+36 70 424 23 30 info@matrixoktatas.hu Kövess minket a legfrissebb hírekért!


Alapfokú elsősegélynyújtó tanfolyam - Vállalati tréning

Minden munkahelyen első a biztonság. A munkahelyeknek elsősegélynyújtó felszerelést, valamint elsősegélynyújtásban jártas személyt kell alkalmazniuk.

 Tanfolyam leírása:
Minden munkahelynek rendelkeznie kell elsősegélynyújtó felszereléssel és legalább két fő elsősegélynyújtásban jártas személlyel. Esetleges ellenőrzéskor vizsgálják, hogy a munkáltató biztosított-e a megfelelő méretű mentődobozt, elsősegélynyújtó felszerelést és képzett elsősegélynyújtó személyeket. A tanfolyamon az alapfokú elsősegélynyújtó technikákat sajátíthatja el, valamint megtanulhatja, hogy az esetleges baleset bekövetkezésekor milyen teendőket kell ellátni.

 

 Jogszabályi előírás:
3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről:
„Minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani. Egy vagy több elsősegélynyújtásra szolgáló – hordággyal is könnyen megközelíthető – helyiséget kell biztosítani ott, ahol a helységek mérete, a végzet tevékenység jellege és a balesetek gyakorisága ezt indokolja.”

Jelentkezz most!
Jelentkezz most!