környgazdálkodási agrármérnök, Állatjólétifelelős

Képzési terület: Aranykalászos gazda, Mezőgazdasági technikus (elmélet, gyakorlat)

2010-ben a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Környezet- Tudományi Karán végeztem, mint Környezetgazdálkodási agrármérnök.

Egyetemi diplomám megszerzését követően egy húsmarha tenyésztéssel foglalkozó mezőgazdasági vállalkozásnál, állattenyésztési ágazatvezetőként helyezkedtem el.

Főállású munkaviszonyom mellett 2015-től "fiatal gazdaként" saját mezőgazdasági vállalkozást indítottam, melyben szántóföldi növénytermesztés és sertéstenyésztés tevékenységet végzek.

2017-től vállalkozási tevékenységemet kibővítve, a szakmai tapasztalataimat gyakorlati oktatóként adom tovább.

 

     
   

 

     

 

 

Zángó Zoltán
Műszaki szakoktató

Képzési terület: Villanyszerelő (elmélet, gyakorlat)

A berettyóújfalui Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskolában dolgozom pedagógusként.

1984-óta oktatom a villamosipari szakmák tantárgyait,1992-től pedig a felnőtt képzésben is aktívan részt veszek az Észak Alföldi Régió területén. Szeretem a nehezen megoldható feladatokat, technikai műszaki kihívásokat. A szakmai képességek mellett törekszem a tanulók problémamegoldó képességét is fejleszteni az oktatás során.

 

     

 

 

Zsengellér Gábor