+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu Kövess minket a legfrissebb hírekért!

OKJ képzésben gondolkodsz? Ezt mindenképpen olvasd el!

 
  
   
 
       

Mindenkiben felmerült már a kérdés: Miért válasszak fizetős OKJ tanfolyamot, ha ingyenes is van?
OKJ képzésben gondolkodsz? Ezt mindenképpen olvasd el!

Az ma már nem kérdés, hogy szükség van a szakmai  felnőttképzésre, hiszen szinte kivétel nélkül minden munkáltató szakmai végzettséget követel meg alkalmazottjaitól, ugyanakkor a törvények értelmében a saját vállalkozás kiváltásához is fel kell mutatni a tevékenységet végző személynek a szakmai végzettségről szóló bizonyítványt. Benned is felmerült már a kérdés: Minek fizessek egy tanfolyamért, ha ingyen is elvégezhetem? A kérdéseidre most választ adunk!

 

Mi alapján válasszunk szakmai képzést?
Tartja a mondás: "Találj olyan munkát, amit igazán szeretsz csinálni, és az életben egy percet sem kell dolgoznod". Ez való igaz, hiszen nem mindenkinek sikerül az életben elsőre megtalálnia a saját hivatását, és ennek következményeképpen nagy teherrel viseli a jelenlegi szakmáját. A felnőttképzési rendszer kifejezetten a dolgozó emberek számára jött lére, hiszen nem csak annak van szüksége és lehetősége a szakmai képzésre, akinek nincs semmilyen végzettsége és nincs munkahelye, hanem azoknak is akiknek egyszerűen úgy hozta a sors, hogy új munkaterületre lépnek, új szakmát tanulnak, vagy éppen saját vállalkozásba kezdenek. Mindezekhez szükség van a megfelelő tudás és végzettség megszerzésére! Ha megszületett a döntés, mely szakmát szeretnéd elvégezni, jön a képzési kínálat felkutatása. Az állam csak bizonyos szakmák elvégzését támogatja, melyre minden évben új döntést hoznak, és ezek a képzések csak állami fenntartású intézményekben indulnak el! De ha jobban belegondolsz, ha időt és energiát nem sajnálva új szakmát tanulsz, akkor érdemes olyan tanfolyamot választanod, amely valóban érdekel és megtalálod benne életed hivatását, örömödet lelheted benne a jövőre nézve. Az ingyenes képzéseken a tanulók sokszor motiválatlanok, nincsenek valós céljaik az új szakterületen, és csak azért jelentkeznek, mert ingyen van és "majd jó lesz valamire".

 

Az idő pénz
Ugye Neked se mindegy mennyi idő alatt végezheted el a választott szakmát? Az ingyenes képzéseket nagytöbbségében iskolarendszerben indítják, amelyek 2-3 év alatt végezhetőek el. Ezek között sok nappali tagozaton indul, amely reggeltől délutánig kötelezi a felnőtteket az iskolában ülni, az esti tagozatos képzéseken pedig hetente több alkalommal délutántól estig tart a tanítás. Lássuk be, ezt csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak család és munka mellett. Ezzel ellentétben az önköltséges OKJ tanfolyamok ütemezése rugalmas időbeosztással zajlik, a legtöbb képzés fél év - 1 év alatt elvégezhető. Most benned is biztosan felmerült, hogy az ingyenes tanfolyamok tovább tartanak, így azok biztosan sokkal többet érnek. Tévedsz, hiszen a fizetős képzéseken minden szükséges tananyagot megkapsz és saját időbeosztással, a saját tempódban tanulhatod meg mindazt, amit a hosszabb időtartamú támogatott képzésen az iskolapadban ülve hallasz. Ráadásul a rövidebb időtartamú felnőttképzésen, átfogóan csak a szakmáról tanulhatsz, nincs semmilyen "töltelék" tantárgy! A fizetős képzéseknél általában havonta 2-3 alkalommal van személyes megjelenés, ahol kiváló szakoktatók hatékony oktatási módszerrel átadják Neked az elméleti és gyakorlati tudást, és segítenek a felkészülésben, ha elakadnál.

 

Fontos az oktatás minősége
Az ingyenes képzéseket az állam finanszírozza, és legtöbb esetben nem jut elég pénz a megfelelő szakoktató megfizetésére, a korszerű és modern munkaeszközök biztosítására, így a megfelelő gyakorlati oktatásra sem, sőt sok ingyenes képzésen a gyakorlati helyszínt a képző nem biztosítja, így a tanulónak kell keresnie. Amíg egy önköltséges képzésen a képző intézmény saját gazdálkodást folytat és azért dolgozik, hogy minél értékesebb tudás birtokába kerülj, minél jobb eredményt érj el a vizsgákon és a szolgáltatással maximálisan elégedett legyél. Ennek érdekében kiváló szakoktatókat és tanárokat alkalmaz, az elméleti oktatások mellett nagy hangsúlyt fektet a hatékony és átfogó gyakorlati oktatásra is. 

 

Ezt biztosítja Neked a Mátrix
Oktatási központunk 20 éves tapasztalattal rendelkezik a felnőttképzés területén. Ez idő alatt több mint 20 000 tanulónak segítettünk megfelelő elméleti és gyakorlati tudáshoz jutni és az új szakmáját elvégezni. Több mint 100 OKJ tanfolyamot szervezünk minden elvárást kielégítő, modern felszereltségű, saját tulajdonú intézményeinkben: Budapesten, Kecskeméten és Kunszentmiklóson. Nagy hangsúlyt fektetünk a színvonalas gyakorlati képzésekre, amelyeket saját tanműhelyeinkben és tangazdaságunkban tartunk. Képzéseinket család és munka mellett is könnyedén elvégezheted, hiszen a tanfolyam kezdetekor minden szükséges tananyagot biztosítunk a számodra. Oktatóink mind elismert szakemberek, nagy tapasztalattal rendelkeznek a hatékony tanítás területén. Ha még nem vagy benne biztos, hogy jelentkezni szeretnél valamely tanfolyamunkra, semmi gond, hiszen kötelezettségmentesen biztosítjuk számodra, hogy a beiratkozás előtt ingyenesen megtekintheted, hogyan zajlik nálunk egy tanóra, és saját tapasztalatod alapján meg tudd hozni a döntésed. Eldöntötted, hogy nálunk szeretnél tanulni, de anyagi helyzeted nem teszi lehetővé? Mi azért vagyunk, hogy segítsünk mindenkinek. Képzéseinket kamatmentes részletfizetéssel is igénybe veheted! "A minőség még sokáig megmarad, amikor az árát már régen elfelejtették." - Harry Gordon Selfridge


Megjelent: 2018. január 18.