+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu Kövess minket a legfrissebb hírekért!

Soha nem látott munkaerőhiány az építőiparban!

 
  
   
 
       

Soha nem látott munkaerőhiány az építőiparban!
Több mint 3000 betöltetlen állás van ma Magyarországon (KSH adatok szerint)

 

Az áfa csökkentésnek és a CSOK támogatásnak köszönhetően hatalmas fellendülés indult a magyar építőiparban. Egyre több család épít új lakóházat és fellendült a régi otthonok felújítása is. Az építkezések és beruházások számának növekedésével még nagyobb a kereslet az építőipari szakmunkások és mesterek körében.

 

Nagy bajban vannak az építőipari vállalkozók is szakemberek nélkül!
Az építőipari vállalkozók egyik legnagyobb problémája a munkaerőhiány, mivel ez bekorlátozza a munkavállalási kapacitásukat. Éppen ezért folyamatosan keresik a szakképzett kőműveseket, ácsokat, tetőfedőket, bádogosokat és még sorolhatnánk ide jó pár szakmát. A munkáltatók a szorult helyzet miatt megnövelt bérezéseket és biztos munkahelyeket kínálnak a szakmai képesítéssel rendelkező szakembereknek.

 

Miért érdemes építőipari szakképesítést szerezni?
A képesítéssel rendelkező építőipari szakemberekre nagyobb igényt tartanak és magasabb bérezéshez juthatnak, mint az előképzettséggel nem rendelkező építőipari segédmunkát végzők. A hazai és a külföldi munkaerőpiacon is hatalmas kereslet van a képzett építőipari mestermunkásokra. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy valóban érdemes építőipari szakmát tanulni és szakmai továbbképzést végezni, hiszen ezzel biztos megélhetést teremthetünk családunk számára.

 

Legkeresettebb építőipari szakmák (statisztikai adatok alapján):
- Kőműves
- Ács
- Bádogos
- Burkoló

 

A Mátrix Oktatási és Vizsgaközpont nagy hangsúlyt fektet az építőipari képzésekre és a szakmákhoz kapcsolódó továbbképzési lehetőségekre. Célunk, hogy olyan szakembereket képezzünk, akik magas szakmai színvonalat képviselnek és nem csak a munkaerőhiány rést csökkentik. Ennek érdekében, képzéseink során nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlatban történő átfogó szakmai tudás fejlesztésére.

Képzési listánkban megtalálhatóak többek között:
ÁCS OKJ 34 582 01
BÁDOGOS OKJ 34 582 02
KŐMŰVES OKJ 34 582 14
BURKOLÓ OKJ 34 583 13


Ha bármelyik képzésünk felkeltette érdeklődését, keresse fel képzési tanácsadóinkat és részletes tájékoztatást adnak a tanfolyam menetéről!


Megjelent: 2017. október 27.