+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu Kövess minket a legfrissebb hírekért!


Magasépítő technikus

Képzési időtartam: 12-24 hónap

Gyakorlati képzés árát a képzési díj tartalmazza!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Képzés ára részletfizetéssel:
650.000 Ft
Képzés ára egyösszegű befizetéssel:
590.000 Ft
Vizsgadíj:

A szakma leírása

A magasépítő technikus önállóan, vagy mérnöki irányítással a magasépítés területén épületek és más építmények terveinek készítésével, az épületek és építmények építésével, felújításával, átalakításával, karbantartásával és javításával kapcsolatos műszaki feladatokat lát el. Tudása és feladatköre alapján betekintést nyer a tervezési lépésekbe, ezekkel összefüggésben részfeladatokat végez. Feladatkörében szakmai kapcsolatot jelent a mérnöki feladatok és a kivitelezési munkákat végző szakemberek feladatai között. Képes az egyes munkafolyamatok összehangolására, szervezésére, az irányítása alá tartozó szakemberek vezetésére. Szakirányú műszaki ismeretei birtokában az építési munkákkal kapcsolatos dokumentációs feladatokat lát el. A végzettség birtokában egy magasépítő technikus számos munkakörben elhelyezkedhet: a kivitelezés, a tervezés, az építésigazgatás, az építőanyag-forgalmazás, az építőanyag-gyártás és az anyagvizsgálat területén egyaránt. Munkája érdekes, változatos, a hagyományos és a legmodernebb építőipari ismereteket és gondolkodást, valamint kreatív problémamegoldó képességet igényel. Ez a szakma kiváló választás mindazon lányok és fiúk számára is, akik biztos szakmai és általános műveltségi alapok mellett technikus képesítés és érettségi vizsga birtokában közvetlenül a munkaerőpiacon szeretnének megjelenni, de azok számára is, akik műszaki felsőfokú tanulmányokra készülnek.

A Magasépítő technikus feladat az épületek és más építmények terveinek készítésével, az épületek és építmények építésével, felújításával, átalakításával, karbantartásával és javításával kapcsolatos műszaki feladatok ellátása a magasépítés területén önállóan vagy mérnöki irányítással. Részfeladatok végzése a tervezés során. Feladatkörében szakmai kapcsolat tartása a mérnöki feladatokat ellátók és a kivitelezési munkákat végző szakemberek között. Építés vezetőként, műszaki vezetőként dolgozhat.

A szakmához rendelt legjellemzőbb FEOR szám:

  • 3117 Építő- és építésztechnikus
  • 3213 Építőipari szakmai irányító, felügyelő
  • 1313 Építőipari tevékenységet folytató egység vezetője
  • 3136 Műszaki rajzoló, szerkesztő
  • 3139 Egyéb, máshova nem sorolható technikus

A képzés a Tanext Akadémia Technikum, Szakképző Iskola, Szakiskola és Szakgimnáziummal (OM azonosítója:201599) kötött együttműködési megállapodás alapján indul.

A fent közöltek az ide vonatkozó jogszabályok általunk történő értelmezésén alapulnak, számos egyéni paraméter figyelembe vételétől és az esetek értelmezésétől eltekintünk, a szakmai bizonyítvány felhasználásának részletes feltételeiről minden esetben érdeklődjön a tematikusan érintett hatóságoknál!

Jelentkezz most!
Jelentkezz most!
Érdeklődj nálunk!
Üdvözlöm, Tünde vagyok!
Szeretettel várom hívását!
Képzési tanácsadó
06 70 424 23 30 (munkaidőn kívül is)
Üdvözlöm, Csilla vagyok!
Szeretettel várom hívását!
Képzési tanácsadó
06 70 603 82 78 (munkaidőn kívül is)