+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu Kövess minket a legfrissebb hírekért!

Fokozott munkavédelmi ellenőrzések az agrárágazatban!

 
  
   
 
       

Fokozott munkavédelmi ellenőrzések lesznek 2018-ban az agrárágazatokban
A munkáltatókat 10 000 000 Ft-ig, míg a munkavállalókat 500 000 Ft-ig is büntethetik!

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018-ban kiemelt figyelmet szentel a mezőgazdasági, erdőgazdálkodási, halászati és feldolgozóipari tevékenységet végző vállalkozásokra, és azok alkalmazottaira, amely kiterjed a munkáltatók és a munkavállalók szakképzettségére is. Az ellenőrzéseket a minisztérium azzal indokolja, hogy évek óta nem volt a területen ellenőrzés, és egyre több a súlyos szabálysértés, és a halálos végkimenetelű baleset.

 

2018. évi kiemelt munkavédelmi ellenőrzések
A tárca azért szentel kiemelt figyelmet a mezőgazdasági vállalkozásokra, és a mezőgazdaságban dolgozó alkalmazottak munkavédelmi ellenőrzésére, mert ez a szakterület nagy baleset és egészségkárosító kockázati forrás, és az egyik legveszélyesebb szakterületnek számít a hatalmas gépek, és veszélyes vegyszerek alkalmazása miatt. Az elmúlt évek során folyamatosan nőtt a mezőgazdasági munkabalesetek száma, amely egyre több esetben végződött halálos végkimenetellel. Ezek a balesetek legtöbb esetben az elmulasztott munkavédelmi előírások be nem tartására vezethetők vissza.

 

Súlyos bírságokra számíthatnak a munkáltatók és a munkavállalók!
A hatósági ellenőrzések során, akár 10 000 000 Ft-ig terjedő bírságot is kiszabhat a munkáltatókra, amennyiben nem tesznek eleget minden a Munkavédelmi bíróság - munkavédelmi előírásnak. A munkáltatóknál ellenőrzik a szakképzett munkavállalók alkalmazását is! A szabályt szegő alkalmazottakra is súlyos büntetés szabható ki, akár 500 000 Ft-ig bírságolhatják azt a munkavállalót, aki a munkavédelmi előírásoknak nem tesz eleget, beleértve a nem megfelelő szakképzettséget is!

 

Az ellenőrzés kiterjed a szakképzettségre és a bérezésekre is!
Az idei évben kifejezetten munkaügyi ellenőrzéseket végez majd az NGM. Ezek az ellenőrzések kiterjednek a jogszabályoknak megfelelő bérezések, és a foglalkoztatásról szóló törvények betartására. A kiemelt ellenőrzési szakterületek: a mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás, halászat és a feldolgozóiparon belül az élelmiszer és italgyártó tevékenységek.

 

Forrás: nak.hu, NGM.


Megjelent: 2018. január 26. 

 

Szerezd meg a megfelelő szakképesítést a Mátrixnál!
Oktatási központunk 20 éves tapasztalattal rendelkezik a felnőttképzés területén. Ez idő alatt több mint 20 000 tanulónak segítettünk megfelelő elméleti és gyakorlati tudáshoz jutni és az új szakmáját elvégezni. Oktatási intézményünk 2013-ban elnyerte az ország agrárképzője címet. Több mint 40 mezőgazdasági és élelmiszeripari OKJ tanfolyamot szervezünk minden elvárást kielégítő, modern felszereltségű, saját tulajdonú intézményeinkben: Budapesten, Kecskeméten és Kunszentmiklóson. Nagy hangsúlyt fektetünk a színvonalas gyakorlati képzésekre, amelyeket saját tangazdaságunkban tartunk.

Képzéseinket család és munka mellett is könnyedén elvégezheted, hiszen a tanfolyam kezdetekor minden szükséges tananyagot biztosítunk a számodra. Oktatóink mind elismert szakemberek, nagy tapasztalattal rendelkeznek a hatékony tanítás területén. Ha még nem vagy benne biztos, hogy jelentkezni szeretnél valamely tanfolyamunkra, semmi gond, hiszen kötelezettségmentesen biztosítjuk számodra, hogy a beiratkozás előtt ingyenesen megtekintheted, hogyan zajlik nálunk egy tanóra, és saját tapasztalatod alapján meg tudd hozni a döntésed. Eldöntötted, hogy nálunk szeretnél tanulni, de anyagi helyzeted nem teszi lehetővé? Mi azért vagyunk, hogy segítsünk mindenkinek. Képzéseinket kamatmentes részletfizetéssel is igénybe veheted! Vállalati képzések esetén, csoportos kedvezményes árat adunk!

"A minőség még sokáig megmarad, amikor az árát már régen elfelejtették." - Harry Gordon Selfridge