+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu Kövess minket a legfrissebb hírekért!

Vészesen fogy az idő! Megvan a végleges döntés az OKJ-ban!

 
  
   
 
       

Vészesen fogy az idő! Megvan a végleges döntés az OKJ-ban!

Megjelent a végleges rendelet, 2020-ban jön az új OKJ jegyzék. A Magyar közlöny 2019. szeptember 30-i számában megjelent a végleges kormányrendelet az OKJ képzek változásáról (a korábban megjelent rendelete módosítás: 150/2012. Korm. rendelet az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről). Ennek alapján a jelenlegi felnőttképzési rendszerben 2020. december 31-ig indulhatnak szakképzések a még meglévő, jelenlegi mintegy 750 OKJ szakmában.

 

Az új jegyzék rendelkezései alapján tehát 2020. december 31-ig még a jelenlegi, megszokott rugalmasabb időbeosztású rendszer szerint lesz lehetőség OKJ képzésben részt venni, ugyanis eddig van lehetősége a felnőttképzőknek a legfőbb szakmákat indítani. Ezekeknek a képzéseknek a szakmai vizsgáját 2022. december 31-ig van lehetőség lebonyolítani. 

2020. szeptember 1-től 177 szakma és 25 kulturális és művészeti OKJ szakképesítés, már csak iskolarendszerben lesz indítható, 76 részszakképesítés viszont iskolarendszeren kívül.

2020. szeptember 1. és december 31. között tehát két féle OKJ jogszabály lesz érvényben, az új már szeptembertől a régi pedig még december végéig.

A teljes megmaradó képzési lista itt található!


Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a jövőre várhatóan megszűnő képzések ellenére, a korábban megszerzett szakmai végzettségek nem vesznek el, ugyanolyan teljes értékű szakmai bizonyítványnak számítanak a felnőttképzés változásai után is. Éppen ezért
ha OKJ szakmát szeretne elvégezni, mindenképpen érdemes még az idén induló tanfolyamokra jelentkezni, hiszen még a jelenlegi időben rugalmasabb, rövidebb képzésben szerezheti meg ugyan azt a tudást és szakmai bizonyítványt, amelyet jövőre már csak több éves képzés után kaphat meg!


Megjelent: 2019. október 15. 
Forrás: www.fefi.hu


 

Válaszd a Mátrix Oktatási és Vizsgaközpontot!
Oktatási központunk több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a felnőttképzés területén. Ez idő alatt több mint 25 000 tanulónak segítettünk megfelelő elméleti és gyakorlati tudáshoz jutni és az új szakmáját elvégezni. Képzéseinket család és munka mellett is könnyedén elvégezheted, hiszen a tanfolyam kezdetekor minden szükséges tananyagot biztosítunk a számodra. Oktatóink mind elismert szakemberek, nagy tapasztalattal rendelkeznek a hatékony tanítás területén.

Tovább a képzésekhez >>