+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu Kövess minket a legfrissebb hírekért!

Magyarok képzése Németországban!

Több megkeresést is kaptunk Németországból, ott élő magyaroktól, hogy szívesen tanulnának szakmát. A legtöbben  a villanyszerelői tanfolyam iránt érdeklődtek. Ebben a szakmában hiány van a jó szakemberekből, tanulóink ezért is döntöttek úgy, hogy elvégeznék a tanfolyamot. Azonban a munkájuk és a távolság miatt nem lett volna megoldható, hogy a Magyarországon tartott elméleti és gyakorlati órákon részt vegyenek, ugyanakkor szeretnének az anyanyelvükön tanulni. Szerettük volna biztosítani nekik a szakmai továbbképzést, a távolság ellenére, ezért úgy döntöttünk mi megyünk a tanulóinkhoz.

Így München közelében kerestünk egy termet, ahol megvalósíthattuk a képzést.  Az oktatónk már évek óta Németországban él családjával. Magyarországon is, és most külföldön is a villanyszerelői szakmában dolgozik. Nagyon lelkes, hogy tudását átadhatja a tanulni vágyóknak. A németországi tanulóink mind olyan magyarok, akik külföldön próbáltak szerencsét és most szeretnének munkahelyet, munkahelyi pozíciót váltani, valamint van, akinek a már meglévő munkájához szükséges a tanfolyam elvégzése, de akad olyan is, aki egy olyan otthont szeretne teremteni magának, amit ő maga tervezett és hozott létre.

A csoportot 12 fővel indítottuk, akik már az első alkalommal egy jó kedvű, összetartó csapatnak bizonyultak. Két lány tanulónk is van, akik nem riadnak vissza a férfias szakma kitanulásától. A képzés időtartama 10 hónap lesz, mely a vizsgával zárul, amit már itthon, Magyarországon tesznek le a felnőttképzésben résztvevők.

A jövőben szeretnénk további képzéseket is indítani Németországban, az ott élő magyaroknak. Tehát, ha külföldön élő magyar vagy és kedvet kaptál egy szakma tanulásához, akkor jelezd nálunk tanulási szándékodat az info@matrixoktatas.hu e-mail címen!

A villanyszerelő tanfolyamról itt olvashatsz bővebben: http://www.matrixoktatas.hu/villanyszerelo.html

A továbbiakban folyamatosan be fogunk számolni a külföldön zajló képzéseinkről, amennyiben érdekel, itt a hírfolyamban olvashatsz róla.

Üdvözlettel:

MÁTRIX Oktatási és Vizsgaközpont

 
Minőségi képzés, minősített képzőtől.