+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu Kövess minket a legfrissebb hírekért!

A szakma, amely egyre nagyobb teret hódít a vadászok körében!

 
  
   
 
       

A szakma, amely egyre nagyobb teret hódít a vadászok körében!

Vadászol már egy ideje, de kibővítenéd az ismereteidet? Rendszeresen vadászol társaiddal, de nehéz szakembert találni a vadásztatáshoz? Tovább vinnéd a családi vállalkozást? Cikkünkben bemutatunk Neked egy szakmát, amellyel a hobbidból igazi hivatás válhat, és mind ezt magas színvonalon végezheted!

 

 

Legyen a hobbidból igazi hivatás!
A vadászat egyre elterjedtebbé vált a hivatásos szakma mellett, mint sport és szabadidős tevékenység, de ezen kívül a vadgazdálkodás egy rendkívül széles tevékenységi körből álló szakterület. Fontos, hogy aki szabadidős és hobbi szintű vadászatot folytat, megfelelő elméleti és gyakorlati tudással rendelkezzen a szakterületen, hogy a hazai vadgazdálkodási kultúrát és értékeket közös erővel megóvhassuk. Ennek érdekében fontos a folyamatos önképzés és a szakirányú végzettség is, de ehhez nem feltétlen szükséges felsőfokú végzettség! Lehetőség van különböző tanfolyamokat elvégezni, de mindezek közül a legátfogóbb, legmagasabb színvonalú és szinte mindenre feljogosító végzettség a technikusi képzés.


 

Részletesen bemutatjuk a Vadgazdálkodási technikus szakmát!
Vadgazdálkodási technikus végzettséggel lehetőség van hivatásos vadgazdálkodóként középvezetői szinten dolgozni és saját vállalkozást vezetni. Ez a szakma egészen a vadászat vezetésétől, a vadállomány gondozásán és tenyésztésén át, a saját vadtelepek üzemeltetéséig kiterjed.

A vadgazdálkodási technikus tevékenységei közé tartozik a védett vadállomány megóvása, a vadállomány szabályozása és selejtezése, az élő vadak befogása és szállítása, vadtelep vezetése és apróvadak tenyésztése is. A vadászatok során a jogszabályoknak megfelelő vadásztatás, az elejtett vad szakszerű birtokbavételét, a teríték készítését, a lőtt vad tárolását és értékesítését is hivatalosan végezheti. A szakma megszerzését követően elhelyezkedhet vadásztársaságoknál és állami erdészetekben, mint Természetvédelmi vadőr és Vadtenyésztő. Tehát ez a szakma a legátfogóbb középszintű vadgazdálkodási végzettség!

A képzés iskola rendszerben történik, amely felnőtteknek esti tagozaton, rugalmas időbeosztásban elvégezhető. A képzést oktató tanárok kivétel nélkül egyetemi és főiskolai szakoktatók, és ehhez mérten az oktatás színvonalat is minőségi és hiteles!

Ne presztízsből vadássz, óvd meg a vadgazdálkodás értékeit és képzed magad Vadgazdálkodási technikusnak!


Megjelent: 2018. március 8. 

  


 

Végezd el a képzést a Mátrixnál!
Oktatási központunk 20 éves tapasztalattal rendelkezik a felnőttképzés területén. Ez idő alatt több mint 20 000 tanulónak segítettünk megfelelő elméleti és gyakorlati tudáshoz jutni és az új szakmáját elvégezni. Képzéseinket család és munka mellett is könnyedén elvégezheted, hiszen a tanfolyam kezdetekor minden szükséges tananyagot biztosítunk a számodra. Oktatóink mind elismert szakemberek, nagy tapasztalattal rendelkeznek a hatékony tanítás területén.