+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu Kövess minket a legfrissebb hírekért!

Villanyszerelő továbbképzések - Fontos a fejlődés és a korszerűsítés!

 
  
   
 
       

A Mátrix Oktatási és Vizsgaközpont 2018-ban két új Villanyszerelő szakmára épülő továbbképzést indít!
Cikkünkben részletesen bemutatjuk az Erősáramú berendezések felülvizsgálója és a Megújuló energiatermelő berendezés üzemeltetője szakmáinkat!

 

A villanyszerelő szakma az egyik leggyorsabban és legsokoldalúbban változó, állandó mozgásban levő szakma. A 70-es évek elején kezdett szerteágazni különböző irányokba. A jó szakembereknek folyamatos továbbképzésre van szüksége: új anyagok, új módszerek, új szabványok, új szakmák megismerésére. A Mátrix Oktatási és Vizsgaközpont ennek érdekében 2018-ban két új Villanyszerelő szakmára épülő továbbképzést is indít!

 

Erősáramú berendezések felülvizsgálója (OKJ 35 522 02)
Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) elrendeli az erősáramú berendezések felülvizsgálatát, mely egy kötelező érvényű baleset megelőző rendelet. Ezt csak engedéllyel rendelkezők villanyszerelők végezhetik el. Ez a munkakör még több odafigyelést, precizitást és pontosságot igényel. Hiányszakma, kevés az olyan villanyszerelő szakember, aki rendelkezik erre feljogosító végzettséggel. Munkavédelmi ellenőrzés során a hatóságok kérik az erősáramú munkavégzésről vezetett jegyzőkönyvet, amelyet csak a szakirányú végzettséggel rendelkező villanyszerelő vezethet! 

Tudjon meg több információt a képzéssel kapcsolatban itt >>

 

Megújuló energiatermelő berendezés üzemeltetője (OKJ 35 522 17)
A folyamatosan fejlődő és bővülő környezetbarát technológiáknak és a bővülő piacnak köszönhetően hihetetlen gyors iramban fejlődik a megújuló energia iparága. Ráadásul az elmúlt 10 évben, a napelemes rendszerek telepítésének ára 70%-kal csökkent, így az igények is megnőttek a felhasználók körében. A megújuló energiákra irányuló állami és európai pályázatok nagy mértékben tovább bővítik a telepítési, üzemeltetési és karbantartási igényeket. Nagyban nehezíti a kivitelezők munkáját a nagymértékű szakemberhiány. A vállalkozó cégeknek hatalmas szükségük van a szakképzett, szakirányú végzettséggel rendelkező munkaerőre, mivel ezeknek a berendezéseknek a biztonságos felszerelése, a megfelelő beüzemelése és a karbantartása igen komoly szakmai tudást és akár több éves tapasztalatot igényel. Nagyon kevés az erre megfelelő megbízható szakember a piacon!

Tudjon meg több információt a képzéssel kapcsolatban itt >>

 

 

A 2018-ban induló tanfolyamokra már fogadjuk a jelentkezéseket!

Részletekről érdeklődjön:

Langó Teréz - képzési tanácsadó
+36 70 779 74 07


Lázár Csilla - képzési tanácsadó
+36 70 411 80 31