+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu Kövess minket a legfrissebb hírekért!

Sikertörténet tanulóinktól - Lukácsi Richárd - Klímaszerelő

 
  
   
 
       

Klímaszerelő volt tanulónk, Lukácsi Richárd sikertörténete:

 

Amikor én még kisfiú voltam :)

Én nem tűzoltó akartam lenni vagy katona, hanem nagy traktorokat akartam vezetni, szántani az erős gépekkel és aratni a több lóerős kombájnnal. Így is lett és az első nyáron, amikor már mehettem egy közeli gazdaságba töltöttem a nyarat, minden nap késő estig és nem volt baj, hogy sokszor piszkosan, olajosan ért véget a nap.

 

 

Aztán amikor eljött az idő, hogy választani kell iskolát, hol is folytatom a tanulmányaimat ez a terület is szóba jött, sőt az elsők között szerepelt, nálam. Szüleimnél kevésbé. Osztottunk, szoroztunk, kollégium vagy a közeli iskola, melynek folyósóján a kifüggesztett tablók képein felfedeztem a nevem. Pontosabban az apukám nevét. Ha Ő itt tanult s jó szakember lett belőle, akkor én is nagyobb nyugalommal és bizalommal folytatom a sulit ezek a falak között. Gépészet, csőszerelés, fűtésszerelés. Apu azt mondta…. mindegy mit csinálsz majd az életben, de azt JÓL csináld és a legjobb tudásod szerint! Ma már látom igaza volt! 3 év múlva büszkén vettem át a sikeres a Központifűtés és gázhálózat rendszerelő bizonyítványomat és vágtam neki a nagy betűs ÉLETnek :)

 

 

Az út melyen elindultam nem volt ismeretlen, mert 2 nyár munkával telt. Persze ahogy minden gyerek szokott a vakáció második hetében már unatkoztam, no és a pénz is jól jött, szóval dolgozni mentem egy ismerős klímás céghez. Apa és anya jótanácsokkal látott el, mikor a klíma felé indultam, belekóstoltam és jól tettem! Tetszett, sikereket, értem el, szívesen fogadtak és visszavártak! Fél év türelmet kértem, hisz az akartam, hogy szakmailag minél többet tudjak, megtanulni az elméleti részt és a gyakorlatban is látni, tanulni, no és a bizonyítvány, mert az tudjuk KELL!

 

 

A szakmában töltött pár hónap alatt több munkatársam is a MÁTRIX-ban tanult, nekem pedig a lakóhelyemhez egy karnyújtásnyira volt az Iskola és ez elég volt ahhoz, hogy a soron következő klímás csoport tanulója legyek a kecskeméti központban!

 

 

Izgatottan, várakozással telve mentem az első napra, de a családias környezet, barátságos légkör, kedves fogadtatás nagyon tetszett! Ez idő alatt csak a tanulásra koncentráltam, Rabi Zsolt és Kováts László Tanár Uraktól a maximális segítséget megkaptam ahhoz, hogy folyamatosan tudjak készülni, haladni. Néhány alkalom után egy összekovácsolódott csapat lettünk, telefonszámcsere, már már üzleti megbeszélések, fontos információk cseréltek gazdát a szakmát érintően, mely kapcsolatok nagy része ma is megvan. Az első OKJ vizsga sikeressé megadta azt az önbizalmat mellyel jelentkeztem munkába, mint hűtő, légtechnikai rendszerszerelő. Büszkén adtam le a bizonyítványom az első munkahelyemen és már várt is a munka. Hisz jó tanítóim voltak, akik a több éves tapasztalatukból igyekeztek minél többet átadni, ennek köszönhetően bátran álltam munkába. Nem volt kérdés a ráépülő végzettség megszerzése sem. Egyrészt munkámhoz szükséges, no és korábbi két tanárom volt ezen képzés oktatója is, ez már fél siker volt :)

 

 

Nos, ez volt az elmúlt 2 év története, ma pedig már van, hogy vissza kell utasítanom munkát. A hétvégéket is be tudnám tölteni munkával, de mivel egy sikeres cégnél dolgozom ez az első. Itt sokat tanultam, kell a tapasztalat és egy biztos munkahely, ahol megbecsülnek! Köszönöm a Mátrix csapatának, érkezem a villanyszerelő képzésre, mert egy klímás a nélkül csak félember :)

 

 

Lukácsi Richárd
Szalkszentmárton
(volt és leendő Mátrix Tanuló)


Megjelent: 2019. augusztus 8. 


 

Válassza a Mátrix Oktatási és Vizsgaközpontot!
Oktatási központunk több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a felnőttképzés területén. Ez idő alatt több mint 25 000 tanulónak segítettünk megfelelő elméleti és gyakorlati tudáshoz jutni és az új szakmáját elvégezni. Képzéseinket család és munka mellett is könnyedén elvégezheted, hiszen a tanfolyam kezdetekor minden szükséges tananyagot biztosítunk a számodra. Oktatóink mind elismert szakemberek, nagy tapasztalattal rendelkeznek a hatékony tanítás területén.