+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu Kövess minket a legfrissebb hírekért!

Nyugati országok egyik legkeresettebb szakemberei az ipari szigetelő bádogosok!

 
  
   
 
       

A nyugati országok egyik legkeresettebb szakemberei az ipari szigetelő bádogosok!

Hazai viszonylatban a többség nem hallott még erről a szakmáról, vagy ha hallott, egyáltalán nem tudja mivel is foglalkoznak ők, pedig a nyugati országokban az egyik legkeresettebb szakemberek az ipari szigetelő bádogosok. Jelen cikkünkben összefoglaltuk a szakma hatalmas lehetőségeit és bemutatását.

 

 

A hazai és a nyugati munkaerőpiac is elnyeli az ipari szigetelő bádogosokat!
Az köztudott tény, hogy az építőipar és az infrastruktúra folyamatos fejlesztésének köszönhetően, hatalmas munkaerőhiány van jelen nem csak hazánkban, hanem világszerte mindenhol ezeken a területeken. Ebbe a körbe több szakmát is említhetnénk, de mi most egy hazánkban nem túl közismert, mégis nagyon keresett szakmát szeretnénk bemutatni, az ipari szigetelő bádogost.

Az ipari területek és hatalmas gyárak folyamatos fejlődésével és terjeszkedésével hatalmas kereslet lett a rengeteg ipari technológiai csőhálózatrendszer, fűtő és hűtőrendszerek, valamint hatalmas méretű tartályok megfelelő és szakszerű szigetelésére és bádogos védőburkolatozására.

Ha megnézzük a nyugati országok álláshirdetéseit, a kategóriájában nagy részben találunk szigetelő bádogos munkalehetőséget, hiszen aki erre a pályára lép azonnal magába "szippantja" a munkaerőpiac, mivel hatalmas a munkaterület és még rengeteg képzett ipari szigetelő bádogosra lenne szükség. De nem kell ennyire a messziségbe tekintenünk, hiszen kishazánkban is hemzsegnek azokat a cégek, akik azonnal felkarolják a frissen végzett szakembereket is. A hatalmas ipari cégeknek akkora szükségük van erre a szakmára, hogy külföldön havonta akár nettó 1500 - 2200 €-t is megkereshet egy szakképzett ipari szigetelő bádogos, de hazánkban sem sokkal marad el a kemény munkáért járó jövedelem, hiszen itthon is akár havi nettó 350 000 Ft - 450 000 Ft-ig fizetnek a munkáltatók a jó munkaérőért.

 

De kik is ők és mit csinálnak? Itt a pontos válasz:
Az ipari szigetelő bádogos nem összekeverendő a hagyományos bádogossal. Míg a bádogos szakember elsősorban a lakóingatlanokon előforduló bádogból készült elemeket, ezen kívül bádogból készült használati tárgyakat készít, addig az ipari szigetelő bádogos ennél "nagyobban" űzi a bádogozást.

Az ipari szigetelő bádogos az ipari technológiák és létesítmények berendezésének hőszigetelését és védőburkolatát készíti el és szereli fel. Ezek közé tartozik többek között a légtechnikai csővezetékek, hűtőkamrák, kazánok, tartályok és gázvezetékek szigetelése és védőburkolása bádoglemezből. Munkájához tartozik még a szigetelése és védőburkolása helyszíni szemle után történő elkészítése és a helyszínre szállítása, ezen kívül pedig a bádogburkolatok tartó és távtartó szerkezeteinek felszerelés is. Tehát az ipari szigetelő bádogosokra minden gyárnak, és ipari létesítménynek szüksége van a világon.


A fent közöltek az ide vonatkozó jogszabályok általunk történő értelmezésén alapulnak, számos egyéni paraméter figyelembe vételétől és az esetek értelmezésétől eltekintünk, a szakmai bizonyítvány felhasználásának részletes feltételeiről minden esetben érdeklődjön a tematikusan érintett hatóságoknál!


Megjelent: 2018. május 24. 

  


 

Végezd el ez a szakképzést a Mátrixnál!
Oktatási központunk 20 éves tapasztalattal rendelkezik a felnőttképzés területén. Ez idő alatt több mint 20 000 tanulónak segítettünk megfelelő elméleti és gyakorlati tudáshoz jutni és az új szakmáját elvégezni. Képzéseinket család és munka mellett is könnyedén elvégezheted, hiszen a tanfolyam kezdetekor minden szükséges tananyagot biztosítunk a számodra. Oktatóink mind elismert szakemberek, nagy tapasztalattal rendelkeznek a hatékony tanítás területén.