+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu Kövess minket a legfrissebb hírekért!

Lehetőség a földvásárlásra! Ezért érdemes elvégezni az Aranykalászos gazda képzést!

 
  
   
 
       

Lehetőség a földvásárlásra! Ezért érdemes elvégezni az Aranykalászos gazda képzést!

Telek vásárláson gondolkozol? Ki szeretnél szabadulni a város zajából, és a túlzsúfoltságból? Az egyre magasabb, és lassan megfizethetetlen belterületi telkek ára miatt, abban gondolkodsz, hogy a városhoz közel, de külterületen vásárolsz telket? Minderre megoldás az Aranykalászos gazda végzettség!

 

 

Miért vásárolnak egyre többen építkezési célra külterületen földet?
Az építőipari kedvezmények hatására (CSOK, 22%-os adókedvezmény) megnövekedett az új ház építők száma. Mivel ezzel egyidejűleg a piacon az ingatlanok ára is megemelkedett, ennek köszönhetően hatalmas összeget kérnek el a belterületi építési telkekért, sokszor akár annyit, amiből már elkészült a fél ház. Ez az egyik oka annak, hogy egyre többen város közeli földterületet vásárolnak, hiszen a belterületi telkek töredékéért mezőgazdasági besorolású külterületi telek vásárolható, amiből aztán építési terület vonható ki. Másik oka a külterületre költözések növekedésének, a városok túlzsúfoltsága, hogy a házak egymás "hátára" épülnek a kis méretű telkekre, és az embernek jóformán nincs magánszférája a szomszédoktól.


 

Földvásárláshoz Aranykalászos gazda képzés a megoldás!
Az aranykalászos gazda képzésen alap állattartási, mezőgazdasági, növénytermesztési és gépkezelői ismereteket sajátítanak el a tanulók. Ez a mezőgazdasági képzés az, amely a legrövidebb idő alatt elvégezhető (intenzív képzésben 3 hónap oktatás + vizsga), és elvégzését követően kiváltható a Földhivatalokban a regisztrált földműves igazolás.

Ezt a tanfolyamot általában azok az emberek választják, akik megszeretnék tanulni az alapokat egy saját gazdaság indításához, vagy földet szeretnének vásárolni, és szükségük van a regisztrált földműves igazolásra, hiszen hazánkban csak az vásárolhat 1 hektárnál nagyobb mezőgazdasági besorolású területet, aki legalább Aranykalászos gazda, vagy magasabb mezőgazdasági végzettséggel rendelkezik.

Ezek mellett anyagi támogatáshoz is segíti a gazdákat pályázatokon keresztül. Ilyen a Fiatal Gazda Pályázat is, amely az egyetlen előfinanszírozott pályázat, ami szabadon felhasználható, és nincs szűkség önerőre sem. Egyetlen alapfeltétele, hogy a pályázó rendelkezzen megfelelő mezőgazdasági végzettséggel, mint például az Aranykalászos gazda.

 

 

Megtörtént eset alapján, volt tanulónk beszámolója. Érdemes elolvasni! 
Kecskemét környékén egy 20-as éveiben járó fiatal pár építkezni szeretne, és első lépésben telket szerettek volna vásárolni a városközpont közelében.

"A központtól nem messze, de nem túlzottan felkapott helyen nézegettünk pár eladó belterületi telket, amik nagyjából 1000 nm - 1500 nm nagyságúak voltak, közművesítés nélkül (persze az utcában adott volt minden, de a bekötések ugyebár még plusz kiadások). Felkerestük a tulajdonosokat, és szomorúan állapítottuk meg, hogy 5 000 000 Ft - 10 000 000 Ft-ot is elkérnek a városban egy telekért. Ekkor jött az ötletek, hogy nézzünk szét a város határában eladó külterületi földek között is. Meg is találtuk a megfelelő földterületet az álomotthonunk felépítéséhez. Megdöbbentett a különbség, hogy 4500 nm-es telket sikerült megvennünk 1 500 000 Ft-ért, ami ráadásul csupán 8 km-re van a városközponttól, és kiépített főút mentén található, ráadásul a telek előtt fut az összes közműhálózat. A telek megvásárlása nem valósulhatott volna meg, ha nem végeztem volna el az Aranykalászos gazda képzés. Mivel a családom lovardát üzemeltet Kecskeméttől nem messze egy kisfaluban, és a lovarda területének bővítése miatt, évekkel ezelőtt elvégeztem az Aranykalászos gazda tanfolyamot, hogy megtudjuk vásárolni az 1,2 hektáros plusz fölterületet. Ez a végzettség most is hasznomra vált, hiszen elővásárlási jogom volt a többiekkel szemben, mivel 20 km-en belül lakó regisztrált fölművesként, és fiatalgazdaként vagyok nyilvántartva. Összegzésképpen vettünk egy majd fél hektáros földet, közművesítettük (gáz, víz, villany), bekerítettük, kivonattuk belőle az építési területet, és elkezdtük az építkezést, annyi pénzből, amiből csak egy csupasz telket vehettünk volna a városban." - K.Á. volt aranykalászos tanulónk.


Megjelent: 2018. február 8. 

 

Forrás: jogszabalykereso.com, földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény, K.Á. volt tanulónk.

 


 

Végezd el az Aranykalászos gazda képzést a Mátrixnál!
Oktatási központunk 20 éves tapasztalattal rendelkezik a felnőttképzés területén. Ez idő alatt több mint 20 000 tanulónak segítettünk megfelelő elméleti és gyakorlati tudáshoz jutni és az új szakmáját elvégezni. Oktatási intézményünk 2013-ban elnyerte az ország agrárképzője címet. Aranykalászos gazda képzésünket Budapesten, Kecskeméten, Szombathelyen és Debrecenben is indítjuk 2018-ban. Képzéseinket család és munka mellett is könnyedén elvégezheted, hiszen a tanfolyam kezdetekor minden szükséges tananyagot biztosítunk a számodra. Oktatóink mind elismert szakemberek, nagy tapasztalattal rendelkeznek a hatékony tanítás területén.